Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (158)

plakát

Amadeus (1984) 

Nikdy jsem neměl touhu film vidět. Přiměl jsem se k tomu až teď ze zvědavosti jaké to vlastně je. Když vím jakou pověst film má a vidím tady to hodnocení, které jí jen potvrzuje, tak se upřímě stydím, že dávám jen 3*. Nevadilo mi to zkouknout, ale bohužel to se mnou neudělalo a nezanechalo to vůbec nic, kvůli čemu bych dal vyšší hodnocení a chtěl to třeba vidět znovu. Jen jsem si potvrdil mojí předešlou teorii, že tohle asi nebude film pro mě. A můžete si klidně o mně myslet, že jsem filmový barbar ;-)

plakát

Amistad (1997) 

Nevim. 3*... trochu mě i mrzí... tak nějak si říkám, že by si to zasloužilo i víc... natočené je to výborně, výborné herecké obsazení... ale... nepřijde mi to až tak strhující, nějak mě to nevtáhlo... nemám ten pocit, že bych to musel nebo chtěl vidět znovu... hodně dobrý film, který ale bohužel u mě zapadne a možná na něj časem i zapomenu... proto (lepší) 3*.

plakát

Andílek na nervy (2015) odpad!

Teď jsem to znovu viděl a už jsem ani neměl na to vidět to celé. Nevím, za co jsem prve dal tu 1*, ale teď na podruhé to co jsem stihl zkouknout totálně přemazalo i to málo plusového. Měním na odpad.

plakát

Autobazar Monte Karlo - Série 2 (2016) (série) 

Když jsem se dozvěděl o natáčení druhé řady, měl jsem trochu obavy, jestli už tohle téma není vytěžené, jestli se dá jít ještě někam dál. Při prvním dílu se moje obavy naplnily, ale už druhý díl tyto obavy rozptýlil a dál se to super rozjelo. I v první sérii byly dva tři trochu slabší díly, stejně tak tady, akorát tady to vyšlo hned na první díl, proto na úvod trochu rozpaky. Ale jinak mi tyto některé slabší chvilky (které postihnou každý seriál a jsou celkem normální a pochopitelné) nezkazily celkový dojem a pořádnou zábavu. I když je to opět super, v celkovém měřítku je ale druhá řada přece jen o něco slabší než první. Některé pointy dílů už nejsou tak vyšperkované a některé vtipy a hlášky se opakují z první série, což není úplně špatně, ale nemají už takovou údernost. Nicméně 5ti hvězdičkový počin to pro mě pořád je, i když na hraně. Uvažoval jsem chvíli i o 4*, ale opět špičkové výkony hlavní trojice, hlavně Petra Čtvrtníčka, který je v takové roli v takovém projektu jako ryba ve vodě a já tuhle jeho komiku prostě žeru, to převážilo na stranu 5*.

plakát

Avatar (2009) 

Avatar mě nechyt. Možná je to částečně i tím, že jsem ho neviděl v kině (o 3D ani nemluvím) a tento film je založený hlavně na vizualizaci. Viděl jsem ho jednou (+ podruhé na půl oka) a neláká mi to pustit si ho znovu. Základ příběhu není úplně můj šálek čaje. Ale natočený je velmi působivě a cítím, že by bylo nespravedlivé dát "jen" 3*. Čtvrtá je za efekty a animaci. Jinak ale ode mě max. 70%.

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Teď jsem to viděl znovu a musím přihodit pátou hvězdu. A kdyby za nic jiného, tak za Libušku Šafránkovou určitě.

plakát

Bajkeři (2017) 

Jestli z toho něco opravdu stojí za podívání, tak je to fantastický a dokonalý "boss Matějka" Pavel Nečas s jeho rolí, výborná Vagnerová, Matonoha se Suchánkem na kolové a boží Štáfek v miniroli kombajnéra. A za tohle taky je ta druhá hvězda.

plakát

Bastardi (2010) 

Natočit české Nebezpečné myšlenky, proč ne. Určitě zajímavé téma. Ale tohle se moc nepovedlo. Pokud má být film z naší české reality a ještě navíc, jak tvrdí tvůrci a protagonisté v dokumentu o filmu, má být postavený na skutečných základech a má nastavovat zrcadlo a poukázat na dané problémy, tak je to hodně přemrštěné a hnané do extrémů. I když samozřejmě srovnání s opravdovou realitou nemám, tohle mi přijde moc a film to degraduje. Hlavní postava působí hodně nepřirozeně a nepřesvědčivě - tady obsazení trochu ujelo. Saša Hemala co by inspektor, to je totální úlet. Jednak jeho obsazení a vůbec celá ta role inspektora... Nedělám si iluze o úředním šimlu :-) ale tohle snad ne. To si mohli, celou tu scénu, tvůrci odpoustit. Stejně tak obsazení pana Cimického. Vyšetřovatelé vůbec působí jak parta důchodců, co si vyšli na pivo. Neříkám, že zkušený policista před penzí nemůže dělat detektiva... Ale tohle opět působí nepřirozeně až směšně.

plakát

Bastardi 3 (2012) 

Jak praví klasik: "Myšlenka jistě dobrá. Výsledky nebyly dobré." Hlavním a asi i jediným smyslem a cílem celého projektu bylo poukázat na některé, mnohdy přehlížené, problémy. Dejme tomu... Ale snaha o „předání poselství“ je totálně upřednostněná před vším ostatním. Z filmového hlediska je to natočené prachbídně a některé věci jsou až příliš nadsazené a přehnané, že to všechno dohromady vlastně zabíjí i původní myšlenku. Kdyby se vybraly povedené pasáže (myšleno ze všech třech dílů), bylo by to slušné osmdesátiminutové televizní drama/krimi, které by i hlavní myšlence udělalo větší službu než tohle.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Takovej normální pěknej film. Nic zásadně světobornýho, ale dobře se na to kouká, pobaví. Kolářová se Svěrákem výborní, díky nim a jejich postavám by možná tomu slušela i jedna hvězda navíc... uvidíme... zatím na první dobrou lepší 3*.