Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (158)

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

S hrůzou jsem zjistil, asi už při desátém skouknutí :-) že jsem ještě do teď neměl ohodnoceno :-o až se úplně stydim :-) Tak, dycky Most!!!! Co na to říct víc :-) supééééér

plakát

Lajna - Série 3 (2021) (série) 

Tak to je hustýýý. Po mém komentáři po druhé řadě se musím tvůrcům omluvit. A smekám. Parádní překvapení, hlavně tématický. Hrouzek na Slovensku, to jsem nečekal. A to sedlo. S tím se dalo pracovat a taky to tvůrci maximálně využili. Hlavní dvojice, Langmajer, Vagnerová, opět naprosto super! Ostatní kolem taky dost dobrý, lepší než v druhé řadě. Celkově o dost lepší než druhá řada, ale ne tolik, jako první, ta je jasně nejlepší.

plakát

Lajna - Série 1 (2017) (série) 

Super projekt! Hustý hlášky, Langmajer naprosto famózní, Hana Vagnerová taky super, ale i ostatní herci a postavy paráda. Minutáž akorát na takovýhle seriál, osm dílů taky. Tak asi jako každý seriál, i tohle má nějaké slabší momenty, ale minimum a snadno to odpustíte.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

5* je asi přehnané hodnocení, ale po prvním zhlédnutí v kině to tak cítím. Uvidím později. Na stopro se na to podívám znovu. A velice rád. Na druhou stranu je pravda, že do pěti hvězdiček to překlopila postava a hlavně pak v první řadě výkon Ondřeje Vetchého. To je jednoduše bomba a nemá to chybu. Jasně, příběh (ten hlavní, i minipříběhy jednotlivých postav) je jednoduchý, předvídatelný, až trochu klišovitý. Ale tak to se dá říct o spoustě filmů... um je v tom, podat to tak, aby to nevadilo a byli jste ochotni to odpustit. A to se tady povedlo dokonale. Je vám celkem jasné, jak to dopadne, ale vůbec to nevadí. A až po skončení filmu si vlastně uvědomíte, že základ příběhu je až klišovitý, ale dobře pobaveni si řeknete „no a co“. Navíc takováto komedie se netočí úplně kvůli příběhu jako takovému. Dojem mi trochu pokazila píseň „Když nemůžeš, přidej“, která se sice vyloženě nabízí, ale kterou vyloženě nemám rád. V jednom komentáři jsem četl, že to je film „o ženách, pro ženy“, v jiném, že to je „poselství pro muže“. Ani jedno bych neřekl. A ani nic takového jsem v tom nehledal. Na tom je vidět, že každý ten film vnímá jinak a podle toho se pak odvíjí i hodnocení. Pokud v tom nebudete hledat nic hlubšího, tak se výborně pobavíte. Jednoduchá oddechová komedie, ale dobře a vkusně natočená, s hodně dobrým hereckým obsazením a výborným humorem (samozřejmě záleží na vkusu).

plakát

Vyšehrad (2016) (seriál) 

Super projekt. Je skvělé, že tvůrci dokázali získat i řadu známých tváří z fotbalového prostředí, kteří tu neváhají udělat si srandu i sami ze sebe, což jenom svědčí a podtrhuje to kvalitu tohoto projektu. Ano, jsou tam i slabší místa, ale v celkovém měřítku výborný. Délka dílů je zvolená akorát, super hlášky a gagy, velice vtipně se tvůrci popasovali i s nucenou výměnou protagonisty manažera.

plakát

Autobazar Monte Karlo - Série 2 (2016) (série) 

Když jsem se dozvěděl o natáčení druhé řady, měl jsem trochu obavy, jestli už tohle téma není vytěžené, jestli se dá jít ještě někam dál. Při prvním dílu se moje obavy naplnily, ale už druhý díl tyto obavy rozptýlil a dál se to super rozjelo. I v první sérii byly dva tři trochu slabší díly, stejně tak tady, akorát tady to vyšlo hned na první díl, proto na úvod trochu rozpaky. Ale jinak mi tyto některé slabší chvilky (které postihnou každý seriál a jsou celkem normální a pochopitelné) nezkazily celkový dojem a pořádnou zábavu. I když je to opět super, v celkovém měřítku je ale druhá řada přece jen o něco slabší než první. Některé pointy dílů už nejsou tak vyšperkované a některé vtipy a hlášky se opakují z první série, což není úplně špatně, ale nemají už takovou údernost. Nicméně 5ti hvězdičkový počin to pro mě pořád je, i když na hraně. Uvažoval jsem chvíli i o 4*, ale opět špičkové výkony hlavní trojice, hlavně Petra Čtvrtníčka, který je v takové roli v takovém projektu jako ryba ve vodě a já tuhle jeho komiku prostě žeru, to převážilo na stranu 5*.

plakát

Stvoření světa (1957) 

Docela mě překvapilo, že jsem to ještě neměl ohodnocené... To je klasika, na kterou se vždy rád znovu podívám a pořád mě ohromně baví a pobaví. Vidím, že jsou tu hodně rozdílná hodnocení. Záleží co za tím kdo vidí. Pro mě je to vtipná oddechovka pro pobavení. Beru to jen jako humornou grotesku. A z toho pohledu je to skvělé. A hlavně jsou tu dvě neoddiskutovatelné věci - výborná filmová, spíš tedy animátorská práce a výborný vypravěčský doprovod pana Wericha. A už to by mělo být oceněno. Není to tedy úplně 100%, některá hudební čísla mi na tom trošku vadí, ale 5* si to u mě zaslouží.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Hodnocení? Nošení dříví do lesa... Prostě typická mistrova práce opět v té nejvyšší kvalitě. Nebudu se pouštět do zařazení filmu na nějaké místo v pomyslném žebříčku mistrovy tvorby, jednak je to ještě čerstvé a hlavně ani takový žebříček nemám a nehodlám se nad ním ani zamýšlet. Pulp to nepřekoná, to je prostě u mě úplně nejvíc a ostatní jsou za tím tak nějak plus mínus nastejno :-) My fajnšmekři jsme se opět kochali vynikající kamerou, hudbou a vybroušenými dialogy, absolutorium opět zaslouží i obsazení a odvedená práce všech protagonistů. Při tom všem čas uhání, hltáte každou vteřinu, každý záběr, takže spekulace nebo dokonce obavy nad délkou filmu jsou úplně vedle. Já ještě naštěstí netrpím na prostatu, takže bych to v klidu dal i bez přestávky :-)) Nezasvěcenci velice často automaticky označují Tarantinovy filmy za „krváky“. Taková označení jsou vynášena předčasně a neprávem :-) Příklad ve Statečném srdci to těm stejným lidem nevadí, jak tam sekají ruce, nohy, drtí hlavy, vytahují zabodnuté šípy a podřezávají hrdla. To je ve skutečnosti daleko větší „krvák“:-) Také mi (z většiny) mluví z duše: pan Hnědý, D.Moore, Spiker01, FTP

plakát

Než si pro nás přijde (2007) 

Upřímně mě zarazilo, že to nemá vyšší hodnocení. Když to tenkrát přišlo do kin, podle upoutávek jsem čekal spíš čistokrevnou komedii. Ale to že to je laděný do dramatického tónu tomu nic neubírá na kvalitě. Pokud chceme mít nějaké výhrady, tak se určitě najdou. Ale u mě nejsou nijak výrazné. Že je to notoricky obehrané téma? Je. A co...?! Jde hlavně o zpracování. Kolik filmů je na téma co tu ještě nebylo. Že to je "typicky holyvůdsky" zpracovaný předvídatelný doják na city? Možná trošku, trošičku, docel malinko. Předvídatelnost tady vůbec neškodí, opět jde o zpracování. U tohot filmu vám vůbec nepřijde, že vlastně jste čekali, že přijde, co přišlo. A už vůbec z vás nijak násilně netahá nějaký soucit a pověstnou slzu na závěr. Při cestě kolem světa několik málo scén jakoby zpomalí spád děje. Ale tyto nedostaky bohatě vyvažují oba herečtí velikáni, kteří opět předvádějí vynikající práci. Hlavně proto dávám 5*. K tomu musíme přidat řadu výborných humorných a úsměvných scén, hlavně v úvodní části filmu, které ještě opět povyšují svým provedením oba hlavní aktéři. Určitě nejsou stoprocentní, ale 5* si zaslouží. A ta slza na závěr u mě ukápla. No a co :-)

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Teď jsem to viděl znovu a musím přihodit pátou hvězdu. A kdyby za nic jiného, tak za Libušku Šafránkovou určitě.