Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (158)

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Trochu mi to zabíjí postava Terezy Ramby. Ta mi tam nějak nesedí. Ani postava jako taková, ani Tereza v ní. To se moc nepovedlo. A podle mě, ani vystrašený docent z akademie, teoretik, který nikdy nebyl v akci, by nesáhl v takové situaci po obouvací lžíci :-) Dva mínusy. Jinak jako dobrý, zásadní problém s tím nemám. Ale jo, do 4* se mi to o chlup ještě vejde.

plakát

Ostrov (2023) 

Až trochu "pohádková" romantická komedie s výborným excelujícím hereckým duem. Sice jednoduchá předvídatelná dějová linka, ale tady to nevadí. Není nutné zkoumat kdo co jak, to není primárně dobrodružný film o tom, jak přežít na opuštěnm ostrově. To je jednoduchá oddychovka, která má pobavit a rozesmát. A to dělá. Samozřejmě tady hodně záleží na hereckém páru a jeho výkonu, a to se povedlo nadmíru. Lagmajera a jeho komediální projev prostě žeru, Plodková mě vůbec nevadí, taky super. Pro ně jednička podtržená, která převážila misky vah ke čtyřem hvězdám. Na první dobrou se mi to líbílo dost.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Z upoutávek před uvedením se bohužel mohlo zdát, že půjde o komedii. Tak "nešťasně" byly sestříhané a udělané. Kdo k tomu tak přistoupil, mohl být, a asi byl, zklamaný. Tohle je, i přes řadu vtipnejch hustejch hlášek, prostě opravdu drama. A opravdu povedené drama. S výborným Hádkem. Takže tvůrcům třesu, šéfe, třesu :-)

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Takovej normální pěknej film. Nic zásadně světobornýho, ale dobře se na to kouká, pobaví. Kolářová se Svěrákem výborní, díky nim a jejich postavám by možná tomu slušela i jedna hvězda navíc... uvidíme... zatím na první dobrou lepší 3*.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Velké očekávání, které zůstalo nenaplněno. Nijak výrazně mě to rozhodně nenadchlo. Ale zase zase, že by to bylo až tak špatný, to ne. Slušný film, který ale právě doplácí na pompézní reklamu a vyzdvihování, již před a během natáčení, které bohužel nenaplňuje. Do průměru ho také sráží slabá kamera, hlavně pak při bojových scénách, kde její rychlý rozevlátý pohyb dodává věci spíš chaos než akčnost (nebo co mělo být záměrem toho). Zbytek je spíš o pocitu, že to nebylo ono, abych to ohodnotil víc. Budu to muset vidět ještě jednou, abych to víc vstřebal.

plakát

V létě ti řeknu, jak se mám (2022) odpad!

U nás film láká na skvělé české obsazení. Ale bohužel, až na jednu dvě výjimky, jsou v upoutávkách zmiňovaní herci ve vedlejších rolích, nebo ani to ne (jen štěk). Vůči těm je mi líto dát odpad, ale to asi nejde jinak. Přemýšlím proč vypotit jednu hvězdičku, ale nevím. Uvidim. Za víc to ale u mě rozhodně nestojí. Až na těch pár výjimek, obsazení tragédie. Scénář bída. A tristní dojem podtrhuje zoufale nepovedený dabing. Předpokládám, že film byl po natočení namluvený do české verze, aspoň mi to tak přišlo, a to hodně nepovedeně.

plakát

Lajna - Série 3 (2021) (série) 

Tak to je hustýýý. Po mém komentáři po druhé řadě se musím tvůrcům omluvit. A smekám. Parádní překvapení, hlavně tématický. Hrouzek na Slovensku, to jsem nečekal. A to sedlo. S tím se dalo pracovat a taky to tvůrci maximálně využili. Hlavní dvojice, Langmajer, Vagnerová, opět naprosto super! Ostatní kolem taky dost dobrý, lepší než v druhé řadě. Celkově o dost lepší než druhá řada, ale ne tolik, jako první, ta je jasně nejlepší.

plakát

Zbožňovaný (2021) 

Něco trochu na princip Teorie tygra, mi to přišlo (možná díky spojitosti Jiřím Bartoškou), ale tohle za ním hoooodně zaostává. Jediné, co na tom je dost dobrý, je Jiří Langmajer a jeho postava. Toho má rád, od doby kouče Hrouzka přímo žeru, a při vtipných scénách a hláškách ho v tom vidím (i když tady jich nebylo tolik). Ale kvůli němu jsem chvíli i myslel na 3*, ale v kontextu hodnocení jiných filmů to ne, to si to nezaslouží ani s dobrým Langmajerem.

plakát

Chlap na střídačku (2020) 

Trochu zklamání. Byl jsem na to zvědavý, i jsem se těšil z upoutávek, hodně dobré obsazení, ale čekal jsem víc. Jako daný nápad, námět na komedii dobrý, ale rozpracování pokulhává. Ze začátku dobrý, ale časem to ztrácí a upadá. Místy mi to přišlo, že to vykolejuje z nastavné dráhy komedie a sklouzává trochu, nechci říct úplně do vážna, ale někam mimo. A jako kdyby chvílemi nevěděli co s tím, kam dál. Ale skouknout se to jako dalo bez problémů. O něco méně povedená oddychovka.

plakát

Štěstí je krásná věc (2020) 

Jedna hvězda (s přimhouřenýma očima) za Godlu, hlavně jeho scénu kolem kopání hrobu... :-) Jinak nic. O to víc mě to mrzí vzhledem k sympatickému obsazení. Ale tohle se nepovedlo.