Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (536)

plakát

Neobyčejné životy - Petr Nárožný (2009) (epizoda) 

Pana Petra Nárožného mám rád. Je důkazem, že dobrý humor nemůže dělat hlupák i když v roli se tak může jevit, ostatně viz Cimrmanovo poučení "Opilého zahraješ lépe střízlivý!". Před drahnou dobou jsem byl účasten jeho přednášky o vztahu k jachtařině, zejména získání průkazu VMP pro bandu stejně potrefených jedinců a váleli jsme se smíchy... Je to prostě v něm. Ať mu slouží zdraví!

plakát

Soukromý život Windsorů - Vzpoura (2019) (epizoda) 

Anglickou královskou rodinu s mojí nejmilejší docela můžeme. I když její postoje mají v čase vývoj (jak by ne), celá země působí velmi solidním dojmem a to máme rádi. Bohužel v dokumentu jsou skutečnosti podávané bezmála bulvárním stylem. Škoda.

plakát

K poctě zbraň! - Kolín 1757 (2024) (epizoda) 

Docela povedený dokument nejen proto, že na slečnu Vrbovou docela držím, ale na mnoha místech jsem byl. Mnohý kluk si hrál na indiány či vojáčky a mnohým to zůstalo celý život. Za všechny upozorňuji na lidičky viz Doba Karlova.

plakát

Indiáni Sibiře proti těžařům (2023) (TV film) 

No jo, kšeft je kšeft a na lidech (obzvláště v některých zeměpisných šířkách) nezáleží... **** chamonix - svatá pravda! A nahrávají jim "politici" na 4 roky.

plakát

Desatero podle Ringa (2023) (TV film) 

Těžký pragmatik a mystifikátor, ale ty písničky jsme měli rádi.

plakát

Kletba zlatého květu (2006) 

Kdo mě trochu sleduje ví, že filmy podobného zaměření nevyhledávám, spíš by se dalo říci, že se jim vyhýbám. Proč jsem na to tedy čučel? Je to prosté - koordinoval jsem nový DVD přehrávač s TV a toto dílo mi padlo do ruky jelikož jsem předpokládal opulentní obraz, co jsem potřeboval. **** Jak vidno v Čajně mají báječné herce - na lusknutí vytlačí slzu a to i muži přesto, že všichni vlastně hrají předpisově prkenně! Zajímavý byl vhled do rodiny taťky císaře. Ta bezvýhradná poslušnost je fascinující a zároveň děsivá jelikož jsme zvyklí na zdejší bordel a cochcárnu ve které se cítíme jako ryba ve vodě. **** Byla to báječná, velmi výpravná podívaná, leč jak došlo na to, že Velký bratr všechno ví (ne že by byl geniální, ale všichni mu donášeli) a k nastolení ordnungu nasadí bezpočet nezničitelných bijců, kteří v akci bezmála popírají fyzikální zákony a je jim šumák, zda zcepení nebo ne. Fascinoval mě komparz. Je zřejmé, že i v této zemi mohou hrdě říci: "Nas mnógo". Přežil jsem to, ale bylo to maso! **** Ono chryzantéma, nesmrdí náhodou? Růže, šeřík či konvalinka to fakt není. Holt jiný kraj, jiný mrav.

plakát

Sbohem, pane profesore! (1969) 

Úsměvný film. Poněkud fantaskní zápletka, leč vzhledem k datu vzniku, v poho. Vždy nás nadchne úroveň v UK. Pobavily některé herečky.

plakát

Marko Čermák - poslední romantik (2023) (TV film) 

Báječný bard. Škoda, že jich TV neukazuje více, jsou-li mezi náma tací. Svět by byl o dost příjemnější.

plakát

Il Boemo (2022) 

Když srovnám s jiným životopisným filmem Amadeus, dal by se tento označit jako propadák. Žádný spád děje - takové jednotlivé obrazy, natož aby jednoho něco chytlo za srdce. O panu Myslivečkovi jsme se nic kromobyčejného nedozvěděli, zato máme jasno o průběhu ošklivé nemoci a jejím dermatologickém projevu - dost se v tom patlali. Toto, že byl portrét umělce ktetému Itálie ležela u nohou? Vždyť celou dobu působil jako začínající lůzr a skučel jak je vše drahé. Kde jsou ta díla, která mu onen věhlas vydobyla? Světlou chvilkou bylo setkání s malým Wolfíkem a jeho roztomile vypočítavý způsob komponování. To se fakt povedlo. Škoda, že ve filmu nebylo více takových momentů.

plakát

Příběhy slavných - Dobře naladěná kytara (2006) (epizoda) 

Jo jo, také jsem ho měl rád a slyšel od lidí, co ho znali, že to byl prímovní chlápek. Stejně jako můj bratránek Jenda (byli si dost podobní) - oba jsou již na pravdě bóží...