Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Oblíbené seriály (6)

Vraždy v kruhu

Vraždy v kruhu (2015)

Detektivky, kromě těch s Pány detektivy Poirotem a Holmesem, moc nemusím (hlavně ne ty, ve kterých geniální ohledavačka mrtvol přímo na place vyšetřovateli sdělí i jaká čísla oběť vsadila do Lotynky), ale vše, co jsem dosud viděl (na díl 16.3.2015 se jen těším), mi připadá velice dobré! Dost často mne naprosto překvapí a vždy ukáží „zajímavý“ zločin. Někdo nadává na využívanou astrologii. No, kdyby se nafilmovala toliko mravenčí práce vyšetřovatelů, detektivka by byla zajímavá jako záznam bezpečnostní kamery v obchoďáku. Jinému vadí, že je jí málo... Nechtěl bych se po shlédnutí seriálu stát výkonným astrologem a jen málo kdo by se chtěl dívat na TV kurz. Pro ozvláštnění mi ty lehké doteky docela stačí a náznak, že vyšetřovatel může mít jiné myšlenkové pochody než James Bond, je velmi povznášející. Ostatně jestli vyšetřovatelům „hvězdný“ charakter pachatele mezi prsty vloží vlákýnko k rozmotání záhady – proč ne, díky! Ke zpracování: Velmi se mi líbí, že pořád nehrají stejní lidé, jako tomu bývá v nekonečných seriálech. Dokonce i vyšetřovatelé se lehce obměňují. Nelze si nevšimnout „české školy“. V tomto případě bych ji charakterisoval jako nedbalou eleganci ztvárnění, umírněnost, promakanost, neopomenutelný humor, trocha člověčiny a báječný obraz. Díky! Pan Trojan je boží! P.S.: Seriál se nepropracoval do druhého kola soutěže TýTý. Že by československý divák pořád lačnil po akčních pojetích?

Neviditelní

Neviditelní (2014)

Já tento seriál nekomentoval?! Není možná, jelikož se mi moc líbí a to čím dát víc – viděl jsem ho například na dovolené, kdy se předpokládaný pařák změnil na pobyt na majáku – dva díly před a dva po večeři. Připadá mi ryze český, dost moderní, velmi vtipný a má perfektní znělku atp. Kromě toho zpopularizoval pár mladých herců. ___ Je pozoruhodné, že ho TV nepropaguje, natož aby ho reprizovala. Včera běžel poslední díl MOST!u vč. speciálního pořadu na ČT24, ale nemohu se zbavit pocitu, že Neviditelní měli o dost elegantnější humor. Zdá se, že rýpání do menšin je v CZ průchodnější než si dělat srandu z církve svaté. Báječné příspěvky: Zazie, hackstolle, Jara.Cimrman.jr.

Francie s ozvěnou domova

Francie s ozvěnou domova (2008)

V premiéře mi seriál utekl, ale nyní (viděl jsem díl Alsasko) toho hrubě lituji, neboť se mi zdá báječný. ČT se (před sedmi lety) zase jednou něco povedlo. Nejspíš mne to bere kvůli přesahu do minulosti. Pravda, zde se o mne, kvůli zašlé slávě našich panovníků, pokouší trudnomyslnost. Poslední území, které naši volení zástupci prošustrovali, bylo Slovensko. Seriál mne inspiroval k návštěvě ukázaného. Na stránkách ČT má báječnou podporu vč. interaktivní mapy: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169537773-francie-s-ozvenou-domova/208572231100001-alsasko

Hledání ztraceného času

Hledání ztraceného času (1991)

Nebudu se unavovat a nosit sovy do Athén – přečtěte si komentář od krabatt76, vše mohu podepsat. Pan Karel Čáslavský by opravdu zasloužil veliký pomník. Je zvláštní, že človíček, který to nestudoval v USA, navíc z řečovou vadou mohl takovýmto způsobem zmámit divactvo. ČT vaří z vody – do nekonečna opakuje co se natočilo dříve a pokračování bohulibého projektu HZČ je v nedohlednu. I jeho bratr pan Jiří Čáslavský by zasloužil pomníček. Léta jezdil po vlasti se svým kinematografem (traktorem tažená maringotka) a promítal, laskavě a nadšeně uváděné, hezké filmy. Vaz mu zlomila „nová doba“, kdy filmy jsou distribuovány a promítány digitálně nikoli na pásech. Přestal jezdit. Škoda vynucené nečinnosti obou pánů a věčná chvála jim za dřívější činnost.