Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (928)

plakát

Made in Abyss - Season 1 (2017) (série) 

Nejdřív vám to ukradne srdce, rozplýváte se nad krajinou, sympatickými hrdiny, držíte jim palce a na konci vám to ono ukradené srdce zadupou do země, rozsekaj, zapálej a sežerou. Rozhodně vytrvejte, a nenechte se odradit volným tempem příběhu, protože se budete bát, křičet bolestí a na konci i brečet.

plakát

Isekai wa Smartphone to tomo ni. - Season 2 (2023) (série) 

První série byla aspoň fakt vtipná, tady to jede už na setrvačník... Vtipů ubylo, harém se rozrůstá a hlavnímu hrdinovi nikdo nemůže konkurovat, protože je fakticky takový hodný overlord Ainz-sama. Seriálu chybí větší konflikt a lepší zápletka. V pár scénách hodit Endeho a profesorku, co znají minulost původního skoro vyhubení civilizace je fakt málo...

plakát

Gekidžóban Širobako (2020) 

Oproti seriálu je to výrazně slabší, ale ten konec je hodně epický.

plakát

Kantai Collection: KanColle - Icuka ano umi de (2022) (série) 

Už to není ono. Bere se to moc vážně, admirál je zde už normálně vidět a mluví... Chybí mi tu Fubuki, nebo celkově postava, co by byla zapamatovatelná. Poslední díl je dobrý masakr, ten mě bavil. Vtipné je, že jsou zde postavy, co vypadají jak z 1. řady, ale jsou to v podstatě jiný jména i charaktery.

plakát

Tokubecu hen Hibike! Euphonium: Ensemble Contest hen (2023) 

První dvě sezóny byly skvělé, Liz To Aoi Tori trochu prázdný, ale jinak pěkný a navazující film také fajn, ale tady už cítím trochu vyčerpanost. Z celého Hibike! je to nejslabší kus. Uvidíme, co přinese třetí sezóna.

plakát

Wonder Egg Priority - Wataši no puraioriti (2021) (epizoda) 

Pokud jste viděli původní Wonder Egg Priority, přežijte recap první půlky a pak se to konečně začne trochu vysvětlovat. Za největší přínos považuji, že se dozvíme vše ohledně kamarádky Ai a pana učitele. Některé věci ale vyzní trochu do prázdna, což je škoda, byl by dobrý ukončovací film.

plakát

Arvéd (2022) 

Zajímavý artový zážitek. Film má skvělého titulního herce, ale doplácí na nechronologické vyprávění a to, že se fakticky o Smíchovském moc nedozvíte. Jeho posedlost hermetickou literaturou a věděním je zde ale dobře vykreslena. Obávám se, že ten, kdo o jeho životě nic neví, tak mu to i tak film nevysvětlí. Éra udávání za Protektorátu zazní v podstatě jen ve dvou větách jakoby meziřečí... Výborně je též zobrazena jeho egoistická nadřazenost a povyšování se nad ostatními a postupně degradující psychické zdraví i strádání ve vězení.

plakát

Starodávné apokalypsy (2022) (seriál) 

Spousta krásných míst a perfektní záběry z dronu. Obsah je takový nic moc. Co se autorovi nehodí, to vyškrtne, naváží se neustále do vědců a archeologů. Zpochybňuje důkazy a sám předkládá jen teorie. Ano, věda je o důkazech a faktech! Poslední dva díly jsou vážně dobrý a dávají smysl, ale ty ostatní jsou taková ujetost i když beru v potaz - bez mimozemšťanů. Nelze ale natvrdo říct, mytologie a mýty jsou pravdivé, fakt to tak bylo a nemít pro to žádné relevantní důkazy. O původu mýtů z jednoho zdroje nicméně psal profesor Puhvel - není to nová myšlenka. Trochu se divím, proč je to na Netflixu. Snad nechtějí jít cestou nočního History channel.

plakát

Pearl Harbor & válka v Pacifiku (2006) (seriál) 

Poslední dva díly jsou jakoby už z jiného dokumentu a moc mě nebavily. Jinak popisy bitev o ostrovy vynikající. Seriálu jako celku překáží to, že nejde o chronologicky vyprávěné části průběhu války v Pacifiku.

plakát

Shakugan no Shana - Final (2011) (série) 

Tvůrci chtěli všeho hodně a vznikl z toho guláš. Jsou to animátorské orgie plné výbuchů, kouzel a neskutečných efektů. Třetí Shana se snaží o filosofii, ale všeho je tady tolik, že nestačíte zírat. Konec je jeden velký fail. Motivace Yujiho by se dala nazvat komedií... Zásah ze strany nějakého boha, co to měl rozseknout vyšumělo do ztracena. Už to není o Yujim ani o Shaně a naštěstí ani jen o vztazích. Je to prostě o tom, jak spolu lidé a další rasy bojují, aby se pak odebrali někam, kde už bojovat nemusí... Na konci série vám bude po postavách líto a těžko se s nimi loučit, protože tady vlastně nejde o ty charaktery a nemůže tak dojít ani k pořádnému rozloučení. Neužijete si je. To, co dávalo v první sérii smysl a ten krásný mix žánrů tady už dávno neplatí a je to škoda.