Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (928)

plakát

Gekidžóban Swort Art Online: Progressive hoši naki joru no Aria (2021) 

Začátek SAO z pohledu Asuny. Nic víc a nic míň. Připomíná mi to už známé dojení značky. Nicméně je prostě fajn se vrátit aspoň do Aincradu. Pokud vás opravdu štvalo Alicization a chcete se vrátit zas na začátek, film vás bavit bude, i když vám v podstatě nic nového nedá.

plakát

Koi to senkjo to Chocolate (2012) (seriál) 

Subjektiv je lempl, protože to dropnul po 4 dílech. Nicméně tohle anime nabírá na obrátkách až kolem 10. dílu a jsou to celkem nervy drásající drama, které snad ani nemůže být ze školy. Ale je to soukromá škola pro bohatý, takže asi jinej gang. Škoda jen posledního dílu, kdy je to už vše rozuzlený a dovětek se tak stává spíše jakousi OVA parodií.

plakát

Sword Art Online - Alicization – War of Underworld (2019) (série) 

V podstatě to šlo sérii od série do kopru a tady je první půlka nudná a druhá naprosto otřesná jen o válčení... Navíc ty souboje jsou jedna velká fatalita Mortal Kombat. Na konci vůbec nechápete, jak je něco takového ve virtuálním světě Underworldu možné a kde jsou až ty jeho hranice...

plakát

Tanec reality (2013) 

Klasický Jodo, ale ta stopáž je příšerně přepálená. Být to o hodinu kratší, šel bych i výše.

plakát

Greta (2020) 

Poselství je jasné, ale jako dokument to moc nefunguje.

plakát

Marcela (2006) 

Tak tohle bylo hodně drsný. Jedna rána za druhou a Marcela stále navzdory osudu jde dál. Hodně silná žena i dokument. Manželské etudy jsem neviděl, a tak musím napálit plný kotel.

plakát

Katka (2009) 

Jak Třeštíková prostě odhodila jakousi formu dokumentu, soucitu nebo nadhledu, tak i sama protagonistka ničí sebe i životy dalších. Je to svým způsobem zpověď člověka, co nechce se sebou nic dělat a neustále lže. Třeštíková se nevměšuje, ale v divákovi vnucuje jen ty zážitky, které jsou prostě ošklivé a tím úplně dehonestuje poslední zbytky lidství ve své protagonistce. Vidíme tudíž feťačku, co si dopřává, ale už nevidíme kde a jak drogy bere. Jak shání peníze nebo místo, kde by složila hlavu. Jakoby měl dokument vyvolat iluzi svobody, které oba feťáci tak sveřepě věří. René byl příběh člověka, co se vymykal, ale měl určité ambice a věděl, jak život funguje aspoň. Katka neví zhola nic. Žije ve snu a mění se z člověka v trosku, co po sobě zanechává jen spoušť. Z filmařského hlediska nejde o zázrak, o drogách a lidech závislých jsou už i lepší filmy než Katka. Nakonec zde zastane nevyřčená oběť - dcera Terezka. Jestli existuje Bůh, ať jí prosím dopřeje lepší život, než její matce.

plakát

Chasing Coral (2017) 

Skvělý a potřebný film. To, že má zde méně než 200 hodnocení je vážně smutné, protože se téma týká nás všech. I vnitrozemců.

plakát

One Punch Man (2015) (seriál) 

Mnoho povyku pro nic. Pár povedených vtípků nespraví celkovou rozvleklost a nudu, která staví pořád na tom samým. Asociace hrdinů, posedlost žebříčky a popularitou mi připomněla Bandu od Gartha Ennise. Nicméně tam je celý příběh a premisa zcela jinde.Na druhou sérii se nechystám.