Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Hudební
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (4 466)

plakát

Služebníci (2020) 

Ke kladům filmu patří silná atmosféra. Autenticky působící prostředí nejrůznějších zákoutí bohoslovecké fakulty s sebou ale zároveň přináší i technicky velmi špatně sejmuté dialogy, především v interiérech s nevhodnou akustikou (např. v chodbách s velkým zvukovým halem) není hercům občas vůbec rozumět. Tím spíš, že - z hlediska logiky příběhu naprosto správně - často přecházejí do polohlasu až šepotu, protože jejich postavy vědí, že i ty kamenné stěny mají uši, tedy štěnice.

plakát

Mexiko, koloniální města jihu (2015) (TV film) 

Stejně jako Koloniální města severního Mexika https://www.csfd.cz/film/944927-mexiko-kolonialni-mesta-severu/recenze/ se i tento dokument vyznačuje velkým množstvím informací z historie i architektury, podaných ovšem neuvěřitelně akademickým způsobem, a to včetně práce s hudbou, které se snad ani nedá říkat „práce“, prostě tam něco plácli a ono to v podkresu monotónně hraje; a navíc i zpívá, což není zrovna šťastné řešení, když je zpěv slyšet pod hlasem spíkra. Těžko pochopitelný je ovšem nesmysl v názvu filmu, kde z archeologické lokality Monte Albán (západní část státu Oaxaca, nedaleko od pobřeží Tichého oceánu) udělali olmécké naleziště. Olmékové přtom sídlili v dnešním státě Veracruz na pobřeží Mexického zálivu, tedy u opačného oceánu, u Atlantiku. Tahle bizarní chyba, kterou bez mrknutí oka přejímá i česká verze, se pak v samotném filmu už neopakuje: v komentáři je Monte Albán správně spojován s indiány národa Zapotéků. -------- V titulcích filmu uvedeno: český název Mexiko, koloniální města jihu. Taxco, Puebla, San Cristóbal de las Casas, Oaxaca a olmécké naleziště Monte Albán; originální název Les villes coloniales du Sud de Mexico. Taxo, Puebla, San Cristobal de las Casas, Oaxaca et le site Olmèque de Monte Alban.

plakát

Desatero hříchů - Série 1 (2019) (série) 

Celou dobu to vypadalo na poctivé tři hvězdičky, ovšem posledních deset minut závěrečného dílu mě svojí kýčovitostí natolik znechutilo, že jsem musel jít o stupeň dolů.

plakát

Kylie Minogue: Golden Tour Live (2019) (koncert) 

V titulcích pořadu uvedeno: český i originální název Golden; režie Blue Leach, Rob Sinclair; pódiová režie Kylie Minogue, Rob Sinclair.

plakát

Nový papež (2020) (seriál) 

V titulcích (všech devíti epizod) seriálu uvedeno: rok výroby 2019.