Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (413)

plakát

Casino Royale (2006) 

Asi nejlepší bondovka, kterou jsem kdy viděl. Ikdyž jsem si oblíbil filmy s Brosmanem, tak to tohle je rozhodnně lepší a víc věrohodnější. Craig válí a Eva Green je také dobrá. No prostě paráda.

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Tento film jsem viděl dvakrát. Jednou když jsem byl malý a moc si z něho nepamatoval a teď o Vánocích. Samozřejmě typický Tim Burton - křiklavé barvy, tajemný gotický hrad na kopci nad městečkem atd. Johny Depp je fámozní, hlavně jeho dojemně uhrančivý pohled. Naprosto bez jediné výtky a možnost dát plných pět hvězdiček, je hudební doprovod Dannyho Elfmana, který je velmi nádherný (sbory, orchestrace...) Finále, ač se rozbrečím skoro u každého dojemného filmu, mi zas nepřišlo srdcerevné, ale jako celek, to je silný nadprůměr.

plakát

Moucha (1986) 

Velmi komorní příběh vědce, který se díky svým pokusům mění na něco, co nebude zrovna moc hezkého. Herecký výkon Jeffa Goldbluma je excelentní. Naprosto mě zamrazí, když z něho odpadne to lidské maso včetně s hlavou a vyhrabe se z něj ta obří moucha. A přesto je to ještě on, uvnitř má svůj mozek, tak dokáže ještě myslet... brrr. Opravdu výborný film co se týče efektů své doby a docela i psychologie.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Jsem moc rád, že Spielberg natočil tento film. Zde opravdu dokázal všem, že na to má. U mě to teda dokázal již u čelistí:) Na tento snímek se nedá dívat jen tak "z vlaku". Člověk na to potřebuje klid. Po třech hodinách se ve Vás ty emoce budou vařit a další hodiny se zas uklidní. Precizně odvedená práce. Liam Neeson, Ben Kingsley a Ralph Fiennes nám servírují herecký koncert, John Williams zas hudební koncert:) (soundtrack je opravdu překrásný) Nádherný snímek, v němž slovo "nádherný" hledejte úplně někde jinde.

plakát

Krok za krokem (1991) (seriál) 

Parádní seriál. Neexistuje v něm díl, jemuž bych jsem se nezasmál:) Herci jsou dobře vybraní. Njevíc se mí líbila dvojice "Džejtý a Rich" a samozřejmě Coudy, čéče:D A taky Dana, ta někdy opravdu perlila:)

plakát

Hercule Poirot (1989) (seriál) 

Vždy, když čtu nějakou detektivku s Poirotem, tak si vždy vybavuji Davida Sucheta. To je Prostě Poirot. Některé díly seriálu jsou velmi dobré, některé i docela nudí. Ale mě vždy bohatě stačí, když je v záběru Suchet:) A také povedlo obsazení dalších postav jako kapitán Hastings, inspektro Japp nebo slečna Lemonová:)

plakát

Ukradené Vánoce (1993) 

Uchvatné! Nemohl jsem od toho odtrhnout oči, když jsem to poprvé sledoval. Nejlepší na to jsou písničky od Dannyho Elfmana, které jsem prostě nádherné a skvělé ladí do příběhu. Burton je možná blázen, ale v sobě má určitě něco geniálního:)

plakát

Smrtonosná zbraň (1987) 

To je klasika. Sledovat tuhle dvojici v podání Mela Gibsona a Danny Glovera v akci je k popukání, hlavně když se jim vydaří nějaká scénka:) a to nejde přímo o komedii, jde o akční filmeček s výbornými nápady.

plakát

Vrchní, prchni! (1980) 

Jo jo, pan Svěrák a pak Smoljak - zárukou této dvojice je prvotřídní humor. Abrhám coby chudý knihkupec Vrána ("Já jsem se vyučil knihkupcem, pak jsem nastoupil jako knihkupec a pořád jsem knihkupec") dostane nápad jak si obstarat peníze poté, když si ho jeden opilec splete s vrchním ("tak vrchní mají dneska sjezd, to je ale krásné povolání"). A aby své ženě toto utajil, tak předstírá, že po večerech hraje v barech na housle ("Stalo se něco? Ale nic... jsem zavadil smyčcem o ten.. o gauč") Ale probélmy s dvojím životem se jen začnou hrnout. Jeden z nich je jeho vtíravý soused Pařízek ("Já nevím, já to dávám do čistírny. Skutečně? Dává to do čistírny" - "Podívejte paní Vránová to totiž vůbec není Váš muž! Já vím je to králík") Nakonec to skončí tak, že Vrána bude opět sedět spolu se svým bývalým spolužákem Rudym:¨)

plakát

Sedm (1995) 

Spolu s Mlčením jehňátek jsou tyto dvafilmy nejlepší v tomto daném žánru. Depresivní, místy mysteriózní (jako by ty spáchané vraždy nebyly z tohoto světa), výborné herecké výkony Pitta, Freemana a Spaceyho. No prostě dokonalý filmeček, nemužu nic vytknout. A finále filmu? Naprosto nervy-drásající scéna s příjezdem bílé dodávky a s jedním malým balíkem, na tohle budu vzpomínat ještě hodně dlouho.