Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (7)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Vše už zde bylo řečeno. Výborný příběh, výborná hudba Johna Williamse... no prostě všechno je výborné! Celá původní trilogie mě provázela od děství a bude dál provázet do konce života. Dialogy jako "Ať tě síla provází" jsou prostě k sežrání. Nová Naděje byla první, co rozpoutala ty pravé Hvězdné Války na planetě Zemi a já jí budu vždy vděčný..................... díky Lucasi!

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Pokračování Luka Skylwakera, Hana Sola, Princezny Leiy.... víc psát nemusím. Toto je kult Star Wars. Grandiozní hudební doprovod skladatele Johna Williamse, otevřený konec, větší prohloubení příběhu (např.vztah Vadera s Lukem) a další legendární postavička - Yoda. Co si přát víc.

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

Jedinečné. Můj nejoblíbenější díl z původní trilogie. Opět vydařená hudba (samotný soundtrack mám něco přes dvě hodiny hudby:), skvělé bitvy - jak ve vesmíru, tak na měsíci Endor a závěrečný duel je opravdu vyvrcholení celé ságy Star Wars. Nechápu, že vám vadí Ewoci. Jsou roztomilý a bez nich by Hvězdné války nebyly Hvězdné války. Mít tak svého vlastní Ewoka:) A samozřejmě dojemné finále - vždy mě zamrazí, když Luke pálí na hranici tělo svého otce při hudebním motivu Síly. Vždy si uvědomím jak je ten příběh silný, jako bych ho prožival s hlavními hrdiny. No, prostě nádhera. Ať Vás síla provází!

Jurský park

Jurský park (1993)

Nikdy nezapomenu na ten jedinečný zážitek co jsem tenkrát prožil v kině. Přílet na ostrov podbarvený krásnou hudbou Johna Williamse (dosuď nedám na soundtrack Jurskýho parku dopustit), digitální dinosauři (Brachiosaurus na louce) , první spatření Tyranousura, sežrání Nedryho........ a další... Kdyby měl film premiéru teď, tak by to už nemělo to kouzlo jakou to mělo před dvanácti lety, které dělalo především mé děství:) Výborná atmosféra (skvělé momenty se sklenicí s vodou v autě) Úžasní herci (Sam Neil, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough) Jako malý kluk jsem pak chtěl prožít dobrodružství na ostově Isla Nublar a začal se zajímat o dinousaury. Díky Stevene, moc děkuji!

Rošťáci

Rošťáci (1985)

Film, který okouzlí svou kouzelně-pohádkovou-pirátskou atmosférou (ačkoli je ze současnosti) atmosférou a naprosto vás vtáhne do děje. Naprosto skvěle padnoucí hudbu od Davida Grusina (úvodní scéna - útěk z vězení nebo finále no lodi). A herecké výkony dětských představitelů jsou také na výbornou. "Astorii" jsem si zamiloval až po tomhle filmu a musím se tam jednou podívat, a určtě to bude na podzim (to je roční období ve kterém se děj odehrává, aby to mělo to kouzlo:) "Ať žije Tupoň!":)))

Ukradené Vánoce

Ukradené Vánoce (1993)

Uchvatné! Nemohl jsem od toho odtrhnout oči, když jsem to poprvé sledoval. Nejlepší na to jsou písničky od Dannyho Elfmana, které jsem prostě nádherné a skvělé ladí do příběhu. Burton je možná blázen, ale v sobě má určitě něco geniálního:)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Naprosto strhující jízda! Když jsem to tenkrát viděl jako malý kluk, byl jsem z toho vyklepanej ještě dva dny, tudíž se stal mým srdečním filmem. Arnold Schwarzenegger sice neumí hrát, ale přesto ho mám moc rád - nikdo by tahle nezahrál Terminátora s takovou prkennou grácií:)) A jeho nepřítel z tekutého kovu je na stejné úrovni - přímo ďábelský. Cameron opět dokázal, že je právem Pan režísér, hudba je přímo nádherná - přímo sladí s filmem a když se ozve hlavní téma, tak mi příjemně naskočí husí kůže a skvěle podbravuje film a finále filmu je velmi dojemné na tento žánr a narozdíl od prvního dílu:D