Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Krásné a vtipné zpracování příběhu o tom, že draci přece jen nejsou žádné zlé potvory...........pokud to nejsou obří mrchy, které jsou líné se hýbat a nemají pár set let. Pohádka, na kterou se snad vždycky ráda podívám a u které často ráda usínám. Humor je pochopitelný, nepřehnaný a nenucený. Už se nemůžu dočkat pokračování :)

Lví král

Lví král (1994)

Od Didneyho rozhodně nejlepší tvorba vůbec. Vlastně snad žádný 2D film a ani moc těch 3D nemá na Lvího krále. Úžasný příběh a hlavně prostě bezkonkurenčně nejlepší soudntrack kdy vytvořen. A to nemyslím jen proto, že jsem si to zamilovala už jako dítě a miluju lvy:D. Do dneška se na film velmi ráda podívám. Tohle by měla být vánoční klasika! Děj má vše, co má mít, není nudný ani v jedné části a kresba je vymazlená ve všech detailech. Moje celoživotní srdcovka.

Cesta do pravěku

Cesta do pravěku (1955)

Tenhle film už dle mého patří mezi legendy. Zbožňovala jsem ho už jako malá, a to mi zůstalo do dneška. Myslím, že na svou dobu nadčasový snímek, i když se dneska podobě T-Rexe trochu pousmívám :)

Mlha

Mlha (2007)

Skvělá ukázka psychologického pokusu chování lidí za krizové situace s jedním křesťanským bláznem vhozeným do kruhu strachu jako třešničkou na dortu (herečce skládám velký hold, opravdu jsem jí dokázala nenávidět :D). Do toho skvělá hororová atmosféra. Popravdě zobrazení tvorů z jiné dimenze bylo celkem děsivé, působili až moc lidsky. Snad každá potvora (až na ty ptáky snad) měla hodně lidský obličej. Nemohla jsem se zbavit pocitu, že ta dimenze je jen evoluce lidí trochu jinak :D. Film je výborný a je škoda, že často slyším "Mlha? jo to myslíš to s těma pirátama?" Špatná reklama a je jen škoda, že při vyslovení tohoto filmu nenaskáče do hlavy tato verze. Z filmu jsem měla tísnivý pocit a závěr SPOILER: mi přišel, že ukazoval spíše na ten smutný fakt, že naděje umírá poslední a neměli bychom to nikdy vzdát (a střílet všechny pro jejich "záchranu") KONEC SPOILERU