Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Kimecu no jaiba (2019) (seriál) 

Demon Slayer se rozhodne radi mezi lepsi shouneny. Rozhodne se s radosti vykoupe v kazdem zanrovem klise a neprinasi nic moc noveho krome prvotridni animace a akcnich scen, ale uprimne jsem se bavil a celou serii i film zkouknul v podstate behem dvou dnu. Animace - 5* Hudba - 5* Akce - 5* Pribeh - 4* Postavy - 3* Humor - 3*

plakát

Arcane: League of Legends - Tak vás tu vítáme (2021) (epizoda) 

Super, super. Od parádní animace stylu ozivleho komiksu, podobné "into the spiderverse", po rozhodnutí nesnažit se pouze těžit z úspěchu videohry a nalátat do show co nejvíc postav z ní. Takhle si show může užít i člověk lolkem naprosto nepolíbený, a ten kdo hru zná se jen pousmeje při nějaké referenci která je často schovaná v pozadí. Postav není příliš, nikdo nepůsobí zbytečně a po vydání druhého aktu (a s ním spojeného časového posunu) je uz moc hezky vykresleny jejich vývoj. Jediné co bych vytknul je hodně moderní soundtrack, písničky které se často opakují v jiných variacích.... Moc mi to nesedí ke steampunkovemu zpracování zbytku show. 9/10. Rito more pls.

plakát

Kiss Me First (2018) (seriál) 

Polovinu času jsem naprosto nechápal, o co že v tom má vlastně jít, postavy se chovají naprosto podivně, většina scén vůbec nedává smysl a u závěrečného "teaseru" na další sezónu jsem si říkal jen "prosím už ne".

plakát

Kono sekai no katasumi ni (2016) 

Velmi pozvolné drama, které vypráví o osudech obyčejné rodiny žijící v okolí Hirošimy v čase druhé světové války. Hlavní hrdinka je ztvárněna jako zasněná, okolí příliš nevnímající osoba, a film tak pomalu, téměř netečně plyne k okamžiku o kterém divák ví, že nevyhnutelně přijde. Nabízí se srovnání s Hrobem Světlušek, jelikož se film zaměřuje na "obyčejné lidi" poznamenané válkou. Na rozdíl od Hrobu Světlušek se ale In this corner of the world nesnaží tolik o útok na divákovy emoce (i když se samozřejmě i takové momenty najdou), a naopak spíše vyjadřuje lidskou touhu pokračovat dál a zrůdnosti války překonat. Možná i proto byl alespoň pro mě emocionální dopad ve výsledku daleko silnější. Škoda té velmi pomalé první poloviny, která možná hodně lidí odradí. 4,5/5 = 5

plakát

Šinsekai jori (2012) (seriál) 

Neuvěřitelně kvalitní seriál, na který jsem natrefil zrovna ve chvíli, kdy už jsem se začal vzdávat naděje, že by z japonské produkce ještě někdy vzešlo něco, co by mě doopravdy zaujalo. Během pětadvaceti dílů je vyprávěn neuvěřitelně promyšlený post-apo příběh, co nikam nespěchá a přibližuje spoustu detailů z tohoto zprvu dokonalého světa, který postupně odhaluje svá tajemství až do vynikajícího finále. Jediné, co mi trochu nesedělo, byla občas až přílišná natahovanost děje (na 20 dílů by se to podle mě dalo zkrátit bez toho, aby to kvalitě nějak výrazně ubralo). Líbí se mi i rozhodnutí tvůrců vynechat v seriálu fanservice, který je v manze (bohužel) naprosto všudypřítomný.