Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Akční

Recenze (244)

plakát

A co dál... (1979) 

Příjemný, řemeslně dobře zvládnutý film, který pozvolna plyne. To je jeho největší problém - chybí mu šmnc. Za 14 dnů si jen těžko vzpomenete, o čem že to vlastně bylo. HLÁŠKA: "Náš syn se holí!" "No a co má být?" "Holí si nohy."

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Podivné zklamání. Ten film má všechno, co by měl kvalitní a přitom divácky úspěšný film mít a přesto jsem se nemohl zbavit pocitu, že mu jaksi chybí koule. Nezávadná rodinná zábava na nedělní odpoledne.

plakát

Air Force One (1997) 

Průměrný akční thriller, kterému bych dal 3* za předpokladu, kdyby tam nehrál Harrison a další hvězdný ansámbl. Na takovou výpravu to byla vážně slabotina.

plakát

Alfred Hitchcock uvádí (1985) (seriál) 

Vcelku obyčejný seriál. Některé epizody jsou velmi pěkně vypointované, jiné jsou fádní a bez nápadu. Co ale stojí jednoznačně za 4 hvězdičky, to jsou Alfredovy úvody. Určitě i díky skvostnému dabingu pana Větrovce tu na vás dýchne poctivý britský černý humor.

plakát

Aljona (2009) (TV film) 

Další z tisíců zapomenutelných filmů, u nichž si 48 hodin po zhlédnutí nejsem s to vzpomenout ani na základní dějovou linii. Nějací Ukrajinci tam byli...

plakát

Americké psycho (2000) 

První půl hodina na mě působila dojmem docela slušného thrilleru. Pak ale jakoby celému štábu hráblo a stala se z toho neskutečná patlanice, absolutní ztráta času. Mělo-li se jednat o moralitu o odlidštěné kapitalistické společnosti, ve které vám projde všechno, prvotřídně se nepovedla.

plakát

Armáda stínů (1969) 

Čestně přiznávám, že po první hodině sledování jsem byl poněkud připitomnělý -- mnoho postav s mnoha rozličnými jmény, děj odehrávající se na mnoha místech a značně těžkopádný příběh. Druhá část filmu se nesla již v poněkud svižnějsím tempu, avšak nemohu se stále zbavit pocitu jakési plíživé nudy, která se táhne celým filmem. Je zde například mnoho velice zajímavých záběrů i scén, které by se mohly člověku vrýt hlouběji do paměti. Ale bohužel nevryjí. Celé zpracování působí tak, jako kdybyste sledovali nějakou retrospektivu a stále očekáváte, kdy už se hlavní hrdina probudí, zaplaší ten nepěkný sen a začne se konečně odehrávat pořádný film. Bohužel, tento podivný sen trvá 130 minut a probudíte se z něj až během závěrečných titulků. Škoda.

plakát

Arvéd (2022) 

Kontrolní otázka: Kolik chlapů se dá narvat do jedné kancelářské skříně?

plakát

Bezdružice (2015) (seriál) odpad!

A vy jste se tu všichni kdysi posmávali Novákům a Policajtům z předměstí!

plakát

Blázinec (1988) 

Už dlouho mi TV n@va nezpůsobila tak krásné dopoledne, jako právě dnes a právě tímhle filmem. Snad ze sentimentality, z nostalgie po prastarých časech, kdy v dopoledním programu byly k nalezení klenoty světové kinematografie, dávám čtyřhvězdičkové hodnocení. K filmu samotnému nemohu napsat nic více ani lépe než to udělal Oskar - jeho recenzi podepisuji v plném rozsahu. Jen to 100% hodnocení si stále raději nechávám pro Vánoční prázdniny :-)