Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Akční

Recenze (243)

plakát

Monstrum (2017) (TV film) 

Má očekávání ohledně tohoto filmu byla nemalá, zvláště po poslechu zajímavého hodinového rozhovoru s režisérem (dohledatelné na webu rozhlasu, Radiožurnálu). Následné zklamání bylo o to větší. Film je příliš schematický, plochý, mnohé dialogy jsou špatně napsané (rozuměj nepřirozeně znějící) a následně i špatně zahrané. Neadekvátní množství milostných troj-, čtyř- a já nevím kolika ještě úhelníků; zbytečná, hodně televizně střižená melodramata. Samotný fascinující příběh sochaře Švece je tu brutálně minimalizován a jako cibule je obalen slupkami patosu, doslovnosti a sladkobolnosti. Jedna hvězda za skvělého Jana Novotného, druhá za dobové záběry a jejich halucinogenní hudební doprovod. Jinak bída a marnost. P.S.: Naprostý souhlas s uživatelem "xxmartinxx" - zničit takovýmhle nehorázným způsobem tak silný příběh, je svým způsobem obdivuhodné umění a je třeba před režisérem smeknout.

plakát

Hitler a jeho závislosti (2014) (TV film) 

Dokument poměrně bohatý na informace, nicméně s neadekvátně krátkou stopáží. I doprovodný komentář utíkal tryskem, jakoby ani nestíhal vtěsnat do 45 minutového času veškeré informace. Dvoudílný dokument by byl divácky mnohem příjemnější.

plakát

Dva lidi v ZOO (1989) 

Dosti bizarní dětský/rodinný film, o kterém je vskutku těžko říct, jakému cílovému publiku byl vlastně určen. Já bych zde ale rád vyzvedl jeden jeho aspekt, který se mi v hlavě uhnízdil už jako robátku a dnes po mnoha letech jsem si ho znovu potvrdil: nejedná se o rodinný film, nýbrž o sportovní, konkrétně běžecký film! Jedná se snad i o světový unikát - neminou dvě minuty, aby někdo někam nepádil, neuháněl, neskákal, nejel, neběžel nebo nešplhal. To vše pochopitelně naprosto nelogicky a zbytečně, avšak s patřičně dramatickým výrazem ve tváři a vytřeštěnýma očima. A když zrovna někdo nepodává běžecký výkon, tak do toho ti dva fakani bez přestání pískají na píšťalky. Jedna hvězda za pana Macháčka, druhá za Hapkovu hudbu při závěrečné scéně.

plakát

Chcete být milionářem? (2016) (pořad) 

Asi se tak nějak všichni shodneme na tom, že pan Vašut je sympatický člověk a dobrý herec a zřejmě i dobrý moderátor. ALE! Faktem zůstává, že pan Čech nasadil laťku tak vysoko, že je prakticky nepřekročitelná. A to není nějaký sentiment, nebo že se to před 15 lety dělalo jinak a dnes je jiná doba atp. Nic z toho neplatí. Tehdejší úroveň moderování i otázek byla o několik koňských délek dále, než je dnes. Současný Milionář je pořad především pro TV diváky, kteří toho moc nevědí, o nic se nezajímají a mají ohromnou radost, když v potu tváře dokáží odhadnout správnou otázku za 10.000. Z obsahového hlediska pořad zprimitivněl. A z moderátora se stal, jak se krásně česky říká "entertainer". Prostě bylo třeba hloupé otázky prezentovat hloupému publiku způsobem, kterému rozumí každý Novák. A to bohužel pan Vašut splňuje. Jeho vtípky a různé prupovídky působí uměle, divně, mnohdy protahovaně, bez pointy. Rádoby eskalované napětí je spíš trapné protahování, kdy už se mnohdy i soutěžící soucitně na pana Vašuta dívají pohledem: "Tak už to prosím tě doblekotej a řekni, jaká je správná odpověď." Končím tedy konstatováním, že pokus navázat na pana Čecha je obrovská výzva, které žádný z moderátorů, kteří přišli po něm, nedokázal čelit a prohrál. Včetně Marka Vašuta.

plakát

Bezdružice (2015) (seriál) odpad!

A vy jste se tu všichni kdysi posmávali Novákům a Policajtům z předměstí!

plakát

Neutečeš (2014) 

1 hvězda za hudbu, 1 hvězda za kameru, 1 hvězda za námět. Toť vše. Subjektivní vnímání délky filmu u mě bylo něco přes dvě hodiny, docela se to místy vleče, 80 minutový sestřih by úplně stačil. Je to milé retro, jsem hrozně moc rád, že takovýhle film vůbec vznikl, John Carpenter revival. Ale víc jak tři hvězdy dát nemohu, bohužel.

plakát

Kačer Howard (1986) 

No, podívat se poprvé v životě na tenhle film ve třiceti, asi nebyl nejlepší nápad...

plakát

Stalin (2013) (TV film) 

Mnoho barvy a nemnoho nových či jakkoli objevných informací. Autoři se onanisticky piplají s dojmovou stránkou filmu, ale ta pojmová zůstává na úrovni znalostí studenta gymnázia. Schade...

plakát

Rozmarné léto (1967) 

Hravá poetika, která mne ale zcela minula.

Ovládací panel
32. nej uživatel Německo
6 bodů