Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor
  • Akční

Recenze (244)

plakát

Kovbojové a andělé (2003) 

V první polovině byl film mimořádně antiseptický, bez špetky citu, neřkuli vášně - scény na sebe byly mechanicky lepeny jedna na druhou. Téměř už to vypadalo, že film snad nebude mít hlavního hrdinu, ale pouze více či méně ulítlé postavičky. Tento dojem se v druhé části o trochu zlepšil, nicméně nikterak závratně. Dialogy mezi postavami byly občas silně klišovité, skutečné emoce se pro jistotu nevyskytovaly vůbec a uvěřit hercům jakýkoliv umělecký projev bylo velmi nesnadné. Jako vítězku ceny o nejdebilnější postavu jednoznačně vyhrává ona dívka Gemma, která u McDonalda nabízí "tenké a křehké" hranolky. Ta dívka byla naprosto mimo, scénárista její roli snad ani více zmrzačit nemohl. Jejím jediným údělem bylo povalovat se s kamarádem gayem v posteli, počkat si na módní přehlídku, na které si uvědomí, že vlastně hrozně moc miluje někoho jiného a s ním pak také skončit (nejen) v posteli.

plakát

Aljona (2009) (TV film) 

Další z tisíců zapomenutelných filmů, u nichž si 48 hodin po zhlédnutí nejsem s to vzpomenout ani na základní dějovou linii. Nějací Ukrajinci tam byli...

plakát

Noci hrůzy (1981) odpad!

Vážení kolgové, vážené kolegyně, nikdo mi tak zaručeně nedokáže zkazit večer jako právě Vy. Vy, recenzenti zde na csfd, kteří udělíte filmu hodnocení 71%, což je u zombie hororu číslo vskutku nevídané a které v člověku okamžitě vzbudí silný zájem o dílo. Když toto hodnocení porovnám např. s vynikajícím "Domem u hřbitova", který dostal o pouhé JEDNO procento víc než tento paskvil, mám pocit, že se svět (alespoň ten recenzentský) musel zbláznit. Dívám se na tří a vícehvězdičková hodnocení svých oblíbených uživatelů a ptám se sám sebe: Viděli jsme skutečně stejný film??? Mluvíme o filmu, kde se zombies procházejí v poledne po parku, kde herecký ansámbl prakticky neustále vykřikuje na atakující zombíky: "Ničemové! Ničemové!" případně tvrdší verzi: "Zatracení ničemové!" Myslím, že jsem musel vidět zcela jiný film, který se jmenuje pouze podobně. Proboha přátelé, vždyť z vašeho hodnocení se Lucio Fulci musí obracet v hrobě! P. S.: Co se týče aktuálnosti dat, jsou ke dni 25. 1. 2009. Pevně doufám, že během 14 dnů až měsíce se najde více těch, kteří odhalí a ohodnotí na tomto filmu to, co jsem v něm našel i já - tedy velké masité NIC.

plakát

Kmen Andromeda (2008) (TV film) 

Bohužel příjemné překvapení se v mém případě rozhodně nekonalo. Především s přibývajícími minutami začal film ve velice svižném tempu řadit jedno klišé za druhým. A od okamžiku, kdy si hlavní vědec po několikadenním vyčerpávajícím bádání, kdy se prakticky nedostal ani do postele, jde zašaškovat s ručníkem kolem krku na rotoped, stala se z filmu opravdová nefalšovaná sračka. Tento snímek vznikl jen pro to, abychom si o to více vážili mimořádných kvalit Wiseova originálu. P. S.: Ten dokonale rasově a politicky korektní vědecký tým zkrátka nelze nezmínit - průměrná běloška, průměrná černoška, tedy možná bych měl říci afroameričanka, asiat pravděpodobně s korejskými kořeny, západoněmecký fricek a jako bonus mutace kokršpaněla s emigrantem z Indonésie. Skutečně korektněji už to nešlo, gratuluji!

plakát

Halloween (2007) 

Chtěl jsem se rozepsat o sto a jedné chybě tohoto filmu, ale pak jsem objevil na IMDb větu, která až neuvěřitelně výstižně shrnuje naprosto všechny mé pocity z tohoto paskvilu. Ta věta zní: "Moustapha must be rolling in his grave".

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Oscara za zvláštní efekty bych určitě udělil závěrečné trikové scéně -- proměna vody ve sklenici v mrak plný deště a na závěr proměna mraku na jakousi vodní vílu. Tak skvěle už jsem se dlouho nezasmál ... odborníci z ILM si musejí trhat vlasy na hlavě a houfně se zapisovat na kurzy českých televizních trikařů. Bravo!

plakát

Dentista (1996) odpad!

Nenápadité, tupé, zmatené, laciné, debilní.

plakát

Sněženky a machři (1982) 

Mimořádně populární blábol, jehož všeobecnou kultovnost jsem dodnes nepochopil.

plakát

Tři do páru (2004) 

Mimořádný film s mimořádným soundtrackem, který si bezpodmínečně zaslouží podrobnou, pečlivou a pravdivou recenzi, kteroužto během několika dní také hodlám spáchat. Avšak celkové resumé již nyní může zní takto: MUST SEE!