Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (3)

plakát

Anthropoid (2016) 

"Jsme češi ... nikdy se nevzdáme". Anthropoid, operace kterou u nás zná snad každý (teda ne třeba podle názvu). Nejzajímavější je, že se celého filmu chopili angličané, včetně scénáře. Na jednu stranu se staví jasný historický příběh, ve kterém nelze výrazně změnit události a na tu druhou holt nutně zlo v podobě desítek mrtvých esesáků ochotně nabíhajích do střelby. Téma samo o sobě je velmi silné a tak je otázka, zda je vůbec nutné cpát do filmu všechen nonsense okolo, ale jinak by se holt komerční úspěch nedostavil. Ikdyž musím uznat, že jsem to ochoten přejít s mávnutím ruky. Celý příběh jasně vede Murphy, který mne se svojí rolí neskutečně potěšil. Ve výsledku, vlastně ani neni moc co vytknout a můžeme být rádi, že si i v Evropě připomenou co se v protektorátu "událo". Zároveň doporučuji navštívit kryptu a kostel, ve kterém parašutisté položili životy, je to místo se silnou atmosférou. ... Mimochodem slova z úvodu nejsou patetickým nesmyslem, ale poslední zdokumentovaná slova, co se z krypty ozvala.

plakát

Nacistické megastavby (2013) (seriál) 

Hodnotím pouze čtvrtý díl o „Super tancích“. A to pouze, protože shlédnutí mě přesvědčilo, abych už tehle škvár nikdy nepustil. Za prvé jedná se zcela o diletantský, neobjektivní, hraný pseudodokument. Za druhé nejen, že je dost zmatený – uprostřed věty se přeskočí z Polska na francouzskou fronu, ale co hůře je na některých místech tak nepřesný až je lživý. Název „Super tanky“ je třeba brát v úvozovkách o nich se tu totiž mluví cca 5 minut (Maus, Ratte). Zbytek tvoří velmi stručná historie vývoje německých tanků se zaměřením na Tiger I, což byl „pouze“ težký tank (tedy nic super). Nejvtipnější částí pak je, když se chválí rychlost nových PzI a na zábrech se prohání československý Lt.vz38. Po čtyřiceti minutách, když už všechny záběry a hrané sekvence vidíte po třetí si můžete oddychnout a zamyslet se na tím, že kdyby jste proklikali wikipedii, tak by jste se pravděpodobně dozvěděli více.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Proč? To je první slovo, které se vybaví po shlédnutí filmu. A pro jistotu hned několikrát. Proč se ze všeho dneska musí dělat trilogie? Proč to musí mít dvě hodiny, když by se to dalo sestříhat na polovinu? Proč hned nenasadili trpaslíky a tu ostatní havěť, aby jsme to mohli mít z krku? K filmu je těžké přistupovat nezaujatě, je totiž zřejmé na koho je cílen, nicméně budu se snažit psát neutrálně. Začátek působí celkem solidně, obecně scény s orky jsou asi top filmu. Avšak po prvních dvaceti minutách se objevuje ukecané bahno, které slouží čistě jako výplň. Nu co přece to celé neskončí po hodině. Problém ale je, že dialogy jsou místy nelogické a co hůř neskutečně patetické to se ostatně táhne celým filmem. Děj je více méně předvídatelný a dost mělký. Animace a hudba solidní. Herecké výkony otřesné, jak jsem si D. Coopera oblíbil v Preacherovy, tak tady mi šel neskutečně na nervy a s ostatníma postavama to není lepší. A nezachraňují to ani kulisy, které vypadají hrozně plasticky a jako vystřihovánky z ABC. Nakonec tu tedy máme alespoň solidní bitvy (ikdyž při zapojení mozku se facepalm stejně dostavý), tak když už nic jiného, tak vypadají docela dobře. Fanoušci hry si budou film pravděpodobně užívat, my ostatní holt ostrouháme, protože tohle je trochu mimo. A nakonec se stejně nemůžu zbavit myšlenky, zda byl vůbec filmový warcraft potřeba (nic ve zlém vůči hře)? Vždyť když se podíváme na herní tématiku, je zde tolik nosnějších témat. Například konečně Zaklínač, tak jak by si zasloužil pořádný film, (hlavně aby si WarGaming taky nechtěl udělat svoji trilogii...). Ale holt je asi potřeba nahnat nějaké nerdy zpátky na servery Blizzardu. 5/10