Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (336)

plakát

Bezbožní (2017) 

Obsah filmu mě celkem zaujal, ale provedení již podstatně méně. Jak už tady píše někdo jiný, film je spíše nudný a zdlouhavý. Ani závěrečný zvrat příliš nepřekvapil. V hlavních rolích někdejší "životní pár" Niewöhner a Schüle, učitele hraje Fahri Yardim, který hrál pomateného banditu v druhém dílu nové trilogie Vinnetou (2016). Uděluji tři slabší hvězdičky.

plakát

Gangy Berlína (2015) (TV film) 

Očividně se jednalo o značně ambiciózní projekt, avšak ambice zůstaly nenaplněny. Alespoň mě osobně film skoro vůbec nebavil a v tomto případě se mi ani výkonem ani vzhledem nelíbila Emilia Schüle, kterou jinak považuji za skvělou a velmi pohlednou herečku. Německému publiku film letmo představil naše dva nezaměnitelné herce – Jiřího Mádla a Filipa Kaňkovského.

plakát

Freche Mädchen (2008) 

Stravitelná německá teenagerská komedie, kterou do značné míry táhne mladičká Emilia Schüle. Při sledování tohoto filmu jsem si vzpomněl na český seriál 4teens, který lze s Drzými děvčaty srovnat provedením i kvalitou. Objektivně spíše za tři a půl hvězdičky, avšak nadsazuji na slabší čtyři hvězdy.

plakát

Továrna na sny (2019) 

Důkaz toho, že i romantický film může být pěknou a alespoň zčásti kvalitní podívanou. Prostředí východoněmeckého filmového studia DEFA je velmi dobrou kulisou pro zamilovanou dvojici Emila a Milou. Kvalita českého dabingu byla nevyvážená – hlavní představitelé byli nadabováni velmi dobře, ale některé vedlejší postavy naopak špatně. Jeden z nejlepších filmů s Emilií Schüle, které jsem zatím viděl.

plakát

Parfumér (2022) 

Divný film o policajtce, kterou prostě nechcete. Za naději navrácení čichu je schopna spolupracovat s individuem, o kterém ví, že je vícenásobný vrah.

plakát

Manatu: Zachrání tě jen pravda (2007) (TV film) 

Jumanji jsem zatím neviděl, takže nemohu srovnávat a možná i z toho důvodu uděluji Manatu solidní tři hvězdičky. Patnáctiletou Nicky si zahrála Emilia Schüle, jedná se o jednu z jejích prvních rolí vůbec. Zaujalo mě, jak film líčí vztah mezi Nicky a jejím o rok starším bratrem Ronem. Vypadá to trochu, jako kdyby měl Ron o sestru incestní zájem, zatímco ta bratra nesnáší, avšak velmi rychle se to během hraní nebezpečné hry mění. Možná jsem si to jen špatně vyložil, ale skutečně jsem měl při sledování filmu dojem, že filmaři dali do filmu něco, co ani nechtěli. Přispěli k tomu také herci svým ztvárněním postav, zejména Emilia Schüle. Mark si nakonec hru omylem vůbec neodvezl, takže rodině hrozila další "partička Manatu". Ani se neodvažuji pomýšlet, na co by se ptal Manatu tentokrát. Doplněk: Jumanji jsem již viděl, je to o poznání lepší film než Manatu, avšak přesto ponechávám hodnocení Manatu na (slabších) třech hvězdičkách.

plakát

High Society (2017) 

Připomíná mi to českou nepovedenou komedii Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2018). V obou případech se jedná o středoevropské komedie, které se snaží napodobit americké vzory. Ani v jednom případě to nedopadlo moc dobře, avšak High society je přece jen o poznání lepší a povedenější než Renčův snímek s Klárou Issovou v hlavní roli. Německé recenze se s "High society" vůbec nemazlily, ani si nechci představit, jak by potom strhaly Renčovu komedii.

plakát

Bohéma - Vyhrát za každou cenu (2017) (epizoda) 

Celkem zbytečná je scéna, která nesmyslně naznačuje, že KAŽDÝ kolaborant s nacisty se stal kolaborantem nastupujícího komunistického režimu. Na druhé straně epizoda velmi dobře vykreslila poválečnou situaci Vlasty Buriana a Miloše Havla, kteří byli osočováni z kolaborace. Oba dva přitom zaměstnali za války řadu osob, jež by jinak dost možná skončily jako pracovně nasazené pro německé válečné úsilí. Jestli byl Otakar Vávra taková svině, jak naznačuje seriál, tak je to dost smutné. O Marvanově chování vůči Burianovi raději pomlčet. Celkem nechápu, proč Janě Štěpánkové vadil způsob ztvárnění jejího otce Zdeňka. Osobně je mi jeho postava v seriálu velmi sympatická, navíc skvěle zahraná Michalem Dlouhým.

plakát

Komančové (1956) 

Velmi naivní film, na kterém je poznat datum vzniku. Na druhé straně o šest let starší film Zlomený šíp (1950) se vyrovná řadě později natočeným westernům a indiánkám. Film Komančové stačí vidět 1-2x v životě. 45 %

plakát

Ulzanův nájezd (1972) 

Čekal jsem podstatně drsnější a především akčnější podívanou. Film není špatný, avšak viditelně zaostává za dějově podobným filmem Souboj u El Diablo (1966) či nedávno natočeným snímkem Nepřátelé (2017). Východní Němci použili postavu Ulzany ve dvou filmech s Gojko Mitičem (Apači 1973, Ulzana 1975). V těchto případech byl apačský válečník Ulzana pochopitelně vykreslen úplně opačně než v americkém filmu Ulzanův nájezd.