Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (118)

plakát

Jídlo (1992) 

Zde by fakt mělo stát varování Najezte se před shlédnutím. Po Jídle vás opravdu přejde chuť k jídlu. Pro mě bylo vrcholné celkem zajímavé pojetí oběda :). První shlédnutí je nejspíš nejlepší, ale i pak to pohne žlučí.

plakát

Kameňák 2 (2004) odpad!

Klasická ukázka totálního odpadu :-))))))))))))))

plakát

Kapsy plné dynamitu (1971) 

Příběh je určitě zajímavý(spojení westernu s různými revolucemi), ale hlavně zbytečně dlouhá stopáž dělá z kapes docela nudu. Zde Leone nedokázal rozumně naložit s délkou, takže je zde hodně zbytečných scén, což v největší klasice Tenkrát na západě není.

plakát

Kdo to tam zpívá (1980) 

Jakmile cikáni dohráli svoji poslední písničku a skončily titulky, úplně jsem se zamiloval do jugoslávské kinematografie. Moje první seznámení s kinematografií této země tedy dopadlo skvěle. Naprosto jsem žasnul jak může příběh, který se odehrává pouze v autobuse, být tak strašně zajímavý. Je to především naprosto geniálnímy typy charakterů. Žádné umělé postavy, ale dokonalé úkazky typů běžných lidí. Připomínalo mi to i Menzelovskou poetiku filmů jako třeba vesnička. Miluju typickou poetickou českou kinematografii a jelikož ta jugoslávská je v mnoha věcech hodně podobná je jasné, že miluju i ji. Rozmýšlel jsem se mezi 4 a 5, ale i za ten krásný humor musím dát 5.

plakát

Kill Bill (2003) 

U tohoto flmu hlavně záleží na tom jestli máte rádi tarantinův styl nebo ne. Mě osobně se hlavně zamlouvá jeho osobitý humor, který tu naštětí je. Pokud bych však měl hodnotit příběh nebo herecké výkony tak to moc velkou kvalitu nemá. 4 dávám tedy za specifický humor, za vizuálně zajímavě ztvárněná závěrečná jatka a za animované scény, které byly taky zájímavě udělané. Ale Pulp Fiction je prostě jen jedno:-)

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Oproti jedničce míň brutální, míň vtipné a hlavně horší. První půlka je ještě dobrá (hlavně scény s Madsenem), ale v druhé půlce to až moc ztrácí dech a konec mě taky zklamal. U většiny scén bylo už předem jasné jak dopadnou, až na scénu pohřbení Umy za živa. Ta byla opravdu výborná a vůbec sem si nedokázal představit, jak se z toho dostane. Dialogy jsou tady spíš jako nutná vata a té vaty(dialogů a ne moc dobrých) bylo bohužel až moc.

plakát

Killer (1989) 

Čekal jsem od toho slušný akční film, ale dočkal jsem se snad nejlepšího akčňáku, který jsem kdy viděl. Akční scény jsou poutavě natočené, ale nejsilnější pro mě byla ta hloubka, což v akčním filmu není moc často k vydění. Téma té slepoty, které se tam objevoje v mnoha formách mě prostě nadchlo. A ta úchylná muzika moc dojem nekazí, dokonce se do některých míst dokoale hodí. Ale zavěrečná scéna v kostele prostě rulesss!!!

plakát

Klamné léto '68 (1984) 

Krásný humor a krásný film. Souhlasím s Marigoldem, že je to film hodně podobný jak Amarcordu (ve snaze hlavního hrdiny příběhu o ztrátu panictví) tak Pelíškúm (díky tragikomickému příběhu a laskavému humoru i podobnost některých postav byla znatelná). Výborná byla i ta spojitost s událostmi v Československu. Nejvíc mi byla sympatická ta postava dědy (např. vyprávění o sokolském sletu v Brně v dvaadvacátém). Takového by chtěl mít asi každý:-). Opravdu nádherný poetický snímek.

plakát

Konec stalinismu v Čechách (1990) 

Velmi znepokojující dílko. Hlavně ten Stalin pokreslený národnímy barvamy vypadá hodně strašidelně. Opět hodně surrealistické, až nepochopitelné na druhou stranu však ještě více zajímavé a dokonalé. Aneb 40 let totality z pohledu mistra surrealisty.

plakát

Kousek nebe (2005) 

Takové nemastné, neslané. Emoci tam určitě byly, ale přišli mi docela umělé za což hodně mohou i herecké výkony, které jsou prostě umělé a zatraceně ploché. Se Shawsankem se to vůbec nedá srovnat. Ke kvalitě snímku však přispívá slušný scénář, občasné fígly s kamerou a...Čmaňa