Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (19)

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Styl vyprávění originální. Dospívání protagonisty bylo svižné. Ve vyprávění hlavního hrdiny o vikinzích se vracíme do příběhu, na příkaz velitele armády se vracíme ještě dál a v jedné chvíli se doslova vracíme vizuálně skrz scénu "pozpátku". Tomu říkám originální flashbacky. Další vyprávění skrz budoucnost - postava vypráví, co je v plánu a hned v dalším záběru se to děje. Rozhodně se tu neplýtvá časem. Moc efektů? Že si na to nikdo nestěžoval u Avengers Infinity War. Tak dobré CGI stojí za poklonu. Celý styl natáčení bitvy jakoby se inspiroval počítačovou hrou, není to "klasické" a byl to dobrý tah. Nikdo nechce znovu vidět fantasy bitvy ve stylu Narnie. Sotva se někdo přiblíží klasickým bitvám z Pána prstenů, i když Battle of the Bastards se přiblížila dost. Dobré fantasy filmy se dají spočítat na prstech, dobré fantasy bitvy na prstech jedné ruky. Spartacus má styl natáčení sice podobný, ale koho by furt bavilo sledovat létající krev v nekonečných slowmotionech. Zde je bitva výborně zpracovaná a díky své originalitě nemusí soupeřit s velkolepostí Helmova žlebu. Každý pes jiná ves. Afroameričani a Číňané? Problém? Jak si každý mohl všimnout, je to pojaté moderně. Rotten tomatoes 31%. Tak to je k pláči. Komentář od jedné kritičky: Women speak for less than 4 minutes in a film that runs 2 hours and 6 minutes long. Tak toto mění celý můj pohled... Doufám, že v dalším díle se stane z Artuše žena. Originální nápady, originální zpracování, soundtrack geniální. Jop, po Pánu prstenů nejlepší fantasy.

plakát

Pokoj (2003) 

Nikdy jsem se u filmu tak nezasmála. Celou dobu se ten smích střádal a ve scéně s červenými šaty a flashbacky se už člověk neudrží a chechtá se z plných plic. Kdyby bylo jeho úmyslem natočit komedii, tak by to nikdy nemohlo být tak geniální. Je to tak primitivní, že to člověka neskutečně pobaví, jasných 5 hvězd.

plakát

Maryša (2010) (divadelní záznam) 

Skvělé! Skvělý výběr herců, herecké výkony, nářečí a ta hudba! Ale přesto si nakonec myslím, že to nemuselo skončit takto, mohla utéct nebo se vrátit k rodičům. Takto ji lituju ještě víc, proto, co se s ní potom muselo stát.. Škoda jejího zahozeného života..

plakát

Malá mořská víla (1989) 

Krásná pohádka se spoustou vydařených písní.. Když srovnám originál s českým dabingem, tak musím říct, že český se opravdu povedl i hlas samotné Ariel se mi zdá líp vybraný. Stejně jako u Elsy z Frozen mi originální hlas nesedí na 16-ti letou dívku.. (ne že by česká Elsa byla lepší a toď důvod, proč se dívám na Frozen jen v originále).. A pro všechny, kterým se tato pohádka opravdu líbila doporučuju podívat se na Broadway-skou verzi a poslechnout si ty dechberoucí výkony, zejména pak Sherie Rene Scott! And do I help them? Yes, indeed!

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Jednoduše nádhera.. Až mi bylo líto, že sem nemohla vyjít z kina a taky si sednout na draka.. Nicméně pokračování mého nejoblíbenějšího animáku nemohlo být lepší a jsem vděčná za to, že si s tím dali takovou práci.. Skvělý příběh, efekty a ta hudba. Už se nemůžu dočkat pokračování :)

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Neuvěřitelný seriál.. Počet dílů v sérii je sice nízký, ale to nemění nic na genialitě, vtipnosti a neustálém napětí. Výběr herců je samozřejmě dokonalý. A taky mě mnohému tento seriál naučil. Například sem se rozhodla líp si zapamatovat věci díky Shelockově taktice. A při jedné konverzaci se sestrou: ,,Musím si vytvořit myšlenkový palác.." ,,Já taky.. ale můj bude prázdný a prťavý.. bude to myšlenkový kumbál.." Asi se skutečně stanu fanouškem typu a: Chyť mě, než znova zabiju.

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Neuvěřitelně lítostivé, zoufalé a drsné. Často mi to připomínalo druhou světovou válku: ,,Vždyť jsou to jen zvířata!" Jak se dalo žít takhle? Chudák Pats, pro kus mýdla ji málem zabili. Chudák otrok, který vešel za Solomonem do obchodu a uviděl svobodného muže. Chudák Solomon pro jeho zoufalý výraz, když vzal to málo peněz, které měl a chtěl jen poslat dopis svojí rodině. Drama, které nám to ukáže tak věrně, že na to hned nezapomeneme. Celý film jsem však čekala, až sám Solomon zahraje na housle tu smutnou a tesknivou melodii, bohužel sem se nedočkala.. A pak, když už žádná naděje nezbývá, přichází Brad Pitt, jako sluneční paprsek do temné a nehostinné krajiny. Díky, díky za něj!

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Zajímalo by mě, proč je tento film tak oblíbený.. možná pro to, že se to celé točí kolem člověka, který z ničeho vybudoval všechno, možná pro to, že je to místy nehorázně vtipné a nebo je to pro vysoký počet spokojených pokrytců, kteří byli zobrazeni v nejlepším světle. Nicméně tříhodinový film je docela hodně, zkrátila bych pár scén včetně příliž dlouhých proslovů ve společnosti. Pro ty, kteří nehltají každé jeho slovo je to místy dost dlouhé a o ničem.. Příběh ubohé zaměstnankyně z první 20tky byl sice smutný, ale zobrazoval Lea jako hrdinského Robina Hooda, přitom se tam nikdy nikdo nepozastavil nad tím, co se stalo s jejich "zákazníky". Možná se z nich stali milionáři a možná skončili na dlažbě.. Nicméně celkový příběh je originální a nepředvídatelný a hlavní postava - ani jsem si nechtěla připustit, že je drogově závislý, měla sem z něj pocit, jako by byl nezranitelný. A Leonardo hrál skvěle, za scénu mozkové obrny bych mu dala sošku :) Jeho přednáška nakonci filmu pro něj určitě byla jenom pouhý začátek. Sice je to pokrytec (a komu se to nelíbí, může jít makat do Mekáče), ale je to člověk s neuvěřitelným talentem a charismatem.. Film všem doporučuji, protože je zatraceně perfektní!

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Jak jen může být film dokonalý? Má originální příběh, nádhernou hudbu, skvělou kameru, Nový Zealand a režiséra, který musí být bůh? Jedno vím jistě- takhle trilogie je dokonalá po všech stránkách. Už ani nepočítám, kolikrát jsem ji viděla a stejně to prožívám vždy tak, jako kdybych byla zrovna na premiéře. Možná jsem fanatik, ale i tu hudbu znám nazpaměť.. :D Návrat krále je pro mě asi nejnádhernější díl. Kdybych měla vyjmenovat vše, co na tomhle filmu miluji, tak bych tady byla do vánoc. Tak snad se jen zmíním o pár scénách, které na mě udělaly největší dojem a vždy mi vženou slzy do očí. Příjezd Rohanu na Pelenorské pole ( za znění houslové rohanské znělky ), zničení prstenu, poklona králů před hobity, poslední loď v přístavu a loučení a pro mě nejnádhernější scéna, kdy Gandalf mluví s Pipinem uprostřed bitvy o smrti, za vzdáleného znění písně Into the west. Myslím, že ten, kdo neuvidí tu krásu a nedotkne se dokonalosti, mě nikdy pořádně nemůže pochopit. Jistěže se tyto filmy nemusí líbit každému, ale prosím, zapomeňte na všechny chyby a problémy a začněte pořádat Pánoprstenovské maratony!

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Jednoznačně můj nejoblíbenější animák, takže o něm můžu napsat jen samou chválu. Ten kdo vymýšlel jména a názvy musí být génius - to se projeví hned na začátku filmu u vtipného a originálního Škyťákova monologu. Neuvěřitelně vtipná a krásná pohádka z vikingského prostředí si mě ale získala hlavně proto, že Škyťák navzdory tomu, co ho učili celý život, uvěřil, že draci jsou hodní a nemusí je jenom zabíjet. Příběh o tom, že člověk a zvíře můžou být nejlepšími přáteli a společně dokázat velké věci je dokonalý pro tak nádherné filmové zpracování. Hudba nádherná a hravá, celá pohádka 100% originální, vtipná, krásná a dojemná. A ještě musím říct, že mají naprosto perfektní válečkovité boty! :D