Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (447)

plakát

JFK (1991) 

Mám to štěstí, že jsem předtím viděl Snowdena, takže mohu porovnat tyto 2 velmi blízké filmy. A musím říci, že Snowden dopadl mnohem lépe. Ne, že by JFK byl špatný, to rozhodně ne, ale vaří se tady z vody, z nepotvrzených teorií a snaží se to ovlivnit diváka. Což by ani tak nevadilo, přeci jenom, tato konspirační teorie je jedna z mála, na které něco je, ale ve výsledku to na mě působí jako zábavně zpracovaná propaganda. A moc tomu nepomáhá ani přílišná dramatizace, přehrávání a rádoby emočně vypjaté chvíle, např. manželka hlavní postavy, která se prostě chová jako naprostá kráva a nemohu teda soucítit s tím, že se mu rozpadá manželství, protože tuhle borku měl poslat do prdele už dávno. Ale mapuje to pěkně celý ten příběh, rozumějme, z pohledu té jedné strany, a sdílí to některé palčivé otázky ohledně celého atentátu, ač je vidět osobní zaujetí režiséra.

plakát

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) 

UPOZORNĚNÍ. TENTO KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY A VELKOU DÁVKU NENÁVISTI. Od včerejška přemýšlím co o tomto díle napsat a pořád nevím. Proto to velmi krátce shrnu, bez chození kolem horké kaše. Byla to strašná sračka. Naprosto pominu to, že celý seriál má od páté série o dost nižší kvalitu než předtím (za což NEviním výhradně D&D). Ale tímto dílem to završili. Už když se v minulé sérii zbavili Benjena a předtím Daaria, tak jsem si říkal, že prostě neví co s těmi postavami mají dělat. Ale tady to rozjeli ve velkém. Celý děj nedává smysl, postavy umírají úplně debilním způsobem, kdy je vidět, že prostě překážejí a tak je raději zabijou a celé to jde na ruku těm snowflakes, které chtějí šťastný konec, a vůbec se to nesnaží ničím překvapit. Clegane-bowl? Už jenom to, že k tomu došlo je zklamání (protože to každý čekal). Jeho průběh už je jenom takový hřebíček do rakve této série. Mad Queen? To taky každý očekával, navíc její proměna je naprosto hloupá a moc náhlá. Celá ta bitva nedává smysl, jeden drak tam zničí celé město (vzpomínáme si, jak Jon přežil setkání s mrtvým drakem tím, že se schoval za kus šutru, že jo...), Arya se chová jak hloupá kravka (k proměně z naprosto badass vraha v ustrašenou teenku stačila jedna Houndova věta?), atd... Tohle je prostě znásilnění všech předchozích sérií. Ano, Night King byl extrémní zklamání. Ale tohle pohřbilo celý seriál. Nezbývá než doufat, že knihy dopadnou jinak.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Velká gratulace Yatesovi a Rowlingové. Sedmý HP konečně není nejhorším dílem série. Jsou tím druhá Zvířata. Těmto dvěma tvůrcům asi trošičku stoupl úspěch do hlavy a rozhodli se udělat velkolepý a ambiciózní trhák. Bohužel, tyto obří ambice se nepovedlo proměnit v úspěch. Děj se snaží být velkolepý, chce dopodrobna sledovat spoustu linek, vykreslovat velké množství postav a také to chce šokovat. Ale to prostě nejde. Za těch 130 minut jsem neměl šanci nijak přilnout k žádné z nových postav, všechny byly příšerně napsané a ještě hůře zahrané (výjimkou je pouze samotný záporák). Dějové zvraty vlastně neexistují, celý příběh se vleče od ničeho k ničemu. Nic se tam neděje a přesto jsem byl místy zmaten. Nevím jak se někomu podaří udělat film, kde se nic neděje a ta troška děje, která tam je, tak nedává smysl, ale tady se to povedlo. Co je ovšem nejhorší, došlo tady k naprostému vykuchání některých postav. Brumbál je nudnější než můj život, Newt je sice sympaťák, ale to byl už v jedničce, tady se nijak nezměnil, Jacob se snaží přinést nějakou tu komedii, ale už mu to moc nejde a víc nemá co nabídnout, atd... Nehledě na to, že pan Polička nepředvedl nic nového, a to se kolem něj točí téměř celý děj. Jedinou silnou stránkou teda zůstávají efekty, které jsou špičkové a Johnny, který za tu chvíli co tam byl dokázal vytvořit celkem pěkného záporáka. A to je asi jediný důvod, proč se těším na další díl. Chci více Grindelwalda. Méně Credence, který akorát divně kouká, méně Newta, který už do příběhu nic nepřináší, a více Grindelwalda, který vypadá jakože by mohl být lepší záporák než Voldemort.

plakát

Zprávař 2 - Legenda pokračuje (2013) 

Ale jo, tohle bylo super. Po prvním Ronovi jsem byl lehce skeptický, ale nadchlo mě to. Výrazně to ubralo na infantilních scénkách a na ději, zůstávám pouze základní kostra příběhu, na kterou je nalepena hromada šíleností. Mnohem výrazněji to odsýpá, vtípky jsou podařenější, a Ferrell s Carellem přidali na hereckých výkonech a vytvořili 2 legendární postavy.

plakát

Tokyo Ghoul:re - Season 1 (2018) (série) 

Tokyo Ghoul má takovou nepěknou vlastnost, že prvními episodami nastolí celkem zajímavý příběh, potom přijde naprostá nuda, a poslední 2 episody zase nahypují na další sérii. Re: je to samé, až na to, že je to už od začátku dost na hovno, nový Kaneki je prostě nesympatický, jeho vnitřní konflikt téměř neexistující a žádný jiný tahoun tam není. To znamená, že poslední 2 - 3 díly sice úroveň série pozvedly, ale z naprostého dna na lehký podprůměr. No, uvidíme jak se to vyvine. Kaneki jako dvojitý agent by už konečně mohl přinést něco zajímavého.

plakát

Hra na pláč (1992) 

Obávám se, že jsem ten film asi nepochopil. Sexuální linka je taková podivná, příliš melodramatická, jde z ní velmi divný pocit (koule dostává až po nečekaném odhalení), a teroristická linka vlastně slouží pouze jako pozadí pro rozjezd toho romantického vztahu. Musím ale ocenit první půlhodinku filmu, která velmi vtipným způsobem zpracovává Stockholmský syndrom.

plakát

Taijó no ódži: Horus no daibóken (1968) 

Na rok 1968 asi dobrý, ale v dnešní době je to téměř nekoukatelné. Obyčejná pohádka, kterou jsem v lepších variacích viděl stokrát. Než jako dobrá podívaná to spíše ukazuje průkopnictví Takahaty.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Úžasná kombinace Alenky v Říši Divů, pohádek bratří Grimmů a prostředí fašistického Španělska s hutnou atmosférou jak z dílny Stephena Kinga. Jedná se o drsnou podívanou od které jednoduše nemůžu odvrátit oči. Místy je to brutální a opravdu nepříjemné sledovat, zároveň to ale pořád funguje jako pohádka (i když Rková). Je to precisně natočené, jak se od del Tora čeká. Každá scéna obsahuje detail, který bude použit později (nůž v zástěře) a celé to vede k jednomu komplexnímu zážitku.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Asi z toho nejsem tak nadšený, jak zbytek světa. Film to byl rozhodně pěkný, precisně natočený, velmi vtipný, místy emotivní. Bezesporu velmi kvalitní. Ale na druhou stranu pro mě ničím nevynikal. Queeny mám rád, ale nejsem zase tak veliký fanoušek abych si jenom kvůli tomu, že to je o nich stříkl do trenek. A třináctkový rating tomu taky nepomohl, ten bohémský život mohl opravdu být znázorněn drsněji. Ale jo, užil jsem si to.

plakát

Potomci lidí (2006) 

První hodinu filmu jsem sledoval se značnou skepsí. Jasně, byla to pořádně špinavá dystopie, ale zápletka mě příliš nenadchla. To trvalo až do konce, zápletka rozhodně není to, čím tento film vyniká. Ale jakmile jsem si zvykl na lehce roztřesenou kameru, tak jsem dostal jedny z nejlepších akčních scén, jaké jsem kdy viděl. Opravdu, 6 minut realistické městské přestřelky na JEDEN záběr, to se jen tak nevidí.