Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Jaký malý jsem na ČT2 viděl jednu pohádku. Neviděl jsem ji celou, pouze její konec. Neznal jsem kontext, neznal jsem příběh, neznal jsem ani název, ale přesto se mi to strašně líbilo. Uběhlo asi 10 let a na onu pohádku jsem si vzpomněl. Bohužel jsem nevěděl jak se jmenuje. Po chvilce pátrání jsem zjistil, že se jedná o "Cestu do fantazie". Koukl jsem se na to, ale měl jsem strach. Strach z toho, že jako malému se mi to líbilo, ale v dospělosti už se mi to líbil nemusí. Strachoval jsem se zbytečně. Jedná se o skvělý film, který bych jedním slovem popsal jako divný. Je vcelku divný i na Japonskou produkci. Ale přesto nějak funguje a má ucelený příběh. Je to roztomilé, je to záživné, napínavé, občas i vtipné a na rozdíl od Mononoke-hami se ten příběh nevleče. Místy mi to připomínalo hru Samorost, což rozhodně pomohlo výslednému dojmu. Celkově se jedná o výjimečný film a jsem rád, že jsem jako malý přepnul z Primy na ČT2, protože jinak by mi tohle uniklo.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Nechápu ten věčný hate na prequely. Ano, první 2 díly sice nejsou nic moc, ale Pomsta Sithů je naprosto dokonalým snímkem. Je to temné, je to smutné, vypadá to epicky, má to dokonalou atmosféru, souboje jsou skvělé a o soundtracku se snad ani zmiňovat nemusím. Opravdu, pro mne nejlepší díl SW. Kazí to akorát hrozné herecké výkony Christensena a Natalie Portman, ale ty jsou vyvažovány skvělými hereckými výkony McGregora a dalších. Souboj na konci je jeden z nejlepších filmových duelů (možná i úplně nejlepší). Btw... který distributor dá do popisku takový obří spoiler? To může udělat akorát, s prominutím, totální kretén.

VALL-I

VALL-I (2008)

Extrémně roztomilá romanťárna v post-apo dystopické budoucnosti s brutálním společenským přesahem. Pixar tímto dosáhl svého vrcholu. Jednoznačně. K těm dvěma nejčastějším výtkám řeknu tohle: 1) Je to naprosto předvídatelná cliché slaďárna? Jasně, že jo, stejně jako všechno ostatní od Pixaru. Pixar vždy vzal zajímavé prostředí (nyní zničená planeta Země) a zasadil do nich obyčejný lidský příběh. To dělal vždycky, a vždycky to uměl dokonale. Nadávat na to, že je to normální slaďárna je jako nadávat na Tarantina, že má ve filmech hromadu krve a dlouhé záběry na nohy. 2) Je to klimatická propaganda? Ne, není, je to prostě zasazeno v post-apo prostředí. Možná to je kritika konzumérismu, ale není to zelená agitka. A i kdyby byla, umění slouží k vyjádření názoru a pokud si chce Pixar promovat eko-šetrné žárovky, tak na to má právo. Co chci tímto hatem na hatery říci je to, že ty 2 nejčastější výtky, které vídám jsou strašně hloupé a ten film je epic. Peace out!