Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (139)

plakát

Moderní doba (1936) 

Scénář, řežie, hlavní role, hudba a kdoví co ještě Charles Chaplin...smutnej příběh prošpikovanej spoustou geniálních fórů, který nějak nestárnou. Typ filmu, o jaké se - s mnohem menším úspěchem - snažili mladí Voskovec s Werichem. Výborní herci ve vedlejších rolích, geniální (já vím, že speciálně tohle slovo se nemá nadužívat) v hlavní. Howgh!

plakát

Bílá stuha (2009) 

2 nejmenší chlapečci jsou roztomilí až to dojímá, ostatní postavy čím jsou starší, tím jsou odpudivější. Přesně ...ne... trochu jako v životě. Bergmanovského faráře bych nejraději pověsil na kandelábr na bílé stuze, doktor je zlým snem všech feministek a i ostatních slušných lidí, v umrlčí komoře otravně bzučí mouchy, ve tmě není vidět. Dospělí i děti (hlavně děti!) odehráli tenhle kus parádně, mluvit o vizuální stránce, která upomene na sto let staré fotografie, je asi zbytečné. Mám pocit, že Bílá stuha na smetišti dějin hned tak neskončí. V žádném případě to není tuctový film.

plakát

Barry Lyndon (1975) 

Kubrick konečně udržel opratě od začátku do konce...a výsledek nemá chybu!

plakát

Hvězdný prach (2007) 

To mám rád: když nečekám nic (Fantasy / Romantický / Dobrodružný USA slint) a dostanu hodně (milou, na pohled hezkou a vtipnou...pohádku). Vlastně se to i dost podobá některým českým pohádkám, jenže je to úplně jiná liga.

plakát

Znovu u Spejbla a Hurvínka (1974) (seriál) 

Ač jsem je jako dítě neměl dvakrát rád, musím dneska přiznat, že (staré Kirschnerovy) večerníčky s J+H Spejblovými jsou naprosto dokonalé. A jak jdou roky, tak je mi Josef S. nějak bližší a bližší.

plakát

Zvrácený (2002) 

Tvrďárna všech tvrďáren. Čas všechno zničí - to je to, co ve skutečnosti děsí většínu lidí víc než pako, který po každý vraždě matlá na zeď krví jméno jednoho smrtelnýho hříchu. Svědek násilí prchající z průchodu kamsi pryč, to je ta pravá hrůza dnešní doby, ne Hannibal Lester...5.hvězda za Sedmou na konci, vlastně na začátku.

plakát

Betonová zahrada (1993) 

Jsou filmy natočené proto, aby měly co nejvyšší tržby a filmy, které hrozně chtějí ošklivou americkou sošku. Jsou filmy, často české, natočené bůhví proč. Jsou filmy natočené upachtěnými neuměteli bez talentu. Jsou filmy natočené podle mizerných scénářů. Jsou filmy ve 3D. A jsou naštěstí i filmy jako Betonová zahrada. K tý rodině jsem dost přilnul a není mi příjemná představa, jak by její příběh asi pohračoval za titulky. (Proč mi u toho v hlavě znělo Porque te vas?)

plakát

Antikrist (2009) 

"Na světě působí dva principy, jin a jang, které však nejsou v protikladu, ale naopak se vzájemně doplňují a stanovují si míru." Cheche! Prejžerejže!

plakát

Méďa Béďa (1964) 

Po 30 letech mi při koukání s předstihem naskakoval každej obraz, každý slovo. 5!