Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (139)

plakát

Sedm statečných (1960) 

Co napsat? Tenhle film jsem viděl asi nejvíckrát a mám ho, přes jeho často až směšnost, možná nejraději. Je to něco jako mayovky, čtyřlístek nebo šípáci. Navíc v dospělosti jsem vzal na milost i tu děvenku, která mi tam jako klukovi neladila...

plakát

Muž z Acapulca (1973) 

Vetšina Belmondových filmů - tenhle taky - jsou děsný voloviny. Jenže ten hoch měl možná největší charizma ze všech.

plakát

Rodinný film (2015) 

Je-li to český film, tak jeden z nejlepších za dost dlouhou dobu. Příběh dává smysl a nemá potřebu vodit diváka za ručičku. Je to slušně natočeno - nevypadá to jak pro TV a chvílemi se objevují momenty jak u Hanekeho, a to nemyslím pejorativně (není to jako lynchování u mladýho Renče a možná to ani není schválně). Herečky ve vedlejších rolích nevyvolávají známý pocit studu z trapnosti (u Rodena, Pechláta, kupodivu Plesla atd. to ovšem dál po česku drhne). A hlavní role! Nevím, jak dopadli Lvi za 2015, ale jestli toho za hlavní roli nedostal Alík (víc Alíků?), tak je něco špatně. Má to dobrej název... Na Barrandov dobrý.

plakát

Lovec draků (2007) 

1/2 hvězdičky za prima slovenskej název. Bych myslel, že je to o nějakým Rusovi...

plakát

Tajuplný ostrov (1973) (seriál) 

Po těch letech mě překvapilo, jak se TO vleče: kluk jde za útes pro mušli a divák fakt čeká, dokud se za 10 minut nevrátí. Vadí to ale? Není to spíš chyba týhle doby, že potřebujeme neustálou akci a nejsme ochotni chvíli počkat (ostatně si vzpomínám, že pro nedočkavce existuje verze sestříhaná dio formátu celovečerního filmu - když jsem ji viděl v našem agitačním středisku, tak mě, milovníka seriálu, hodně rozladila)? K tomu jsou tu chvílemi překvapivě realistické dialogy a jedna z nejvýraznějších titulkových melodií na světě. Jo a inženýr Smith patřil k největším hrdinům mýho dětství. Víc než na 2 díly teď k stáru koukat asi nebudu, ale kdysi to pro mě byla jedna z nejmilejších věcí, které se objevovaly v komunistické televízi.

plakát

Swannova láska (1984) 

Nevím, jak tohle poberou ti, kdo si nikdy po swannovsku nezatřeštili. U mě lepší 4.

plakát

Baader Meinhof Komplex (2008) 

Člověka tak nějak uklidní, že 60. a 70.léta stála taky za hovno...

plakát

Avatar (2009) 

Krvelačně jsem čekal totální propadák, ale ne: Avatar je solidní indiánka o prolamování limitů a obraně proti němu. Litvínov a okolí asi nebudou mít takový štěstí na zviřátka jako Pandora. Patosu mnoho, děj předvídatelnej, ale to k žánru tak nějak patří. Co se 3D týče...kdo si všiml, že ho má zcela běžně v životě, ten ho ve filmu klidně oželí.

plakát

Svědek na zabití (1974) (TV film) 

Děs! Děsnej, nejděsivější děs! Aspoň myslím...Po skončení byl jakejsi kabaret u dobrý pohody nebo co, kde Matuška zpíval "dlouhá čouhá z kamen ruka a trhá kalendář", z čehož sem už málem chcíp

plakát

Půlnoční běh (1988) 

Příjemné překvapení. Dokonce ani prima televíze tentokrát nezpatlala dabing až tak nesmírně, jak má ve zvyku.