Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (191)

plakát

Endeavour (2012) (seriál) 

Zatímco většina čeká až a kdy se BBC vytasí s dalšími díly Sherlocka, mě mučí představa, že další serie Endeavour se teprve natáčí. Narozdíl od jiných policajtských seriálů se zatraceně chytrým,ale trošku divným hlavním hrdinou jsem si tenhle neoblíbila hned od prvního dílu. Tohle se rodilo pomalu, s kažým dalším dílem až mi to pomalu ale jistě zalezlo pod kůži. A májí na tom podíl Evansův mladý záhadný Morse, Allamův charismatický Thursday i Lesserův často překvapivý a ne tak ušlápnutý Bright. Přidejte k tomu krásné místo, ještě lepší hudbu a i když rozuzlení bývá často překombinované, pro děj samotný tomu odpouštím. Kde jinde takhle potkáte Velkého Gatsbyho?

plakát

Děsivé dějiny (2009) (seriál) 

Zamilovala jsem se do pořadu pro děti, naprosto a bezhlavě.Po několika prvních rozpačitých dílech mi úplně přestala vadit amaterskost a jednoduchost některých scének a celou bandu si neskutečně užívám. Jejich hloupoučké převleky, výborné hraní s přízvuky, vypelichanou mluvící krysu a písničky - ty písničky mi zůstavaly v hlavě celé týdny (ještě lepší je jejich BBC prom). zatím jsem zvládla dvě serie. Ano , mají tendenci se opakovat a občas se nějaký ten vtípek nepovede, ale když se povede, je geniální.

plakát

Madisonské mosty (1995) 

Objevily se závěrečné titulky a já neměla pocit, že bych právě viděla dechberoucí film anebo ten nejúžasnější milostný příběh filmových pláten, ale něco, co bylo až děsivě skutečné. Tak skutečné, až se o tom těžko mluví, ale nejde o tom přestat přemýšlet.

plakát

Jaguar: Rendezvous (2014) 

Opravdu stačí jen pěkné auto, britský přízvuk a pár sarkastických hlášek? Samozřejmě, že ano.

plakát

Wolf Hall (2015) (seriál) 

BBC opět vytáhla ony vděčné postavy britské historie a vymalovala nám je v tak pěkných barvách, že se obávám mít tu čest a potkat pány skutečně, bylo by to trpké zklamání. Už dávno jsem zvyklá, že si se mnou BBC pohrává, ona to umí. Předem varuji - je to pomalé, velmi pomalé! Zrady, lásky, vášně, pletichy dostanete jen ve velmi střízlivém balení. Já se svou oblibou v pomalých nebombastických vyprávěních si však v tomto případě na tempo stěžovat nemůžu. Wolf Hall má neoriginální příběh, ale vsadil si na kvalitní herecké obsazení. Mark Rylance sice není na obrazovkách příliš profláklou tváří, ale pokud se zajímáte o divadlo a toto jméno vám nic neříká, někde se stala chyba (v dalších komentářích jsem se tady dočetla názor, že " Pro Rylance se Cromwell stal pravděpodobně životní rolí", a i přesto jak moc se mi jeho Cromwell líbil, mám pocit, že tohle tvrzení příliš podceňuje jeho herecké schopnosti i mnohé dosavadní výkony). Obvykle bývám fascinována tím co a jak říká, tady mě ohromil tím, že mlčel. Cromwellovo tiché a rozvážné vystupování přitahuje a znepokojuje zároveň. Zdá se být sympatickým hrdinou tohoto příběhu, ale kdo ví, co se v tom tichém muži opravdu skrývá. Ani ostatní herci nezklamali, zvláště Anton Lesser. Z jeho Thomase Mora mě místy mrazilo. Nevím, jestli si dovedl získat sympatie diváka, určitě si ale získal jeho respekt. Společné scény Cromwella s Morem pro mě byly vrcholem téhle miniserie. Ta uběhla příliš rychle, nato jak byla pomalá. Už dávno jsem to vzdala, ještě ráda nechám BBC ať si se mnou dál pohrává a budu doufat, že jsem Cromwella v tomto podání neviděla naposledy.

plakát

Catastrophe (2015) (seriál) 

Takhle dobrý pilot jsem už dlouho neviděla. A i když další díly nezvádly udržet tempo toho prvního, pořád to stálo za to. Svižné, vtipné a velké plus za fakt, že komické scény nevyznívaly trapně, jak se až příliš často v podobných seriálech stává. Navíc, ze všech divných komických kamarádů všech možných hlavních hrdinů, Mark Bonnar byl příjemně znepokojivý charakter.

plakát

Last Tango in Halifax (2012) (seriál) 

Přiznávám, dejte přede mne skoro cokoliv typu "setkali se po 50 letech" a sežeru vám to i s navijákem. Ale tady, tady se jim to opravdu povedlo. Překvapivě hravý a milý byl první díl, a i ve zbytku série se zdálo, že je zaděláno na idylku. Ve skutečnosti to s tím "a žili šťastně až do smrti" nebývá tak horké. V druhé sérii ustupuje starý páreček do pozadí a pozornost se upírá na ty okolo. A ti teda mají problémů víc než dost. Místy to působí trošku překombinovaně, ale to ráda přehlédnu. I když se zbytek seriálu neodehrává v tom hravém tónu první epizody, má to své momenty - nemám ráda brity tak oblíený důraz na třídní příslušnost, ale scéna "Do you know the good thing about David Cameron? It´s that even he knows he is an ass ..." mě rozesmála hodně, ne obsahem, ale úžasným podáním. Samotný seriál by byl za 4* - zajímavý příběh, dobrá atmosféra, sympatické postavy, pátou přidávám za Dereka Jacobiho. Nevím jak to dělá, ale mám pocit, že ve svých scénách doslova září. P.S.Nemůžu se zbavit nutkání se na to podívat ještě jednou a spočítat všechny scény, kdy tam lidi postavili vodu na čaj, někomu přinesli hrnek čaje anebo kdosi ten čaj pije. Já vím, že to je britský seriál, ale tohle snad ani nemůže být pravda.

plakát

Vražedná místa: Fotografovo křeslo (2001) (TV film) 

Vše co jsem již řekla o předchozím díle a jště víc. Dokázalo si to držet napjatou atmosféru od začátku až do konce a to nejen díky samotným zločinům, ale i Doylovu přízraku minulosti. Skutečný, smyšlený, nevím...ale příjemně mě z toho mrazí.

plakát

Wodehouse Playhouse (1975) (seriál) 

Asi budu považována za kacíře, ale myslím si, že tohle bylo ještě lepší než Jeeves and Wooster. Dvacet krátkých jednoduchých příběhů. Našly by se mezi nimi slabší kousky, ale celkově to bylo neskutečně povedené, na čemž má hlavní zásluhu John Alderton, který dokázal zahrát jak nesmělé okouzlující charaktery, tak nafoukané blbečky. Je to vtipné, občas až groteskní, je to o době, kterou už dneska neumíme tak docela pochopit a je už na každém divákovi, zda si k tomu dokáže najít cestu.

plakát

Mock the Week (2005) (pořad) 

Čtyři sezóny za mnou, devět zbývá. Nevím jak ostatní, ale já zjistila, že když mám za sebou naprosto chujový den, tohle je přesně ta věc, která mi uklidní nervy a zaručeně mě rozesměje. Plno sarkasmu, ironie, politické nekorektnosti (jejíž ztělesněním musí být Frankie Boyle) plus výborně uvolněná atmosféra. Dvacet pět let jsem žila bez vědomí kdo je Frankie, Hugh Dennis, Russell Howard, Al Murray a mnoho dalších...taky vám to teď příjde šílené, že jo? .... 5 serie za mnou: Kdybyste to nevěděli "Dara fancies Konnie!"...6 série za mnou: otázky, samé otázky - co to vybíral Hugh z Frankieho vlasů!? A co vše bylo zcenzurováno?