Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 385)

plakát

Manon Lescaut (2021) 

Na nové zpracování docela vkusné, až na některé zbytečné prvky moderního světa. Vždycky když jsem četl nebo viděl Manon Lescaut, tak jsem měl podivné pocity něčeho nestálého a zrádného, u žen . Už když jsem to četl prvně bylo mi rytíře des Grieux líto jak ho nevěrná Manon tahá za nos, i když ho miluje. Ten příběh se tady docela pěkně probudí v textu veršů i vynese všechny ty city nahoru. Až na pár scén a určité modernosti, je to pěkně zpracované. Ale tíha polétavosti zůstala.

plakát

Dva na koni, jeden na oslu (1986) 

Moc hezky zpracovaný středověký muzikál. Postavy mají svoje kouzlo, zápletka je drsná a hrady v okolí jsou doupětem dvou zlovolných pánů. Hezky se na to kouká. Za mě je zde nejlepší Kopal.

plakát

Střílej oběma rukama (1976) (TV film) 

Velmi syrové drama o gruntech, zemědělství a vesnické dubové palici. Moc optimistických scén zde tedy nenajdete.

plakát

Ve znamení Tyrkysové hory (1977) 

Rize tendenční film s jasnou tématikou, koncem i postavami. Ale mně se to i přesto docela líbilo. :)

plakát

Zázračný hlavolam (1967) 

Milý letní dětský film o tajemném hlavolamu, který čaruje.

plakát

Cesta řeky k moři (1966) (TV film) 

Film, který si zapište za uši, hlavně Vy co neumíte psát.. Všechno se dá naučit. Ale špatně se odnaučuje, třeba být vypočítavý člověk.

plakát

Černá dynastie (1962) 

Podle fotek a popisu u filmu by člověk čekal obyčejnou tovární agitku bez větší snahy o příběh nebo jinou než politickou rovinu. Ovšem opak je pravdou, moc pěkný příběh jedné rodiny a obzvlášť pěkné jsou historické vzpomínky na první a druhou světovou válku. Mně se to až na okrasně vlezlé komunistické agitace moc líbilo.

plakát

Stezka Českem - Z Krásné na Klínovec (2024) (epizoda) 

Moc hezký počin ČT, četl jsem spoustu názorů, co to je za novinku, chodit, že lidé chodili i dřív a nějakou "Stezku Českem" nepotřebovali. To je samozřejmě pravda a těmto starým "turistům" přece nikdo jejich chození nebere. Naopak pro spoustu lidí je to skvělý důvod chodit začít a že si dají pár fotek na IG nebo někam je přece jedno, hlavně že nesedí doma nebo v nákupním centru.

plakát

Skřivánčí ticho (1989) 

Poselství filmu tam bylo, vlastně docela očividné a pochopitelné. Jenže to zabředlo hlavně ve scénáři, postavy herci hráli. Zkažená příroda betonem a asfaltem dokreslila celou atmosféru toho proč skladatel plakal nad svým rodným krajem. Co mě tam štvalo nejvíc byly asi postavy skladatelových "přátel" v pozici uměleckých kolegů a otravných společníků s jejich volezlým smyslem pro humor a rádoby velkých slov. Mně se to vlastně docela líbilo, ale některé prvky jsem nechápal a jiné nepřekousl jako pravdivé. Čepkovi to sedlo.