Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dobrodružný

Recenze (437)

plakát

Žena v černém (2012) 

Tohle mě opravdu potěšilo. Film je založenej hlavně na lekačkách a spousta se dá předvídat, za což jsem byl šťastnej, jelikož nemusím padat ze židle při každé scéně. Radcliffe dokázal, že ty léta strávené nad Potterem a následné angažmá v divadle (a to i na Broadwayi) mu opravdu pomohlo stát se plnohodnotným hercem. Film je sice trochu přímočarý a ne úplně dobře vysvětlený, ale mě se líbil.... a ten konec je opravdu geniální ;) 95%.

plakát

Avengers (2012) 

Byl jsem naprosto unešenej. Whedonovi (ačkoliv jsem mu moc nevěřil) se to opravdu povedlo. Nechybí tomu vtip, akce, vizuální efekty, skvělí herci, vydařený scénář a již zmíněná dobrá režie. Doporučuji všem si na to zajít na 3D, jelikož je to u mě první film, u kterého to má opravdu smysl se na něj kouknout ve 3D. No prostě tomu nemám co vytknout a nemůžu hodnotit jinak než-li 100%!!

plakát

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) 

Další pecka v podání Ethena Hunta. Nebyl jsem si jistý Simonem Peggem, zda z MI neudělá frašku. Naštěstí jsem se splet a režisér Brad Bird dokázal zakomponovat komické scény, hi-tech technologie a extrémní akce dohromady tak svkěle, že z toho vzniklo snad nejlepší Mission Impossible. Plynule přecházíte z výbuchů smíchu do akčních scén, aniž by jste postřehli tu rychlou změnu a ke konci samozřejmě nechybí ani melancholický konec ;) 95%.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Očekával jsem hodně a hodně jsem i dostal. Celý film přímo srší přirozeností a vtipem. Francois Cluzet i Omar Sy jsou přesně takoví, jací by měli být, naprosto jsem jim věřil všechny strasti a chování. Pro mě konečně film v roce 2012, který stojí na 100% se na něj podívat. Tohle moc nedávám, ale opravdu si to zaslouží, 100%!!

plakát

Very Potter Sequel, A (2010) (divadelní záznam) 

Sice je to neuvěřitelně dlouhý, ale stojí to za to. Muskulaturní Umbridgeová je naprosto dokonalá (ostatně v prvním díle ztvárnil tento herec i Voldemorta a ten byl taky skvělý). Všem bych tohle doporučil, jen je velkoku výhodou znát děj, jelikož narážek na originál je zde spousty ;) 95%

plakát

Very Potter Musical, A (2009) (divadelní záznam) 

Krásná odreagovačka a Voldemort je naprosto hustej :D 90%

plakát

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (2011) 

Krásně zpracovaný a příběh příjemný. Nejdříve trocha legrace s Katrinou a pak literární poznání a předání dalším generacím za příjemné melodie, která podtrhuje melancholikcou část. 95%

plakát

Den před krizí (2011) 

Skvěle vystižený počátečný a dalo by se říci zásadní krok k finanční krizi roku 2008. Řekl bych, že těm co toho o krizi moc neví to dá dokonalý pohled na celou katastrofu a proč se to vlastně stalo (mimochodem zamyslete se - podotýkám hluboce, ne povrchně - sami nad jednotlivými rozhodnutími, jak byste reagovali vy, kdyby jste se ocitly v jejich kůži). Ale abych se vrátil k hodnocení filmu, tak jak jsem již řekl. Režie i scénář skvělý a o hercích nemá asi smysl mluvit, jelikož si ani nedokážu představit, že by takhle "silná" herecká skupina mohla zklamat. 95%.

plakát

Elitní zabijáci (2011) 

Nevim proč tak malý hodnocení. To, že film bude trochu přitaženej za vlasy bylo jasné již se zveřejněním Stathama do hlavní role, jelikož ten nehraje v ničem s přiměřenou akcí. Jede buď naplno nebo nic... Přesně tohle jsem čekal (pořádná dávka akce, rvačky a přestřelky každou chvíli, brilantní herecké výkony a hlavně žádný stereotyp a nesmyslné jednání postav) a jsem nadmíru rád za to, jak je to natočený ;) 95%.

plakát

Umělec (2011) 

Tak tohle byla opravdu nádhera. Dlouho jsem uvažoval zda se mám na to kouknout nebo ne. Černobílé filmy nemám moc rád a ještě když to měl být němý film. Nicméně celosvětové úspěchy se tomu odepřít nedají, tak jsem se do toho pustil. Výsledkem jsou neuvěřitelné herecké výkony (a to i výkony psa ;) ), kdy si užíváte každou vteřinu filmu a i beze slov naprosto přesně víte o co jde. Nevim ani přesně co bych ještě napsal, snad jen ať se na to kouknete a dáte tomu šanci, jelikož si jí to zaslouží ;) 98%.