Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (113)

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Myslím si, že po 8. dílu je už vhodné hodnotit seriál jako celek. Ač byl začátek seriálu v celkem pomalejším tempu, myslím si, že díl od dílu se seriál přibližuje očekávání, které jsem od něho čekal. Nejvíc se mi pak líbí časové propojení seriálu s filmy z produkce Marvel, viz například nedávný film Thor 2. Celkově si myslím, že mnozí z vás čekali od seriálu více, důvodem ovšem může být právě fakt, že každý z nás se snaží porovnávat tento seriál s filmy, což není zrovna na místě, protože kvalita filmů je opravdu někde jinde. Rozhodně neříkám, že seriál je jeden z nejlepších, jaké jsme měli možnost vidět, ale pro ty z nás, kteří si oblíbili agenta Coulsona a Marvel obecně, je tenhle seriál dokonalý nástroj, kterým si ukrátit čekání na nové filmy od Marvelu. Proti postavám nemůžu nic dodat, s jejich výběrem jsem spokojen a ani po stránce příběhové nemám příliš mnoho výhrad. Líbí se mi, jak znatelná je gradace seriálu v posledních dílech a každý z nás jistě čeká na vysvětlení znovuožití agenta Coulsona. I tak se nemůžu ubránit pocitu, že mi chybí více známých postav, které by tento seriál rozhodně posunuly nahoru. Snad tuto chybu ale do konce séri napraví, přeci jen, mnoho dílů je ještě před námi.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Film jak z jiného světa. Něco tak kouzelného, optimistického a milého jsem ještě neviděl. Už od první minuty jsem se náramně bavil, styl, jakým popisují všechny postavy, ba i vedlejší mě naprosto dostal. Myslím si, že minimálně jednoho oscara si tenhle film rozhodně zasloužil. Vše v naprosté harmonii, jakou už dneska asi neuvidíte. Těžko říct, co vyzdvihnout více, kamera, zvuk, vše dokonalé. Jak mi tento film mohl unikat více jak 12 let, opravdu nechápu.

plakát

Americká krása (1999) 

Hodně emotivní drama, kterému se podařilo vstoupit do mé tvrdé mysli na hodně dlouho. První minuty mi sice přišly poněkud nezajímavé, nicméně postupem času se děj začal vyvíjet natolik nepředvídatelně, až jsem doslova nedýchal. Postavy jsou zahrané tak neskutečně geniálně a reálně, že máme možnost až s hrůzou sledovat, co se děje uvnitř jejich mysli. Rozhodně jedno z nejlepších dramat.

plakát

Angel Heart (1987) 

Nějak mi tenhle film nepadl do noty. Scény se neustále přesouvaly z jednoho místa na druhé a nejdnou jsem byl dočista zmaten, co se na plátně vůbec děje. Zřejmě šlo o úmysl vytvořit onen mystériózní dojem, který se opravdu dostavil, ale bohužel pro mě se dostavil pouze nechápavý pohled, jak že to se vším souvisí. Pro milovníky krimi a napětí určitě zajímavý a pěkný film, ale mě osobně i přes světlé chvilky příliš nezaujal.

plakát

Arn (2007) 

Dobrý strhující a napínavý příběh. Sice bych raději uvítal, kdyby bitvy trvaly o něco déle, ale i tak více než slušné. Je zkrátka vidět, že k dobrému filmu není potřeba kdovíjaké hvězdné obsazení. Dokonce i ta trocha romantiky mi k tomu tentokrát sedla. Trochu mě mrzí, že jsem něměl přeložené dialogy v cizích jazycích, ale i tak musím spíše chválit. Je to škoda, že filmů o templářích je tak málo, už jen díky jejich bohaté historii, ale tak snad se v budoucnu dočkáme dalších počinů.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Někdy jsem opravdu rád, že nesdílím stejný názor, jako většina zdejších. Pro mě osobně to byla moc zajímavá podívaná, plná fantastických efektů a akce. Té tedy film rozhodně nešetří a je to jen dobře. Přeci jen, co si přát více, než hodinu a půl trvající námořní bitvy. Především pak ta úvodní byla radost pro oko. Hvězdičku zkazila jen první půlhodinka, která se celkem táhla a šla zkrátit na pár minut. Jinak si myslím výborné válečné sci-fi.

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Vtipné, svižné, parádní, aspoň to bych mohl říci o první polovině, která byla bezpochyby bezvadná. Potom jako by ale došla šťáva a film se stává více a více nezáživným. To by se dalo ještě snést, jenže pak přijdou vyloženě trapné scény, kdy jsem jen dumal, jestli opravdu koukám na stejný film, který jsem si pustil na začátku. Když to tedy zprůměruji, myslím, že tři hvězdy jsou akorát, přičemž první část za *****, druhá za *.

plakát

Bobule (2008) 

Jako vinař můžu říci, že se mi film moc líbil. Už dlouho jsem necítil takovou nostalgii, která se mi dostala při scénách na tu úchvatnou krajinu Moravy. Rovněž si myslím, že hodnocení je trochu neodpovídající. Přeci jen, člověk, který nemá žádný cit k vínu, nenajde k tomuto filmu takový vztah. Některé vtipy pochopí opravdu jen člověk, který víno pije. Sám si vzpomínám na své začátky, kdy jsem uchopil sklenici pěkně od spoda celou dlaní a musel snášet ty nevěřicné pohledy Moravanů. Když se k tomu vezme fakt, že po dějové stránce film kvalitativně příliš nevyniká, což je pro většinu hodnotitelů největší ukazatel kvality filmu, je nižší hodnocení rázem na světě. V některých případech je ovšem nutné si opravdu lehnout, nalít si sklenku a zkrátka se kochat tématem, které se v české, ani ve světové kinematografii příliš nevyskytuje.

plakát

Čarodějův učeň (1977) 

Je pravdou, že žánr horor není zrovna na místě, koukáme-li na film z pohledů dospělých. I tak ale velice zajímavé, promyšlené a naučné. Nejvíce ovšem kazí film konec, který je absolutně nezvládnutý. Je to opravdu škoda, protože jsem si zbytek filmu moc užíval Hlavně jsem moc rád, že mi film unikal dlouhých 21 let, protože si myslím, že narazit na něj v dětství, nejeden den bych strávil ve společnosti rodičů, neznám podobně depresivní pohádku s tak ponurou náladou.

plakát

Český slavík Mattoni 2013 (2013) (pořad) odpad!

To jako fakt. Kraus si evidentě spletl moderování Slavíků s Uvolněte se prosím, větší šaškárnu jsem opravdu neviděl. Vrcholem toho bylo jeho předvedení Skokana roku, kde si dovolil pustit video jeho samého, kde se mu podařilo spadnout z pódia. Ano čtete dobře. Aby toho nebylo málo, povedlo se produkci nainstalovat mikrofon tak šikovně, že přestal fungovat po jedné hodině. Musím ovšem přiznat, že dlouho jsem se tak nepobavil, když ocenění, kteří ,,nečekaně" vyhráli, začali mluvit do toho nefunkčního mikrofonu. Velké zklamání rovněž nastalo jak v nominaci, tak následně i při vyhlášení výherců. Lucii Vondráčkové jsem vítězství přál, nicméně největší překvapení nastalo u Nightwork, které se neumístilo ani v top 3 a naproti tomu Kabát skončí 2. Televize Nova nám opravdu předvedla šaškárnu roku, které vévodí opravdu nečekané vítězství skupiny Kryštov, která si dokázala kouzlem vytvořit video pro případ, kdyby se umístila a dokonce i Krajčo si pro jistotu vytvořil video, kdyby se umístil náhodou třetí.