Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (113)

plakát

Dovolená za trest (2014) 

Stáří udělalo své a rozhodně už Sandler s Barrymore nepůsobí tak svěžím dojmem, jako například v 50x a stále poprvé. Stále jsou ale v kondici natolik, aby mi smíchy praskla oční cévka. Po stránce komedie opravdu pecka, po stránce romantiky nic nového pod Sluncem. Malé plus dávám za zvolení lokality, Afrika tomu filmu skutečně dodala tu pěknou polevu, kterou vylepšila jinak možná průměrný film.

plakát

Godzilla (2014) 

Bomba. Bomba. Bomba. Bál jsem se, aby to nebyl další z těch filmů, který se pouze snaží vytěžit ze svého jména a na kvalitu se nehledí, například u Robocopa. Naštěstí to ale není onen případ. Po všech stránkách naprosto luxusní akčňák, výborné efekty a samozřejmě parádní souboj, kde jedna budova nezůstane celá.

plakát

Interstellar (2014) 

Jeden z topů letošního roku. Najít na tomto filmů vadu je téměř nesplnitelný úkol, protože tady nebylo nic, co by tam nepasovalo. Místy až dech beroucí závěry (doslova), do toho parádní vizuální efekty, hudba, příběh, kompozice, ale hlavně ta myšlenka. Tohle je zkrátka jiná kategorie.

plakát

Jedna dvě Michal jde (2014) (pořad) 

Nápad určitě zajímavý, nicméně provedení už není nijak převratné. Rozhodně dobře, když se děti něčemu přiučí, ale určitě by to šlo provést o něco originálněji. Jediné, co by děti mohlo přitáhnout, jsou dveře, ale jinak se obávám, že je na menší obecenstvo pořad až příliš strohý a nudný. Obohacení o básničky či písničky by pořadu rozhodně prospělo.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Jeden z těch filmů, od kterých moc nečekáte, ale nakonec příjemně překvapí. Vhodně zvolené prostředí působí velice mysticky a rovněž myšlenka filmu jako takového je celkem dobrá. Vadou na krásně je pouze občasná nelogičnost, ale především heroičnost hlavního hrdiny (proč musí být vždy tak nesmrtelní). Jsem zvědav, zda se pokračování dočká stejné kvality.

plakát

Mariňák 2: Bitevní pole (2014) 

Je nutno uznat, že první díl byl kvalitou někde jinde. Hlášky už zní otřepaně a marně zde najdeme úseky, které by trochu nadlehčily vážnost tématu. Rovněž mě trochu mrzí, že zde chybí ona nepředvídatelnost, která charakterizovala právě první díl. Místo toho se děj stává dosti předvídatelný a člověka nemůže nic překvapit. Co se mi líbilo, byla práce s kamerou a hlavně působivá krajina. Ani akce nebyla k zahození, ikdyž někdy se to s ní až příliš přehánělo, až to nemělo logiku. Zas tak špatné to ale celkově nebylo...

plakát

Mucho mega (2014) 

Myšlenka dobrá, ale to provedení...bez vtipu, žádný neočekávaný zvrat, jedním slovem nuda. V kratkometrážním světě podprůměrný film.

plakát

Robocop (2014) 

Vcelku zajímavý film, ikdyž trochu jiným způsobem, než jsem původně očekával. Ikdyž je to film o Robocopovi, v akci ho příliš neuvidíme, což nejednoho zamrzí, ale to málo akce rozhodně stojí za to. Upřímně musím říci, že mi přijde, že o Robocopa v tom filmu moc nejde, ikdyž je to hlavní postava. Nicméně, více než to, řeší film spíš otázku lidskosti a morálky. Osobně se mi moc líbily rozhovory doktora s ředitelem OmniCorp, možná právě proto je hrají herecké hvězdy. Postavy jsou totiž v konečném hledisku mnohem zajímavější než samotný Robocop. Určitě stojí za zkouknutí, ale připravte se na něco jiného, než je zobrazeno v trailerech.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Vidět takový druh filmu jednou za 9 let je myslím si až až, neboť pokud nejste gurmán, není šance snést více. Okem průměrného diváka musím hodnotit jako podprůměrný film, kterou tvůrci okořenili zvláštním konstrastem, aby to dostalo šmrnc. Originální možná, kvalitní poskromnu, sledovatelné vůbec. Abych nebyl hnidopich, některé záběry byly výborné, ale celkový dojem i tak nic moc. Vrcholem všeho byly některé postavy, které měly horší chrapťák než chlap, který se ráno probudí po divoké kalbě na diskotéce.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Sledovat tento film byla pastva pro moje oči, uši a nakonec i duši (řečeno metaforicky). Zkrátka Marvel opět dokázal navýšit svou laťku o něco výše. Ač se snažím vždy něco vytknout, zde není opravdu co vytýkat, po všech stránkách naprostý nářez. Vtipy naprosto dokonalé, akce, hudba, postavy, zkrátka eurofie sledovat něco takového. Rovněž potěší sledovat, jak se nám svět Avengers pomalu různými střípky skládá dohromady.