Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (28)

plakát

Netvor (2011) 

Tady se válí tolik potenciálu, že si rvu vlasy, trhám žíly a cpu si do úst vlastní vnitřnosti kvůli tomu, jak strašlivě záporně tvůrci s oním potenciálem naložili. ZÁPORNĚ. Boha jeho, tolik hloupých, nelogických, příšerně napsaných scén! Chudáci maskéři, vyřádit se na takové zvrhlosti. Krucifix, a mohlo to být tak dobré!

plakát

Serenity (2005) 

Tři a půl chvězdy. PROČ tak ošklivě hloupě? Jiná hudba, jiná Serenity, jiná kamera... Wash...

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Napotřetí jsem se konečně dostala přes úvodní bitvu. Musím uznat, že jsem cílová skupina. ---- Kouzelné, boží, s nenapodobitelnou atmosférou, krásnou hudbou, parádním nápadem a epesním obsazením.

plakát

Firefly - Objekty ve vesmíru (2002) (epizoda) 

Ty úvody od Primy jsou fakt jeden z nejdebilnějších nápadů, jaké ta televize má. Nejenže vyzrazují děj, ony i znějí stupidně. "River se cítí jiná." River je jiná. ---- Perfektní poslední díl useknutého seriálu. Teď se těším na Serenity.

plakát

Sherlock - Série 4 (2017) (série) 

Hvězda fuč a poník sťat. Jednotlivé herecké výkony perfektní. Příběh fuj. Zvraty fuj. Hudba perfektní. Kamera perfektní. Ano, všecky ty volné konce byly svázány dohromady v zájmu... kdovíčeho. Charakterová konzistence nulová. To není vývoj. To je úpadek.

plakát

Star Trek IV: Cesta domů (1986) 

Komentář plný pobožnosti! ---- Ježíši Kriste. Ježíši Kriste, už nikdy více. Jednoho Shatnera na odstřel, Kirka hned za ním, ó bože, tak trapné, tak ponižující, tak smutné, tak hloupé, že by jeden plakal. Za nejlepší a snad i nejsmysluplnější komediální výstupy si trumfnu označit Kostru v nemocnici a Čechovovo "zajetí". Šmarjá, celou prostřední většinu filmu mohli vynechat, aniž by komu způsobili újmu na duševním zdraví, nebo možná právě proto. ---- Hicksové nevěřím ani nos mezi očima, Nicholsová nedostala mnoho prostoru a více mne zaujal upgrade na Zoe Saldanu, pročež výkon, ač půvabné, Nichelle hodnotím coby ucházející. Kelley, Nimoy a konfrontace mezi jejich postavami jsou perfektní. Doohan coby typicky nadšený Scotty, Takei a Koenig - božínku, kdo by si stěžoval na takové herce? Paráda. Ovšem ten děj, prokristapána, ten děj! Leonarde, jak jsi to mohl dopustit? ---- Uniká mi smysl LSD okénka během první cesty časem. ---- Do očí bijící nesmysly způsobují fyzickou bolest. U sci-fi nečekám dodržování fyzikálních zákonů a ohled na fakty, jezuskote, ještě aby. Ale vyčíst, že je odčerpávána energie jaderného reaktoru, z pohledu na lodní radar... to je... to je prosím krásná příležitost k necivilizovaným skřekům. ---- "The doctor gave me a pill and I grew a new kidney!

plakát

Konfident (2011) 

Působivé. Lepší kameru jsem u česk(o-slovensko-polsk)ého filmu jaktěživ neviděla. Nádhera. Hudba rovněž výborná, přebila většinu dějových nedokonalostí. Zdálo se mi, že některé motivy připomínají Hornerův hudební doprovod k Čisté duši. ---- Výčitky ohledně obsahu přenechám zkušenějším, minulý režim nanesmůlu minul dřív, než jsem se narodila. ---- Mádl mi vyhovoval, Vetchý mi neseděl. Krapet připomínal důstojníka z nějaké americké komedie. Slovenské herečky jsou skoro stejně krásné jako přelety letadel.

plakát

Lucifer - #TeamLucifer (2016) (epizoda) 

Wohou, tohle už by klidně mohlo být finále. Během série jsem dokonce přestala litovat předvídatelného polidšťování; najednou tu máme zajímavější věci. Parádní, gradující zábava!

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

**** a DVĚ půlky poníka (no jo, no jo, ultraemocionální dívče). ------ So far so good. Dívala jsem se podruhé s ještě jedním exemplářem rodu lidského; zvláště jsem ocenila humor (perfektní scéna), kameru a užívala si tentokrát skoro úplně navyklá hudbě (smyčce stále vedou). Pokud se budu dívat znovu (ach jo, pitomá závislačivost; patrně k tomu dojde), vypíši jména oněch úžasných tvůrců českých titulků, kteří nám zajistili humor i mimo seriál. ----- I kdyby to byla totální kravina... ta kamera je precizní, perfektní, prostě parádní! ----- Po zhlédnutí čtvrté série hvězda fuč a poník sťat.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

*** a nic! ------ Výkon Andrewa Scotta vynikající. Zážitek jednou zopakován, hodnocení po odstranění sentimentalních pocitů o hvězdu sníženo, leč dvakrát více oceněn humor a hudba. Strašidelné scény jsou fakticky strašidelné, nekecám. ------ Dodatek: To nechápu. Režisérem je Douglas Mackinnon, chlápek od Doctor Who: The Husbands of River Song? Kruci. Husbandi patří mezi nejzábavnější epizody, na jaké jsem v DW kdy narazila, nejsou-li přímo nej! Škoda že mišmašová verze Sherlocka mne tak nepoznamenala.