Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (7)

Titanic

Titanic (1997)

Pro mě absolutní vítěz a mistrovské dílo Jamese Camerona. Když člověk přimhouří oči nad pár chybama, které se samozřejmě vyskytují všude, je průběh filmu gradován až do úplného závěru. Filmy podle skutečných událostí vždy táhly a ani Titanic není vyjímkou. Velmi silný emotivní snímek a pokud i přesto, že dle různých výpočtu již jiné filmy vydělali více, tak se musí samozřejmě počítat s tím, že dříve lístky stály trochu jiné peníze.

Jupiter vychází

Jupiter vychází (2015)

Absolutně nechápu to hodnocení lidí tady, kteří dají méně jak 2 hvězdy a tím film sesadí na úroveň telenovel a jiných filmových propadáků, které neměli ani špetku logiky. Jestli někdo neumí číst, tak film je v žánru Sci-fi, to znamená, že spousta věci nebude mít logiku, jelikož Sci-fi žánr to tak prostě má. Uznávám, že se jednalo o trochu naivní počin, který má pár svých nedostatků jako je například to, že hlavní představitelka zjistila, že svět nekončí za hranicemi planety Země a že jsme jako v malém akváriu a místo toho, aby se snažila ty hranice prozkoumat, tak se zpátky vrací do toho akvária. Další věc je to, že při akční honičce nejsou na ulicích žádní lidé, pouze auta, ale to by bylo asi ještě dražší. Film má své klady a i své zápory, ale s jistotou můžu říct, že tato podívaná ve 3D není rozhodně nudný zážitek a zaslouží si víc, než jen nadávky. Před 10 lety bychom za lístky na tento film trhali prodejcům ruce. Za mě rozhodně super.

Prometheus

Prometheus (2012)

Tento film sice Ridley Scott neoznačil jako přímý prequel série o Vetřelcích, ale mnoho ukazatelů to nakonec prozradí. Už upoutávka, ve které se sestavuje nápis stejně jako u 1. Vetřelce Vám naznačí, že se máte na co těšit. Velmi povedený herecký výkon M. Fassbendera jako androida a Noomi Rapace jako zblázněné a trochu naivní vědkyně doplňují skvělé efekty a propracovaná technika. Samotná postupná ,,evoluce´´ Vetřelce je naprosto geniální. Film ukazuje i rozdílnost lidských povah od zvídavosti, přes touhu po nesmrtelnost, chtíč, aroganci, ale i ohleduplnost a lásku. Příběh, kdy se jeden snaží najít stvořitele, druhý toho využije z vlastních sobeckých důvodů, to nikdy nemůže dopadnout dobře. Pro mě je tedy Prometheus film června 2012 a možná i film toho daného roku.

Ptačí klec

Ptačí klec (1996)

Naprosto geniální komedie se skvělým hereckým výkonem Nathana Lanea, který z každé situace udělá grotesku. Sice se jedná o remake, ale v podání všech herců se nemá za co stydět. Skvělé momenty, výborné herecké obsazení a Gene Hackman v šatech je nezapomenutelný.

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Skvělý, skvělý, skvělý. Absolutně nejlepší díl s krásně udělaným soubojem, hudbou a když přimhouřím hodně oči nad poslední scénou po 19 letech tak prostě super.