Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Psycho

Psycho (1960)

Úžasný Anthony Perkins v hlavní roli ve skvělé filmové klasice Psycho. Na jedné straně slušný, krásný, milý a charismatický gentleman, na druhé straně psychicky narušený vrah milující svoji matku. Nemohu najít ani jednu věc, kterou bych filmu mohla vytknout. Skvělé herecké výkony, výborná kamera, úžasná hudba, dokonalý scénář a vynikající režisér. Anthony Perkins byl vážně šťastnou volbou, je dokonalý! Můj nejoblíbenější film ze všech. Miluju konečnou scénu a Normanův pohled. Deset hvězdiček z pěti :D

Můj Vůdce: Skutečně skutečná skutečnost o Adolfu Hitlerovi

Můj Vůdce: Skutečně skutečná skutečnost o Adolfu Hitlerovi (2007)

Tuto komedii můžu vidět dvacetkrát a stejně mě vždy pobaví. Studium druhé světové války patří mezi mé koníčky, tudíž vyhledávám filmy s touto tématikou - a ráda si pustím i komedie, kterých tolik není. Na rozdíl od filmu Hitler kaput! jsou scény spíše uvěřitelné (i když jde samozřejmě jen o humor) a tím více pobaví. Scéna, kdy se jde Hitler se svým psem podívat na zničený Berlín - kdy pes visí na vodítku z okna - brečím smíchy. Stejně tak při scénách, kdy Adolf Grünbaum pomáhá Adolfu Hitlerovi s jeho projevem. Určitě stojí za shlédnutí. Za mne pět hvězdiček, nemám tomuto filmu co vytknout. Směji se od začátku až do konce.

Ruby Sparks

Ruby Sparks (2012)

Úžasný film dokonale ukazující problémy ve vztazích - aneb jak to dopadá, když se jeden druhého snaží ovládat či měnit. Příjemní herci, pěkná hudba, krásné barvy, brilantní scénář. Film ve mně zanechal hlubokou stopu a v mém žebříku oblíbených filmů je v první desítce. Jeden z mála filmů, na které stojí za to dívat se vícekrát. Nebála bych se ho nazvat dramatem, ze začátku do poloviny film působí jako komedie, pak nabírá rychlý spád, situace se komplikuje, následuje smutný závěr, ale ejhle, závěr teprve přijde - překvapivý, milý a potěšující. Pět hvězdiček z pěti, nemám co vytknout.

V kůži třicítky

V kůži třicítky (2011)

Velká škoda, že tento film není více známý. Jedná se sice o komedii, je to oddechový film, ale když se do toho člověk více zadívá, lze tam nalézt poselství. Dívka má v 15ti letech nehodu a probudí se jako třicetiletá - ale stále s chováním a pohledem na svět patnáctileté dívky. Snaží se dostat zpět svého kluka, se kterým chodila tři měsíce, ale uběhlo patnáct let a on už má svůj život. Claire je člověku líto, ale jak se postupně vrací do života, stále více jí fandí. Je roztomilá, vtipná, dětská. Nebudu prozrazovat konec, každopádně je dobré se díky takovému filmu zamyslet, jací my jsme kdysi byli a co jsme chtěli - a jací jsme teď a kolik se nám toho splnilo. Film člověka nabije pozitivní náladou a vnukne mu myšlenky a vzpomínky na časy, co jsou dávno pryč, ale aspoň na chvilku má člověk chuť být opět 15tiletým bezstarostným dítkem. Pěkně zpracované dílo, krásná Claire Keim, zajímavý scénář. Pět hvězdiček z pěti. A dobrá nálada k tomu.