Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (104)

plakát

Bony a klid 2 (2014) 

No, co k tomu napsat. Ani nevím, proč jsem se to rozhodl shlédnout, možná z nostalgie, možná ze zvědavosti, první film je jeden z mých oblíbených, tak možná proto. Nicméně toto mezi mé oblíbené rozhodně patřit nebude. Příběh žádný, nelogické prvky, někdy až moc mimo realitu. Spíše než film mi to přišlo jako takový dokument o setkání herců původního filmu doprovázený flashbackem jak tenkrát vypadali.

plakát

Zlatá sedmdesátá (1998) (seriál) 

"It's okay, man. Dinner's on me. -- Oh, thanks. You'll pay? -- No, I mean, I got spaghetti sauce all over me. -- Leo, look, be serious, man. What are we gonna do? -- I got it. We'll soak the shirt in club soda." ... Jeden z nejlepších amerických sitcomů, který jsem měl možnost shlédnout. Jeho nejsilnější stránkou je, že si dokázal udržet kvalitu v podstatě po celou dobu osmi let. Pouze poslední sezóna byla slabší, kvůli absenci Ashtona Kutchera a Tophera Grace. Autoři správně vycítili, že bez nich už nemá moc smysl to táhnout dál. Vypisovat všechny klady asi nemá smysl, trošku mě mrzelo, že nedostávala více prostoru Lisa Robin Kelly v roli Laurie (její nahrazení v 6. sezóně pak nepovažuji za povedené). Podle mě seriál nejvíc táhli Ashton Kutcher, Danny Masterson, Debra Jo Rupp a Kurtwood Smith (jeho "foot in your ass" u mě zlidověla). Hlavní plus celého tohoto díla je háv 70. let, dobové oblečení, hudba, hlášky na (v té době) aktuální témata. Na závěr varování, sledování tohoto seriálu je návykové!!!

plakát

Dawsonův svět (1998) (seriál) 

Tenhle seriál je pro mě hlavně hrozně nostalgickou záležitostí. Vzpomínky, kdy nám bylo náct, přišli jsme ze základky domů, hodili tašku do kouta, zapnuli televizi a bezstarostně koukali na romantického snílka Dawsona a jeho kamarády z městečka Capeside. Mělo to všechno, občas sladký, občas emoce a drama. Seriál cílený na mladé, jejich denní radosti a strasti během dospívání. Viděl jsem všech 6 sezon, konec trošku hořký, ale jen to dokresluje smysl celého seriálu, že prostě není všechno tak, jak si představujeme. Znovu se na to pravděpodobně už nepodívám, ale vzpomínat na ty časy budu rád. V poslední řadě musím, jak je u mě zvykem, vyzdvihnout ještě výběr hudby, za těch 6 let se tam objevilo nespočet hitů, které si rád poslechnu.

plakát

Megan is Missing (2011) 

V první půlhodině budete mít sto chutí to vypnout, protože to jsou jen tlachy náctiletých holčiček a přehled typické zábavy americké mládeže. Pak už to začíná být zajímavější. Jako výstrahu bych tento snímek bral, ale autor se nám evidentně snaží věšet bulíky na nos, jak je to celé pravda a to mě trošku štvalo (např. záznam z bezpečnostní kamery minimálně 5x a 500% zoom k tomu, fotky přímo z archívu FBI, které předtím nikdy nespatřily světlo světa, či závěrečný hřeb 22 minut nesestříhaného záznamu, kde se budeme 10 minut dívat na kopání lopatou v zemi).

plakát

Trust (2010) 

Zajímavý snímek, který má čím zaujmout. Snaží se něco sdělit a poměrně se mu to daří. Psychologie postav je na vysoké úrovni. Je třeba přijmout fakt, že internet je plný takovéhoto zla a náctileté holčičky jsou neskutečně naivní. Závěrečná tečka jen dokresluje skutečnost, že všechno není, jak se na první pohled zdá.

plakát

Setkání v červenci (1978) 

Příjemná letní komedie, která ale po letech a x-tém shlédnutí ztrácí na svém původním kouzlu. Nejvíce bych vyzdvihl roli Vlasty Fabianové, která zahrála nepříjemnou maminku padesátiletého chlapa jak se sluší a patří.

plakát

Michael Jackson: Odkaz (2009) 

Odfláknutý dokument, který ničím nezaujme. Některé části ani pořádně nedávají smysl, některé věci jsou nakousnuté a bez sebemenšího hlubšího vysvětlení okamžitě odstřižené. Chybí ukázky z hudební tvorby a spousty dalších věcí. Tohle si MJ určitě nezasloužil.

plakát

Zodiac (2007) 

Dokonalé. Přesně šálek mého čaje. Možná i tím, že mě případ skutečného Zodiaca zaujal, a tak nebylo co řešit. Škoda jen toho hluššího místa zhruba někde uprostřed filmu. Nicméně úvodní část naprosto strhující, a ta závěrečná hodinovka, to bylo něco, napětí by se dalo krájet, hlavně tedy návštěva Gyllenhaala u Vaughna, krve by se u mě nedořezali, matně si vzpomínám, kdy naposledy jsem podobné pocity u filmu měl.

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

Konec prvního dílů tak trochu nutí ke shlédnutí i dílu druhého, jelikož konec první části je naprosto nic neříkající a pokud chcete vědět, jak to dopadne a nevyhodit ty hodiny u prvního dílů jen tak z okna, musíte podstoupit minimálně další dvě hodiny, což byl od autora velice dobrý tah. Nicméně druhá část se nese stále v podobném duchu a je to už trošku nuda. Erotické orgie střídají BDMS praktiky, ale jinak se nic nemění, pár myšlenek prolítne, ani si nevšimnete. Závěr jsem trošku očekával, ale i přesto mě mírně šokovalo, že se k němu autor skutečně uchýlil. Obrázek ať si každý udělá sám.

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

No nevím, mám z toho takové smíšené pocity. V jistém směru je to zajímavý filmový počin. Něco, o čem se moc nemluví, odhalení někdy až šokující fakta. Zvlášť to vědomí, že i takové ženy míjíme běžně na ulici a jejich příběhy a útrapy (zda to lze takhle napsat) mohou být podobné. Na druhou stranu mi přišlo, že ty hlubší myšlenky jsou mírně v ústraní a film jako celek se snaží spíše dominovat erotickými scénami, které mě, upřímně řečeno, moc nenadchly a nebavily.