Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (10)

plakát

Cizinci ve vlaku (1951) 

Opět se potvrdilo, že člověk nemá číst knihu a poté se dívat na film. Tedy jestli chce z filmu něco mít. Po Larssonově Mileniu se mi to stalo i u Cizinců ve vlaku. Příběh je velice upraven a až na základní zápletku je v podstatě zcela jiný. Možná kvůli tomu se z něho vytratilo to napětí a originalita, kterou je možné najít v knize. Zatím pro mě nejslabší Hitchcock. Závěr filmu ve mě vyvolával spíše smích než napětí.

plakát

Invention of Love (2010) 

Nuda, utahané, bez nápadu. Stálo hodně sil to dokoukat. * za snahu.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Ještě nikdy mě trailer tak neodrazoval jako ten k tomuto filmu. Nakonec jsem pod nátlakem okolí a přítelkyně Kick Ass shlédnul a musím říct, že dobrý. Film je překvapivě vtipný a nad věcí. Ke konci již na můj vkus moc akce na úkor vtipu, ale i tak velice příjemné překvapení. Takže koho odrazují ukázky, nenechte se zmást. Snímek samotný je lepší než upoutávky na něj.

plakát

Kurt strašně zuří (2008) 

Tak norština je to! Celý film jsem se snažil přijít, co za mix angličtiny/němčiny atd. to proboha je. Originalní animák, který výborně vyplní soborní večer u televize. Vtipná animace, ulítlý gagy.

plakát

Lupič (2010) 

Nadějně rozběhnutý film ztrácí pomalu dech až ho ztratí úplně. Chybí hlubší charakteristika jednotlivých postav a to filmu velmi škodí. + * za: Co myslíte? Měla je tam :-)

plakát

Román pro ženy (2004) 

Asi dva vtipné momenty...Člověk čeká, že se to jako nějak rozjede a ono nic.

plakát

Šunka, šunka (1992) 

Jamon se velmi dobře rozjíždí a má pravý španělský drive. Ke konci již dle mého názoru moc tlačí na pilu a z filmu se stává pornovela, ve které se postavy chovají naprosto neuvěřitelně. P.S. V rámci výuku španělštiny se naučíme pár důležitých slovíček jako cojones a follar:-)

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Nic nového. Dobrá filmarina, ale ani jsem se nebál.

plakát

Život podle Václava Havla (2014) (TV film) 

Film zhlédnut společně se skupinou zahraničních kolegů. Pro ně byl dokument přece jen vhodnější, jelikož se snaží popsat celý život VH od narození do smrti a nevyhne se proto řadě skutečností, které jsou pro Čechy notoricky známé. Přesto ale přináší řadu dosud neviděných záběrů a je natočen poutavou formou. Přestože také nepředkládá kontroverzní témata, nepůsobí tak ploše a adoračně jako jiný dokument o rodině Havlů - Olga. Film nutí k zamyšlení o životních hodnotách a o sobě samém.

plakát

2Bobule (2009) 

Po skvělé jedničce přichází veliké zklamání. Jestli se někdo jako já snažíte film půl roku sehnat, přestaňte s tím a běžte se vypít do sklípku s kamarády. Ti rozhodně nebudou tak trapní jako Krampol a spol.