Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (31)

plakát

Kdybys jen tušil (2020) odpad!

Kdybych jen tušil, že se zasměji jen při závěrečných titulkách. Určitě "Half Of It" by bylo výstižnější přeložit "Druhá Polovička". Velice jednoduchý příběh s jedinou zápletkou, která v dnešní době "duhaření" zase až tak překvapující není. Naivní americká mládež v podprůměrném filmu. Po dlouhé době dávám hodnocení, jaké dávám.

plakát

Mr. & Mrs. Smith (2005) odpad!

Válka Roseových pod taktovkou Q.Tarantina to Bohužel není, ikdyž závěrečná přestřelka jisté náznaky KillBilla měla. Narozdíl od své manželky, která při sledování promačkala display na telefonu při hraní Tetrisu, já jsem vydržel sledovat až do konce celý nedočkavý, až budu moci dát alespoň jednu hvězdičku. Rádoby sexuální závěr mě ale ani nerozesmál, ani nerozplakal. Možná je to tím, že již téměř 14 let nejsem MichalCZ30 a leze na mě stáří. Naštěstí ještě netrčím u Růžové zahrady a tak nechám zítra výběr na mé polovičce, abych si taky užil nějakou hru na svém mobilu. A kdo ví, třeba se nakonec sejdeme u žánru, kdy oba dáme filmu dohromady hvězdiček 10...

plakát

matka! (2017) 

Mohu říct, že mě do tohoto filmu svým rozsáhlým negativním a místy nesrozumitelným komentářem naverboval Verbal. Díky němu jsem po dlouhé době viděl opravdu film, na který se hnedtak nezapomíná. Ode mě v tom nejlepším slova smyslu, stejně tak se líbil i mé manželce. Verbal to zřejmě s tou perníkovou chaloupkou sjetou před psaním svého díla trochu přepísk. Ale pobavil jsem se při čtení jeho pojetí filmu, to je fakt a to zřejmě naladilo mé buňky k téměř plnému pochopení Darrenova Díla - záměrně s velkým D. Nebudu moc napovídat, ale všimněte si, že si hlavní hrdinové nikdy neřeknou jménem. Toho si člověk musí všimnout už na začátku filmu. Dál vše nádherně zapadá do sebe a Vám se otevírá celé, nádherné pojetí našeho života z jiného, neobvyklého pohledu. Jsou věci, na které jsem přišel až ráno - ano, ten film se mi opravdu i zdál... Obsah napsaný někým ze CinemaArtu, je opravdu odpudivý a film si zaslouží trochu lepší uvedení potenciálního diváka do světa filmu, alespoň malým náznakem. Ale tady nehodnotím popis Verbala, ani CinemaArt (Verbal by v tomto případě duel vyhrál). Hodnotím skvělou kameru, scénář i námět (pravda - místy jsem myslel, že mám déžavů, ale občas je to trochu vykradený jinde, neva), hudbu si neuvědomuji, to znamená zvukově super (nehledal jsem neustále DO k TV na ztlumení, či zvýšení hlasitosti). Přede mnou bylo napsáno 666 hodnocení, tak já to číslo teď posunu výše. Herecky věrohodné a dobré obsazení. Pro ty, co film nepochopí, doporučuji najít někde v internetu objasnění. Já ho našel na ruském sajtu v ruštině, v češtině bude snad také. Tam se mi poodkrylo ještě několik věcí, co mi utekly, například Potopa Světa... 10 hvězdiček z 5-ti.

plakát

Urychlovač zkázy (2009) (TV film) 

Je to TV film, takže žádné závratné efekty, ani scénář jsem nečekal. Dámské herecké obsazení jakoby z Pobřežní hlídky - čím více silikonu a napíchných rtů, tím lépe. Ale úplný odpad to není. Hodnotím jako TV film, jinak by měl hvězdičku jednu a tu druhou za to, že zde konečně chybí líbánky na konci a oslava Ameriky, jakožto zachránce planety. Samozřejmě pod sochou svobody, plné amerických vlajek. Takže celkem ode mě 3 hvězdičky.

plakát

Cesta bez návratu (2017) 

Apeluji především na Verbala. Než začnete něco hanit, podívejte se na to, čím byl celý film inspirován. Jde o skutečnou leteckou havárii, která se stala nad územím Švýcarska. Ruská TU - 154 se ve vzduchu srazila s Boeingem 757 společnosti DHL Byla to neuvěřitelná souhra náhod, která zavinila smrt spoustu dětí, které letěly za odměnu do Španělska a posádek obou letadel. Mohu doporučit podívat se na rekonstrukci a vyšetřování buď přímo na YouTube, nebo zde: http://aeroport.freepage.cz/videoarchiv/ Ještě dnes mě z této katastrofy mrazí. Kdo si Arnolda spojuje pouze s Terminátorem a Conanem, tak si zde na své nepřišel. Nicméně Arnie ukázal, že má talent zahrát i takovouto postavu. Celkový dojem: Dobrý herecký výkon, skvěle upravený scénář podle osnovy skutečné události, chyby režie a střihu jsem nezaznamenal. 5 hvězd ode mě.

plakát

Disaster Movie (2008) 

Jedna hvězda jen kvůli obsazení filipínky Vannesy Minnillo. Za tu půl hvězdy. Druhou polovinu klobrc dolů za jedno zasmání se za celou rádoby komediální parodii, ale už si nepamatuju, kde to bylo a čemu jsem se vlastně zasmál. Jakožto kameramanovi mi tenhle snímek přináší naději, že ještě někde najdu sponzora na film, když ho našel tenhle es há hit. Věřte, nevěřte - dodíval jsem to do konce. Manželka odpadla po 20 minutách a teď sladce spí, snad se jí nezdá o křišťálový lebce...

plakát

Cesta do středu Země (1999) (TV film) 

Trochu naivní, dlouhý, ale hezky zpracovaný materiál do podoby rodinného dvoudílného filmu. Určitě nic pro roboťáky, spidermansy a krvelačné jedince.

plakát

Klub rváčů (1999) 

U mě je to zbytečně strávený čas s hvězdným obsazením. Mé hodnocení se značně liší. Je to nejspíš tím, že se v branži filmu pohybuji a v tomto snímku bylo až příliš chyb střihu a režie. Film nominován na Oskara za zvukové efekty - netuším za které. O rozpolcení osobnosti na mě mnohem lépe zapůsobil film Beautiful Mind.

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Někdo dává 4 a 1/2 a já, za ten pětiminutový závěr tu půlku hvězdičky dodávám. Konec je tak neočekávatelný, jako že se ve Včelce Máje objeví Spiderman...

plakát

Klíč (2005) 

Snímek "Ti druzí" jsem viděl již dávno a tam byl skutečně překvapující závěr. Určitě bych ho neoznačoval štítkem horor. Tento film u mě patří do stejné krabičky, jako "Ti druzí", tedy Fantastika, Mysteriózní, může být i Thriller, protože při přebasovaném wooferu sebou člověk alespoň při tom hromu škubne ať chce, nebo ne. Stará madam toho vydrží docela dost. Moje babička je momentálně se zlomenou kyčlí v nemocnici a po operaci. Asi už není tak mladá. Určitě zajímavé dílo, které by si neměl nechat nikdo uniknout. P.S.: Ani uživatel "Verbal", jehož komentář mi zde tak trochu chybí :-)))

Ovládací panel