Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 066)

plakát

Mladá dáma (2024) 

První polovina je vyloženě skvostná na úrovni 8/10. Výprava je nádherně pohádková. A hráči si při příchodu do království vzpomenou na datadisk Witchera 3.  Fresnadilo to má režijně hodně v paži a hodně pomáhá tomu, aby se zakryla jedna z největších slabin filmu a to hlavní herečka. Která na to prostě charismatem a screen presence nemá.  Samotný námět docela ok. I feministické myšlenky nevadí, jenom by to nemuselo dělat zase z libovolného bílého chlapa zaporáka a v podstatě obhajovat genocidu kvůli mstě.  Ale i tak spokojených 6/10.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

U každého přepáleného green screen streaming shitu se vždy najde nějaký kverulant, kterému se to vlastně líbí. A tady jsem to já. Časem asi hodnocení snížím, ale zatím na 7/10 úplně v klidu. Přes zjevné problémy jsem se velmi bavil. Námět mi přišel super, herci také. Rockwell vládnul. Cavill si ten menší prostor také užil. Ano, samozřejmě by bylo lepší kdyby se všichni zainteresovaní věnovali raději já nevím pokračování Honby za Diamantem bez přehnaných digitálních efektů. Ale i tak navzdory všemu zábavná spokojenost. Twisty jsem si užíval až na poslední dva, které upřímně nechápu... Jestli bych tomu něco vyčetl, tak paradoxně režii, Vaughn tu jel často na volnoběh.

plakát

Superžena (2024) odpad!

Je naprosto ostudné, že Eva Toulová fejkuje hodnocení svých filmů a zakládá kvůli tomu falešné profily. Navíc snižuje jiné špatné filmy, aby její díla nebyla v žebříčcích nejhorší. Hrozná ostuda csfd a kinematografie. Ale je to určitě vtipnější než ta komedie, která IMHO uráží slovo film jako takové. https://medium.seznam.cz/clanek/eva-toulova-falsuje-hodnoceni-na-csfd-50350

plakát

#martyisdead (2019) (seriál) 

Po nadšení z Markoviče jsem si doplnil první seriál Pavla Soukupa a opět jsem byl nadšený. Neleknete se krátkých epizod. V podstatě je to celovečerák a to hodně povedený.

plakát

Zcela smyšlená dobrodružství Dicka Turpina - Nepřepadnutelný vůz (2024) (epizoda) 

Docela jsem se na to těšil, ale další historická parodická pecka se u mne nekoná. Ze začátku to bylo slibné, ale nedokoukal jsem ani druhý díl. Obsah byl prázdný a točilo se to v kruhu. Fielding měl evidentně ve scénáři volnost, ale už se na něm podepsal trochu věk.

plakát

Fúrie Paříže (2024) (seriál) 

Nový francouzský akční seriál od Netflixu. A je to docela fajn. Normálně bych to kritizoval, ale když si vezmu ty faily filmů se silnými ženskými akčními hrdinkami, tak tohle mezi nimi kraluje. Po delší době mne neštval nějaký mafiánský lore a mytologie. Má to super zaporáka. V druhé půlce to trochu ztratí půdu pod nohama a není to tak epické jak by chtělo, ale 7/10 úplně v klidu.   Určitě lepší než Pan a Paní Smithovi nebo seriál ze světa Wicka.

plakát

Šógun - Sluhové dvou mistrů (2024) (epizoda) 

Verdikt od člověka, který miluje původní seriál předlohu, kterou si opakuje někdy i častěji než jednou ročně: Je to skvělý! Ano, má to svoje chyby, ale když se na to podívám zdálky, tak je to nejlepší áčkový seriál za hodně dlouhou dobu! Projekty jako Masters of the Air nebo True Detective 4 jsou vedle toho k smíchu. Samozřejmě vládne Sanada a tady se dostávám k některým ze svých malých výtek, k hereckému obsazení. Protože to je až na něj a Mariko prostě slabší a nevýrazné. Cosmo Jarvis se snaží, ale prostě to není Chamberlain. Asi nejvíc jsem si to uvědomil u přestřelek mezi ním a Rodriguezem, protože ten herec opravdu není John Rhys Davies. Není to lvl seriálový Zaklínač casting, ale ten vibe jednoho top herce a stafáže tam je. Asi nejvíc je to vidět u Japonců, kde potřeboval Sanada jako protějšek v Išidovi někoho lvl Watanabe. Vůbec si nepamatuju druhé ráno, jak vypadal Buntaro, Jabu, Omi, tam se mělo víc hvězdit. Ale asi nebyl budget kvůli skvostné AAA výpravě. Celkově je to maximálně profi. Trochu jsem si zvykal na kameru, ale nakonec to beru jako plus asi. Duna 2 bude muset být hodně dobrá, aby tuto událost překonala.

plakát

Ted (2024) (seriál) 

Překvapilo mne, že je to v podstatě jiný žánr, než původní 2 filmy. Zařadil bych to někam mezi Orville a Ted Lasso, vím zní to blbě. Ale přes nadávky to má uvnitř srdíčko. Takže něco jako "Lepší už to nebude" s Jackem Nicholsonem. A do toho všeho je to docela zajímavá parodie/parafráze na tehdejší sitcomy. Myslím že povedenější než WandaVision, 70s, 90s a podobné retro seriály.  Takže po dvou dílech, opatrný palec nahoru. Za začátku bych to i kritizoval, pak se to zažralo pod kůži. A úplně stejně začínal i ten Orville a trenér s knírem.