Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Sběratel kostí

Sběratel kostí (1999)

Denzel Washington jako Lincolm Rhyme a Angelina Jolie jako Amelia stvárnili společně jeden z nejlepších kriminálních příběhů, které kdy byly natočeny. Dle knihy stejnojmenného názvu, autora předlohy Jeffreyho Deavera (mimochodem jsem četl) jsem nečekal ve filmu, že by se scénář a režie mohly alespoň přiblížit ke genialitě autora předlohy, ale mýlil jsem se - dokonale to zvládli - a tady je pánové a dámy výsledek (i když je v knize Lincoln běloch a Amélia rusovlasá). Měli by natočit i další filmy od tohoto autora - všechny knihy jsou super a všechny filmy by byly trháky. Pro mě - Výborný 100%.

Sedm

Sedm (1995)

Freeman, Pitt a Spacey se ukázala jako výborná kombinace, která za vedení režie pana Finchera dokonale zabrnkala na strunu diváka, který se nemohl ani trochu nudit. Sedm smrtelných hříchů je dokonalý námět pro kriminální příběh. Pro mě - Výborný 100%.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Jeden z mých oblíbených historických filmů. Výborná režie, hudba a výprava. Famózní výkon Russell Crowe. Za mě 100%.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Strach dělá z lidí vězně. Naděje jim dává křídla. Tento citát z prvních slov distributora plně vystihuje příběh tohoto filmu. Jedná se o plný formát umění Freemana a Robbinse na motivy úchvatné knihy autora Kinga. Jedná se o naprostou filmovou bombu, o klenot, který nestačí vidět jen jednou, neboť by se divák při jednom shlédnutí mohl ošidit o dokonale zahrané role. Jako by ani nehráli, ale žili tam. Pro mě - Výborný 100%.