Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (551)

plakát

J. Edgar (2011) 

Podobné náměty mám rád a jen málokdy se u mě dostanou pod čtyři hvězdičky. J. Edgar je bohužel jedním z oněch případů. Film je celkově zbytečně moc roztroušený, jako by nevěděl, o čem má vlastně vyprávět. Zvolený způsob skoků do minulosti při psaní memoárů zde ani trochu neprospěl.

plakát

Jednoduchý plán (1998) 

Jednoduchý plán je možná až zbytečně jednoduchý. A já budu vždycky první, kdo bude tvrdit, že v jednoduchosti je krása. Jenže nic se nemá přehánět. Výsledkem může být dost hluchých míst, které trochu kazí tenhle jinak nervy drásající film.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Až tuhle pecku uviděj producenti v Americe, tak jim vyvstanou dvě možnosti. Buď si řeknou, že na tohle nemaj a nadobro přenechaj točení akčních komedií britským ostrovům, nebo najmou kopyto formátu Shawna Levyho a daj mu hafo milionů, aby udělal předělávku o "48% vtipnější a 24% dojemnější s ratingem PG". Kdo tipuje možnost b)? :-)

plakát

Jen Bůh odpouští (2013) 

Nikoliv Gosling, ale thajský Tommy Lee Jones se zálibou v komorní verzi Thajsko hledá SuperStar a v chůzi á la PC adventury 90. let se postará o to, že se vám tenhle sugestivní audiovizuální zážitek (nechci sahat po silných slovech jako "film") zařízne pod kůži, do hrtanu, mezi žebra, za oční bulvy a už ani nechci vzpomínat kam všude ještě. I tak bude dneska nočních můr až až.

plakát

Jezero Tahoe (2008) 

Takhle nějak asi vypadá noční můra Tonyho Scotta :-D Film složený z dlouhých statických záběrů, kde je příběh podáván jen v náznacích a vše je podřízeno ospalé atmosféře.

plakát

Jiná země (2011) 

Mix Melancholie a 21 gramů, kterému k perferkci chybí to nejdůležitější z obou jmenovaných filmů.

plakát

Jméno růže (1986) 

Ani moje fantazie si při čtení knihy nedokázala vytvořit tak tíživou vizi opatství, jakou předvedl Annaud. A že je filmové zpracování pouhým výcucem předlohy??? Pcha, koho to zajímá? Jde tu o FILM, a FILM je to vynikající!

plakát

Jump street 21 (2012) 

Remakovat klasiku je nesmysl. Nejvyšší meta, které můžete dosáhnout je, že spoustu lidí oproti očekávání nenase*ete. Tatum a Hill si s touhle logikou pohráli a zjistili, že remekem s*ačky není co zkazit. Díky takto nabyté nezodpovědnosti vůči předloze vznikl svěží flák, který by už snad nemohl být víc ujetou a zábavnou jízdou.

plakát

Juno (2007) 

Tenhle film se chvílemi tváří, že začne moralizovat, ale nakonec to nikdy neudělá. Chvíli vám servíruje černé a bíle postavy, ale nakonec jsou všechny šedé. Chvíli se tváří jako ten největší cynik, ale na úplný konec přijde se závěrečným duetem "I don't see what anyone can see in anyone else...but you" a koktejl nálad se smíchá do čiré pozitivní příchuti.

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

Objektivním měřítkem tuctová romantická komedie, ve které (pro mě záhadně) všechno tak nějak funguje, jak má. Hlavně po komediální stránce. Až na Shauna Whitea.