Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (551)

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Co? To? Do? P...? Jak někoho mohlo napadnout vzít zamítnutý scénář fantaskní Bondovky z 50.let o umělé inteligenci s IQ 15? A proti ní postavit protagonisty s IQ 10? Jediný způsob, jak držet krok, je dát panáka pokaždé když padne slovo "klíč".

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Koukám, že doba syrového realismu skončila a in budou zase fantaskní padouchové s ještě fantasknějšími plány na vyhubení/ovládnutí lidstva. Za mě škoda.

plakát

Mělas to vědět (2020) (seriál) 

Průměrné drama, kde vám na nikom nezáleží. Plus body za kvalitní zakončení, které se narozdíl od žánrového standardu obešlo bez WOW WTF to jste nečekali! Škoda té zbytečné vaty mezi prvním a posledním dílem. Materiál by tak tak stačil na hodinu a půl.

plakát

Anihilace (2018) 

Nešlape to bezchybně, ale ocenění za výsledek a především snahu být musí. Komu se to nelíbí, koho to nudí, ten ať nezoufá. Vždycky má za rohem padesáté šesté pokračování Avengers.

plakát

Tísňové volání (2018) 

Promyšlený telefonický vztah mezi policistou a jednou rodinkou v nesnázích, kterému trochu podtrhává nohy fakt, že dánský policejní sbor (mimo hlavního hrdiny) se navzdory drastickému vývoji situace z nějakého důvodu chová, jako by šlo o případ ztraceného koťátka. Věrohodnost je u tohoto formátu bohužel základem, bez kterého to nemůže fungovat na 100%.

plakát

Vše v pořádku (2018) 

Když chcete vyprávět aktuální poměrně hodně důležitý příběh, asi by měly jít pseudoumělecké ambice lehce stranou.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Villneuve je génius. I když měl v ruce asi nejslabší scénář své kariéry, přebil ho hutnou atmosféru a neskutečnými vizemi. Kino nutností!

plakát

Život (2017) 

Teenagerovská vyvražďovačka. Nyní i ve vesmíru...

plakát

Bestie bez vlasti (2015) 

Jste-li slepí, je tu brail. Jste-li hluší, je tu znaková řeč. Jste-li emocionální roboti, je tu Beasts of No Nation...film, který vám neustále sděluje, jak se máte cítit. A navíc vás na rozdíl od normálního diváka nebude rozčilovat fakt, že všechna ta hluboká moudra padají z klučiny, co se sotva naučil mluvit.

plakát

Cesta vzhůru (2015) 

Prsty, prsty, prsty, a pak taky jedna otravná asi-rodina plná individuí, o kterých opravdu nechcete nic vědět. Ale bohužel z nějakého důvodu musíte. A to skrze prkenné inscenované dialogy a výlevy jejích členů. Asi je za tím nějaký hlubší záměr. Nejspíš pochopit, před čím Radek Jaroš utíká. A pak, až v posledním plánu přijde jako alespoň mála náplast na divákovu duši pár záběrů z výstupu na K2. Největší devizou této finální části je, že na K2 není moc kyslíku, takže hlavní hrdinové přestanou aspoň na chvíli mluvit. Už jen takovou drobnou třešničkou jsou prostřihy z expedice zpět domů, kde si rodina krátí dramatické čekání stavěním sněhuláků a běžkováním. Expedice proběhla v červenci...