Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (551)

plakát

Děti moje (2011) 

Kvalitní naleštěný švýcarský hodinový strojek bez přidané hodnoty. A to zrovna u dvou odborníků na přidanou hodnotu, Paynea a Clooneyho, lehce zamrzí.

plakát

Kůže, kterou nosím (2011) 

Nechápu jedinou postavu. Nechápu zvolenou chronologii. Nedoneslo se ke mě jediné smysluplné sdělení. Každý záběr na mě křičel, abych si neustále uvědomoval, že sleduju Velké Umění. A hudba to na mě řvala ještě hlastěji. Ale za tímhle pozlátkem jsem v jádru neviděl nic jiného, než pitominu ála Human Centipede.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Ta pachuť deja vu, že jsem se znovu díval na film, který už jsem jednou viděl (jen s jinými herci), byla proklatě silná. Budu se ale držet své zásady a hodnotit film jako "stand-alone" bez ohledu na jakékoliv knižní, seriálové či filmové předlohy. Pak nezbývá než konstatovat, že jde o velmi hutnou detektivku, které schází k plnému hodnocení jen ten pověstný chloupek.

plakát

Warrior (2011) 

Když někdo hodnotí film Warrior nízko, skoro vždy mu vyčítá předvídatelnost a klišé. Já mu dávám plnou palbu ze stejného důvodu. Gavin O'Connor se natáčením předvítalného scénáře plného klišé vrhl na velmi tenkou hranu, kde by každé uklouznutí znamenlo přistání ve filmových břečkách. Jenže on úspěšně dobalancoval až na konec, kde se za odměnu jeho film stane nadčasovou klasikou.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Nedovedu si představit to utrpení, sledovat Real Steel v kině. Na zařízení s funkcí fast-forward se z něj naštěstí dala udělat vcelku nikoliv nepříjemná hodinka. Tady je návod jakou rychlostí projet části filmu s ohledem zachování dobré nálady a duševního zdraví: scény Hugha Jackmana (1x), scény s otravným děckem (2x), bojové scény (1,5x), závěrečná půlhodina (4x) a nesnesitelná taneční čísla přeskočit úplně.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

HÁDANKA: Jeden tvůrce vytvoří dva filmy. První vypráví o překupníkovi zbraní a druhý o světě, v němž je čas univerzální měnou a bohatí tak mohou žít věčně, zatímco chudí bojují den co den o každou vteřinu, tj. o přetižití. Jeden z těchto filmů se stane mistrovským dílem vypovídajícím o současném stavu světa, zatímco druhý je průměrnou akční kovbojkovou juchandou. Který je asi který?

plakát

Den zrady (2011) 

Stejně jako asi většina ostatních jsem nečekal, že politické drama pod taktovkou Clooneyho za účasti Goslinga, Hoffmana a Giamattiho dopadne jen jako příjemná jednohubka. Ač to zní divně, tak Ides of March je pro mě čtyřhvězdičkové zklamání, u nějž je největším mínusem, že "skončí" se závěrečnými titulky. Přesah nula.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Nezvratný důkaz toho, že znásilnění klasiky by mělo být trestným činem se spodní sazbou 5 let zákazu činnosti v oboru kinematografie.

plakát

Alois Nebel (2011) 

O atmosféře nemá cenu spekulovat. I když si Nebela pustíte v půlce léta, budete si připadat jako někde v chladné pohraniční deštivé noci. Otázkou však pro mě zůstává jestli byl příběh géniem minimalismu nebo důsledkem bezradnosti.

plakát

Harry Brown (2009) 

I Britové chtějí mít svého Clinta Eastwooda.