Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (551)

plakát

Everest (2015) 

Často vyčítanou dokumentárnost a suchost tohoto filmu považuju za jeho největší přednost. Poprvé smekám před tvůrci, že odolali lákadlu akčních scén, kde jeden horolezec drží druhého za konečky prstů, ale nakonec musí pustit a sledovat (ideálně ve zpomaleném záběru a s hromovitým "Noooo!!!"), jak jeho kolega padá. Podruhé smekám klobouk za to, že zvolili téma a formu, které naivní nezkušené dobrodruhy odradí od podobného dobrodružství. No a do třetice smekám před perfektní zpracováním a věrohodným přiblížením výstupu běžným smrtelníkům.

plakát

Cesta vzhůru (2015) 

Prsty, prsty, prsty, a pak taky jedna otravná asi-rodina plná individuí, o kterých opravdu nechcete nic vědět. Ale bohužel z nějakého důvodu musíte. A to skrze prkenné inscenované dialogy a výlevy jejích členů. Asi je za tím nějaký hlubší záměr. Nejspíš pochopit, před čím Radek Jaroš utíká. A pak, až v posledním plánu přijde jako alespoň mála náplast na divákovu duši pár záběrů z výstupu na K2. Největší devizou této finální části je, že na K2 není moc kyslíku, takže hlavní hrdinové přestanou aspoň na chvíli mluvit. Už jen takovou drobnou třešničkou jsou prostřihy z expedice zpět domů, kde si rodina krátí dramatické čekání stavěním sněhuláků a běžkováním. Expedice proběhla v červenci...

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Poctivá starobondovská jízda, která funguje zároveň sama o sobě, jako parodie a konečně i jako pocta žánru.

plakát

Armstrongova lež (2013) 

Na dokumentu je zcela univerzální přerod z oslavné do inkviziční roviny. Sáhl bych i po páté hvězdě, kdyby režisér tolik neexhiboval a z nějakého důvodu si nemyslel, že je jednou z hlavních postav příběhu.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

George Miller musí šlapat na plný plyn. Na brzdách to moc neumí. Těch pár klidných scén jen zdržuje od akce. A právě fakt, že film nedokáže zaujmout mimo zběsilou akci, je jeho největší slabinou.

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Ve své době možná veledílo, ale rozhodně ne nadčasové, protože pro oči diváka 21.století je to je nesnesitelně protahovaná série zcela předvídatelných dějových zákrut.

plakát

Soudce (2014) 

Pod fešným povrchem a za tvářemi prvotřídních herců se skrývá jen ta nejprostší telenovela. Na papíře to muselo vypadat příšerně, takže je s podivem, že se tomu tolik lidského talentu upsalo.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Zcela průměrný americký akčák se všemi souvisejícími neduhy. Pokud hledáte akční jízdu, jste tu správně. Pokud by vás zajímalo samotné téma, tak jednoznačně lepší volbou je Únos.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Woody Allen a Cate Blanchett se rovnou měrou podělili o brilantí rozbor toho typu člověka, který si tak dlouho staví neprostupné zdi ve vlastní hlavě, až se pod nimi ta hlava zhroutí.