Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (551)

plakát

Slídil (2014) 

Mrazivý zážitek. Ne že by kinematografie neoplývala nějakým tím psychopatem ztvárněným charismatickým hercem, ale tenhle má prostě originální a velmi aktuální koníček. A nejděsivější na tom je, že to na rozdíl od většiny filmových psychopatů nedělá ani tak pro vlastní potěšení, jako spíš na celospolečenskou objednávku...

plakát

Interstellar (2014) 

Je to vynikající sci-fi se skvostnou atmosferickou první polovinou a rutinérskou, zbytečně doslovnou a přehnaně patetickou polovinou druhou. Naopak to není kultovní sci-fi definující žánr. Srovnání s Odysseou jsou úplně mimo a Interstellar pokulhává i ve srovnání s nejlepšími sci-fi současnosti (např. Sunshine).

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Seriál, který dokázal udržet laťku s předlohou v atmosféře, příběhu i zajímavých postávách. To je samo o sobě výkon na absolutní hodnocení.

plakát

Zmizelá (2014) 

Režijní styl Davida Finchera by byl opět na plné hodnocení, atmosféra je skvělá. Jen ta předloha je tak mocně přitažená za vlasy, až se místy ukazuje i nějaká ta pleš.

plakát

Frank (2014) 

"This is amazing. People should know about you!" aneb postulát dnešní doby: Když si myslím, že je něco úžasné, ihned to musím vykřičet do světa. Ať je to jakkoliv intimní. A ona ta intimita přitom vším tím postováním, lajkováním a hypováním nevyhnutelně umírá.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Kvalitní seriál, kde hlavní roli hrají stát Louisiana se svým rázem a krajinou, a hned v závěstu McConaugheyho asociální detektiv Rust. Na škodu je naopak rozvleklost a překombinovanost. Film by tomu slušel víc.

plakát

Nepřítel (2013) 

Líbila se mi atmosféra, postavy, město, barevné ladění a spousta dalších deailů. Jen ta pointa je zaonačená až moc a režisér se scénáristou tu mohli natáhnout ruku k divákovi o poznání blíž.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Liman věděl, kam je zbytečné investovat cennou stopáž (akční scény, zbytečné vysvětlování původu a záměru vetřelců...) a kde naopak zatlačit na pilu (humor!!!). Ve výsledku jde o svěží nebojím-se-říct-komedii, která s naprostou suverenitou ovládá jinak těžko uchopitelnou časovou smyčku, a těží z ní maximum. O to větší škoda, že se ve finále o svou hlavní devizu připraví a pošle vyvrcholení filmu do akční sci-fi šedi. Přesto naprosto luxusní blockbuster.

plakát

Téměř chlap (2012) 

Film o rozpoložení člověka na pomezí mládí a středního věku, které v mé generaci zažívá asi každý. Právě proto toho mohl a měl Henrik říci trochu víc, než jen to, co každý zná a ve větší či menší míře prožívá.