Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (330)

plakát

Saikometeurl geunyeoseok (2019) (seriál) 

Strašně dlouho jsem nesledoval doramu u které bych neměl moc co vytknout. Seriál se mi líbil snad ve všem a nenašel jsem v průběhu, žádnou slabší pasáž, která by mě nudila. Do seriálu jsem šel se značnou skepsí protože jsem předtím viděl seriál Hotel Del Luna a ten je shodou okolností taky od TvN a který mě dost zklamal. He is Psychometric je seriál, který by jste neměli minout a patří mezi to nejlepší v roce 2019.

plakát

Když rozkvétá kamélie (2019) (seriál) 

Oproti standardům je tahle dorama hodně otevřená a ukazuje reálný obraz životní situace svobodných matek, které to nemají lehké a snažící se životem protlouct. Skvěle zahraná Dong-Baek v podání Kong Hyo-Jin a snad ještě lepší Kang Ha-Neul, který dokonale vystihl povahu dobrosrdečného policisty. Spolu s Kamélií jsem sledoval průběžně i akční Vagabond a kdyby mi někdo předtím řekl, že se na Kamélii budu týden co týden těšit více než na Vagabond ve kterém hraje můj oblíbenec Lee Seung Gi a na který jsem čekal skoro rok, tak bych si myslel, že se naprosto pomátl. Ano... až tak mě seriál učaroval a směle si troufám tvrdit, že to je jednička roku 2019.

plakát

Hotel delluna (2019) (seriál) 

Až do konce mě seriál nedokázal patřičně zaujmout k tomu ta romance mezi hlavními hrdiny byla žalostná a z celé doramy byla nejslabším článkem. Naopak flashbacky byly skvělé a poutavé přičemž, každý zaměstnanec měl svůj vlastní silný příběh. Závěrečné dvě epizody moje hodnocení žene nahoru, ale průměrný dojem, který ve mě seriál zanechává už nezmění.

plakát

Milenec z vesmíru (2013) (seriál) 

Jo... tak nějak takhle by se to mělo dělat. Inteligentní klidný chlápek se superschopnostmi a hloupá herečka, která těží ze svého vzhledu. Tomu říkám parádní kombinace, která už od začátku zaručovala kopu zábavy. Je to zábavné, ale i napínavé zároveň, akorát bych se obešel bez flashbacků, které nemám rád a přeskakování důležitých rozhovorů, aby se dokončil na konci dílu při dalším flashbacku. Jinak rozhodně doporučuji se na tuto doramu podívat, protože je skvělá.

plakát

Umi no ue šinrjódžo (2013) (seriál) 

Trefa do černého se vším všudy. Poklidné seriály, které mají hloubku jsou asi zkrátka moje slabost. Fantastický povahový mix posádky lodě Kaishinmaru v čele s potrhlým doktorem Sezaki Kótou. Já si tenhle seriál prostě zamiloval snad okamžitě a pohoda, která ze seriálu plyne mě zkrátka nabíjela. Jedna z nejlepších věcí co jsem od Japonců viděl.

plakát

Neoui moksoriga deulleo (2013) (seriál) 

Popravdě jsem překvapený a zároveň nadšený. Neviděl jsem moc takhle dobrých hereckých výkonů jako v podání Lee Bo Young, Lee Jong Suka a Yoon Sang Hyuna. Seriál z právnického prostředí měl výborné soudní případy, nebylo jich málo, ale zase ani moc a dobře propojovali právě probíhající problémy hlavních postav. Dorama, která perfektně ukazuje nemilosrdnost zákona. Pravda vítězí...

plakát

Gogyocheosewang (2014) (seriál) 

Za celou dobu co sleduji korejské doramy, jsem nebyl z žádné tak překvapen jako z této. Neskutečně mi sedly oba hlavní představitelé, kteří si v seriálu osobnostně na nic nehrály a byly sví. Poprvé jsem viděl hlavní hrdinku v romantické komedie, která by vzhledem neaspirovala na titul miss Korea. Nesmím zapomenout ani na výraz hlavního hrdiny, který bravurně vychytal obličej znuděně-drzého hokejisty. No a když jsem si myslel, že už to nemůže být lepší přišel skvělý konec, který oceňuji, protože Korejci mají tendenci poslední díly úplně podělat.

plakát

Geunyeoreul midji maseyo (2004) 

Skvělý film, který mi sednul a svým vtipem mě bavil až do konce. Chronická lhářka a chudák, který v podstatě za nic nemůže. Pro mě nezapomenutelný film, který patří mezi mé nejoblíbenější.

plakát

Vagabond (2019) (seriál) 

Bůh války Lee Seung Gi předvádí životní výkon a tenhle typ akčního seriálu mu prostě svědčí. Ale není to jen Lee Seung Gi, ale i Bae Suzy, Shin Sung-Rok a nebo skvělá Moon Jeong-Hee jako charismatická Jessica Lee se ve svých postavách neztratili. Obsazení skvělé, akce i výprava velice nadprůměrná. V některých dílech sice až přespříliš roztřesená kamera, ale to je asi tak jediná věc, která mě teď napadá, že by potřebovala napravit. Každopádně to je skvělá jízda, která blížícím se koncem graduje a velkolepé Grande Finále zvládl režisér Yu In-Sik na jedničku. Vynaložené prostředky na seriál jdou vidět a tvůrci díky nim dokázali natočit skutečně něco velkého... Něco na co můžou být pyšní.

plakát

Arthdalská kronika (2019) (seriál) 

S blížícím se koncem seriálu mi došlo, že slušně vykradli řeckou mythologii a tou brutalitou i krapet hry o trůny. Tagon jako drsný Zeus, Taealha jako Hera a Eunsum jako nešťastný polobůh Herkules, kterému stejně jako Eunsumovi házeli klacky pod nohy. Tanyu bych viděl jako Athénu nebo Artemis a takhle by se dalo pokračovat ještě dlouho. Jinak jsem rád, že Korejci zkusily plavání v jiném rybníčku než doteď. Oceňuji kostýmy a masky, které v seriálu vidíme, ale na rekvizitách mečů a sekyr by měli trochu zapracovat. Příběh byl dobrý, ale někdy až neskutečně zdlouhavé pasáže některých mini příběhů hlavně uprostřed seriálu už nudili. Celkově bych pochválil odvahu tvůrců, že se do něčeho takového pustili a přeji jim, aby to případnou druhou sérií zdokonalily a výrazně nepokazili.

Ovládací panel
14 bodů