Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (14)

plakát

Betlémské světlo (2022) odpad!

Já bych k tomu rád něco napsal, ale já skutečně nemám slov. Strašná ostuda.

plakát

Lékořicová Pizza (2021) 

!Spoiler! Kvalitní vizuál, skvělí herci, příjemný soundtrack…dobrý, to beru. Ale celou dobu jsem si pokládal otázku, zda to bude o něčem jiném, než o dvou mladých lidech, kteří se sobě navzájem evidentně zalíbí a tudíž se nabízí, že to spolu dají dohromady. PTA je liška podšitá, oni to vskutku nakonec dohromady dali :) , což je pro mě, jako obsah celovečerního filmu, vskutku málo.

plakát

V rytmu srdce (2021) 

Škoda, z reflexe života neslyšících by se dalo dostat mnoho. Přiblížení jejich pohledu a jejich percepce světa, která je pro většinu lidí neznámá, by ale vyžadovalo mnohem větší formální odvahu a opuštění snahy nutně diváka dojímat. Konvenční přístup, jak ke stylu, tak k příběhu, to celé potápí a až na pár momentů, které něco přináší (především práce se subjektivizací zvuku ve scéně pěveckého vystoupení), tu máme jen mnohokrát viděný příběh o plnění si svého snu či první lásce, který křičí průměrností. Opravdu velká škoda, obsazení bylo naprosto skvělé.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Tato óda na kinematografii je pro mě absolutní špičkou tohoto roku a jeden z nejlepších filmů několika posledních let! Bohatý a vrstevnatý film, který ukazuje, dokazuje a oslavuje kouzlo filmu a připomíná nám, proč ho tolik milujeme.

plakát

Teroristka (2019) 

Hrůzný snímek, který měl velký potenciál a jeho myšlenka mohla být nápaditě využita, což se přesně nestalo. Paskvil ve kterém je zřejmá snaha o několik žánrů, přičemž nefunguje ani jeden. Možná to funguje jako parodie. Parodie na celovečerní film.

plakát

Kůže (2018) 

Dokonalý vtip, jehož pointa nese velmi zásadní myšlenku pro dnešní dobu.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Na velkém plátně se zjeví lesknoucí se bourák v super sytých barvách a já si říkám, že to ještě asi není film, ale nějaká nevkusná reklama na automobil, a ono ejhle...je to první záběr filmu. Naprosto skandální splácanina, která si snad ani nemůže říkat "film."

plakát

Přítelkyně z domu smutku (1992) (seriál) 

Je to výjimečný seriál, zvláště v kontextu naší domácí tvorby. Skvěle napsané jednotlivé charaktery, výsostně zvládnuté herci (tedy hlavně herečkami).

plakát

Whiplash (2014) 

Silný a přesný průnik do existence umělce, který cítí, že se narodil pro ,,svoje umění." Tento film vnímám jako oslavu umělců a sondu do jejich životů, které v sobě nesou krásu, která je ale podmíněná obrovskou bolestí.