Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (16)

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Milá podívaná, ale asi jsem čekala víc. Je pravda že film má příjemný spád, ale hlavní hrdina mi byl trochu nesympatický a celé to na mě působilo, jako druhý díl Forresta Gumpa....:-)

plakát

Ďáblovy orgie a jiné zapovězené pásky Ivana Cardosa (2013) 

To se ani nedá komentovat. Nicméně dala jsem dvě hvězdičky: jednu za opravdu vtipné uvedení filmu od samotného pana režiséra, který nás diváky nazval hrdiny za to, že jsme vůbec na jeho - cituji - "velmi, velmi, velmi špatný film", přišli a druhá je za hlášku: "Simone si kecla do mléka", kterou jsem se bavila ještě cestou domů (uznávám, měla jsem v sobě půl litru vína). Jinak souhlasím s většinovým hodnocením: odpad. Tohle snad není underground.

plakát

Tělo (2015) 

Žehnám castingu, herci jsou skvěle vybraní a své role ztvárňují nadmíru přesvědčivě. Vykreslené vztahy jsou reálné a ta trocha nadpřirozena film zajímavě dotváří. Závěrečná scéna mě opravdu potěšila. Navíc fajn muzika. Škoda že jsem se nedozvěděli víc o psycholožce Anně.

plakát

Mizející kouzelník Dirk Ohm (2015) 

Tenhle film mě uchvátil. Učebnicový popis osamělého člověka, interiéry podtrhující tísnivou atmosféru filmu a hlavně můj oblíbený herec August Diehl. Pro mě pět hvězdiček jak vyšitých. Ale uznávám, že film zahrál na mojí strunu. Moje kamarádka odcházela z kina naopak s pocitem nudy a neporozumění.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Super série. Každý díl je trochu jiný, v jednom je akce, v jiném spíš napětí...jen ta temná atmosféra se nese celou sérií. Sice mě rozuzlení příběhu dost zklamalo a poslední díl byl víc než vysvětlující, tak matoucí, zbytečný a plný patosu. Přesto dávám plný počet bodů.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Průšvih....zvlášť v porovnání s jedničkou. Chvílemi to vypadalo jako splácanina Šestého smyslu a Kill Billa. Nicméně i tak dávám tři hvězdičky, ale jen za nahatou Evu Green, která se ukázala ze všech světových stran a za mého oblíbeného Raye Liottu.

plakát

V její blízkosti (2014) 

Některé chování hlavních hrdinů se mi zdálo nevěrohodné. Například to, jak Zohar přijal péči o vážně nemocnou sestru a celkem snadno se se složitou situací vypořádal. Nebo fakt, že hlavní hrdinku vůbec napadlo to, co ji v závěru filmu napadlo. Nicméně závislost sester je vykreslena nadmíru realisticky a originálně. Film mě moc zaujal.

plakát

Nagima (2013) 

Ještě teď mám z toho noční můry. Deprese až do morku kostí. Nejvíc mě dostalo setkání hlavní hrdinky se svou matkou. Konec mě dost překvapil, nečekala jsem, že sebe ušetří, myslela jsem že skočí. Každopádně výkon hlavní hrdinky, odevzdaný a bez špetky emoce na mě dost zapůsobil. Věřila jsem jí to všechno.

plakát

Dívka ve žlutých botách (2010) 

To balancování mezi "Bolly" a "Holly" mě bavilo. Pointa měla být sice šokující, ale nějak se dala už zhruba od poloviny filmu vytušit. Krásné ztvárnění indické byrokracie a myšlení mě potěšilo. Film měl příjemný spád a pobavil.

plakát

V rozpuku (2013) 

Reálie Gruzie konce minulého století jsou trochu šokující. Skvělé herecké výkony. Na svatební tanec hlavní hrdinky jen tak dlouho nezapomenu, stejně jako na fronty na chleba. Film mě svojí syrovostí hodně oslovil, zároveň je dospívání dvou dívek natočeno vnímavě a citlivě, ovšem nijak kýčovitě. Pro mě drsný, ale příjemný zážitek.