Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (107)

plakát

Pád domu Usherů - Havran (2023) (epizoda) 

Proslov Mary McDonnell na konci byl absolutně skvěle napsaný, vystihoval všechno co ve světě děje a proč. A Carla byla v tomto seriálu geniální.

plakát

Medvěd - Vidličky (2023) (epizoda) 

Po předchozí jízdě, epizoda v absolutním klidu a tichu, Olivia Colman mě strašně bavila a byla pro mě krásným překvapením.

plakát

Medvěd - Ryby (2023) (epizoda) 

Tenhle díl byl absolutní šílenost, Jamie Lee Curtis wow!

plakát

Depp vs. Heardová (2023) (seriál) 

Depp v. Heard, několika týdenní soudní proces, shrnutý do tří dílů. Každý z dílů postupně ukazuje klíčové momenty procesu, přidává časovou osu, a doplňuje i informace a vysvětluje některé momenty, které se staly klíčové, nebo absolutně virální - viz.  a mega pint of red wine. Já jsem proces sledovala po celou dobu a viděla jsem i různé střípky na internetu, mám vybranou i stranu, na kterou jsem se přikláněla. Přesto nemám pocit, že by tento dokument hrál do karet čistě jen jednomu, u každého zazněly informace, které mohly být vítězstvím pro jednu či druhou stranu. Je zde i poměrně zajimavě podaná sílá a moc sociálních sítích, které byly více ze Deppem. Jen mě moc nebavily stále se opakující záběry na diváky, které sledovaly proces na mobilech při běžných denních činnostech - bylo jich tam až příliž. 5-6/10

plakát

Máme tu ducha (2023) 

Poměrně zábavná jednohubka, s David Harbour v roli ducha. Je to film, který bude bavit především děti kolem 12 let, takže nečekejte nic světoborného. Pár vtipných momentu, slušná automobilová honička s duchem, který využívá svých schopností, ale jinak, strašně dlouhé, ale fakt dlouhé. Kdyby ubrali 30-40 minut vůbec nic by se nestalo. Sociálně sítě a fanoušci Ernesta, mě bavili, celkem zajimavě vymyšlené, jen nedotažené. Tohle je vyloženě film na propršené odpoledne, když chcete zabavit nemocné dítě.

plakát

Světlo a stíny (2021) (seriál) 

Fantasy na Netflixu, která se celkem slušně povedla. V každém momentu jsou vidět obrovské finance - efekty, nádherné kostýmy, velmi dobré obsazení, především pak Ben Barnes. Knižní předlohu jsem nečetla, takže zcela neovliněna předlohou dávám 75%. Přidala bych přece jen trochu více akce, ale celkově se Netflixu po delší době zase něco povedlo, i když nový Zaklínač to není.

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

Tohle se opravdu povedlo, herecké obsazení na jedničku, Cohen je naprosto skvělý. Od začátku víte, kdo zlý a kdo je hodný, ale i přesto, nikdy nic jen černé a bílé. A ačkoli je to čistě jen Americká historie, myslím že svým vyprávěním bude bavít ,,celý svět“. Perfektní amtosféra té dobý, chvílemi je člověk opravdu zhnusený přístupem ,,mocností“. Tenhle film si říká o nějaké to ocenění. A prozatím asi jeden z nejlepších filmů produkovaný Netflixem.

plakát

Dva papežové (2019) 

Všichni tento film chválili, doporučovali, ale proč si pustit film zabývající se církví, kterou považuji za zkostnatělou? No možná právě proto. Pokud přejdu skvělé herecké obsazení, kterému nelze vytknout vůbec nic, tak tu máme dva papeže, reálné postavy, ovlivňující miliony lidí, ale zároveň snad nejvíc ,,tajemné“ osoby, které známe. A mít možnost nahlédnout pod pokličku, podívat se jim do obýváku, bylo příjemné a navíc i místy humorné. Vidět a pochopit jejich myšlení, sledovat jejich životní chyby (a né malé), a zároveň i to jak s němi bojují, bylo zajimavé. Navíc titulková scéna byla perfektní.

plakát

The Morning Show (2019) (seriál) 

The morning show nezačíná zrovna originálním tématem (#metoo, je snad všude v nové, moderní tvorbě) a navíc první díl je opravdu chodící reklama na apple výrobky, ale postupně se přitvrzuje a vše vyvrcholí finálním dílem, který 4 hvězdy za celou první sérii mění na 5. Je jen dobře, že nešetřili na obsazení havních postav, skvělá Jennifer Aniston i Reese Witherspoon tahnou celý seriál a je zábavmé sledovat jejich neshody. A ještě musím vyzdvihnout výkon Billyho Crudupa, který mě opravdu neskutečně bavil, jako šedá eminence v pozadí, tahající za nitky.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Neurazí, ale určitě neohromí. Příjemná pohádka k rozsvícenému stromečku, kde skvělý Prachař, který si roli viditelně užívá a k němu pár dobře vybraných herců. Vtípky v podobě Egonovy lhoty a Egonova hradce pobavily. Ale bohužel nic víc, nic míň.