Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

BoJack Horseman

BoJack Horseman (2014)

BoJack Horseman je geniální počin, který svým způsobem nemá obdoby. Jako spoustu jiných skvělých seriálů to trpí kostrbatým rozjezdem. Ze začátku to vypadá jako taková blbina s koněm alkoholikem v hlavní roli. Reálně to o tom vlastně vůbec není, ale i svým způsobem je. Využití antropomorfních zvířat a humoru s nimi spojeným zde není prvoplánové. Naopak se jedná o chytrý prvek, který poutá, ale neruší. Příběh o ústřední pětici jedinečných postav není o vtipných taškařicích, ale o událostech, které jsem plné emocí a někdy až moc připomínají pocity z reálného života. Dění kolem BoJacka dokáže pobavit, dojmout, ale i třeba vyvolat depku. Přestože se to celé odehrává v tak trošku absurdní realitě, je to jeden z těch nejvíce realistických seriálu, které kdy vznikly. Na první dobrou BoJack hned chytnout nemusí, ale když mu člověk tu šanci dá, tak zažije cestu, na kterou bude hodně dlouho vzpomínat.

Pod černou vlajkou

Pod černou vlajkou (2014)

Naprosto perfektní a skvělý seriál. Tvůrci skloubili dohromady skutečný historický piráty(doufám, že časem přibudou ještě další), ostrov pokladů a legendární španělský zlato. Zajímavé postavy a skvěle zvolení herci především Toby Stephens vyniká jako kapitán Flint. A stejně jako u Da Vinci Demons úžasné úvodní titulky s parádní hudbou. Piráti jsou mojí láskou už od nejútlejšího dětství a tak si tento počin rychle našel cestu do mých TOP. 1.série 85%- paráda věřím, že druhá série bude ještě gradovat. 2.série 100%- kdybych mohl tak tomu přidám další hvězdu. První série byla skvělá, ale druhá je ještě úžasnější. Zvraty, akce, atmosféra to vše v druhé sérii ještě znásobené. Natěšenost na třetí sérii maximální a ani nemluvě o tom, že dorazí i Černovous! Třetí série pokračuje ve stejném stylu jako druhá a je to opět strhující. Skvělá akce, zvraty a nové postavy tomu dávají grády!-100% Čtvrtá série už se chýlí ke knize, ale na tempu neubírá, a tak je stále plná zvratů a překvapení. Celý zbytek série ovšem zastiňuje finále, které se nakonec vyvine velmi nečekaně, ale zároveň odpovídá knize. Seriál je jeden z vrcholů televizní tvorby a já budu mít Black Sails vždy mezi nejoblíbenějšími díly.

Šingeki no kjodžin

Šingeki no kjodžin (2013)

Attack on Titan po dekádě skončilo a navždy zůstane jedním z nejvýznamnějších počinů audiovizuální tvorby. Nejenže to je seriál, u kterého jsem pocítil fyzickou neschopnost zvednout se od obrazovky, ale hlavně je to seriál, který ze mě udělal anime fanouška a ukázal mi krásy japonské tvorby včetně mangy, protože jsem na konec čekat nevydržel. Právě manga zůstane anime poražena, protože Isayama musel spěchat, zatímco MAPPA nemusela (a díky tomu jsme se dočkali bizáru v podobě “Final Season Final Act Part 2”) a dodala ještě lepší finále díky rozšířeným dialogům. Když se takhle zpětně podívám na plakáty a zavzpomínám na všechny ty zvraty a hlavně ten žánrový i narativní zlom, který to přineslo, tak se vlastně nestačím divit, kam až jsme se dostali. Přiznám se, několik slz na konci ukáplo a já jsem vděčný, že jsem si tuhle jízdu mohl prožít a doufám, že mě ještě někdy něco chytne jako Shingeki no kyojin.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Pro mě geniální seriál, na který se vždy znovu rád kouknu. Posadit kupu zajímavých lidí na hodně tajemný ostrov je prostě geniální. J.J. to udělal skvěle. Málo seriálů s tak širokým obsazením má všechny postavy zajímavé, ale tady se to daří. Tento seriál je výjimečný a vždy bude. Snad se ještě někdy objeví něco podobného. Moje nejoblíbenější postava - SAWYER.

Brooklyn 99

Brooklyn 99 (2013)

Komedie mám spíš nerad než rád, drtivá většina sitcomů mě víc uráží, místo aby mě bavila, ale tohle... TOHLE je obrovská paráda, kterou jsem si strašně zamiloval a subjektivně jí klidně označím za nejlepší komediální seriál poslední dekády.

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Peaky Blinders mě lákaly už hodně dlouho. Je to od BBC. Je to o gangsterech. A je to sakra dobře obsazený. Co si budeme povídat moc lepších seriálů člověk v dnešní době nenajde a Blindeři navíc svoji kvalitu sérii od série zvyšují. Po prvních dvou sériích musím konstatovat, že Cillian Murphy zaslouží Oscara nebo Emmy. Jeho výkon je skutečně grandiózní navíc k tomu přidejte Helen McCrory, Sama Neilla a v druhé sérii i Toma Hardyho a člověk dostane prvotřídní herecký ansámbl v lákavém a dobře provedeném prostředí, ve kterém není nouze o zvraty a situace plné napětí. U třetí série kvalita seriálu roste už do neuvěřitelných výšin. Všechny vyšperkované postavy gradují v nabitém ději a to vše se skvělou rockovou hudbou. Čtvrtá série s La Cosa Nostra stále drží kvalitu a s ní i Peaky Blinders na seriálovém vrcholu. Každopádně pokud chce člověk vidět skvělý televizní počin, tak tady nešlápne vedle.

Normální lidi

Normální lidi (2020)

Normal People je jeden z nejgeniálnějších názvů, protože na Connellovi a Marianne není normální vlastně nic, ale zároveň všechno. Oba mají milion věcí, se kterými se člověk může naprosto ztotožnit a zároveň udělají tolik podivností, které by člověk asi sám nikdy neudělal. To je na téhle minisérii nejkrásnější, je tam toho spoustu, co chytne za srdce a člověk vidí odraz sám sebe, ale ta reflexe funguje krásně i v tom, co by jeden nikdy neudělal. Vztah dvou hlavních postav je zvláštní, nepochopitelný a někdy až absurdní, stejně tak je ale i emotivní, hluboký a krásný. Nádhernou a citlivou kamerou za doprovodu naprosto nadpozemského soundtracku je tu zachyceno něco, co asi málokoho chytne za srdce, ale pokud někdo otevře mysl i srdce a dá šanci tomuto aromantickému skvostu, tak bude odměněn něčím unikátním, co zas lásku vyobrazuje naprosto neotřelým způsobem.