Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (587)

plakát

Popelka (2015) 

Pohádka je milá a kouzelná. Hlavním kladem je Lily James. Po dlouhé době vhodně obsazená hlavní role "princezny". Když si vzpomenu na tu katastrofálně obsazenou Sněhurku (Lily Collins) nebo i "novodobé" princezny v českých pohádkách (Tereza Voříšková, Veronika Kubařová, Eva Josefíková, Vica Kerekes, Zuzana Kajnarová, Táňa Pauhofová...), tak toto musím zcela jednoznačně zdůraznit jako velký plus. Lily James je opravdu pohádkově krásná, nevinná a ve své roli naprosto věrohodná. Velká výprava a dokonalé triky jsou skutečně efektivní. Pokud jde o negativa... Možná to není úplně adekvátní srovnání, ale český divák se chtě nechtě neubrání vzpomínce na Tři oříšky pro Popelku, které možná neměly takový budget, ale zase měly srdce a to tady trošku chybí. Ze stejného důvodu bych upřednostnil i jistě srovnatelnější hollywoodský Věčný příběh s Drew Barrymore. Ten byl originální a podstatně vtipnější. Z těchto důvodů mi tato pohádka příjde lehce nadhodnocená, ale to neznamená, že jsem nebyl spokojený.

plakát

Stepfordské paničky (1975) 

Tak toto je zcela jiná kávička než remake z roku 2004. Líbí se mi obě verze. Zatímco tam jde o sci-fi komedii, tady je to nefalšovaný horor.

plakát

Stepfordské paničky (2004) 

Nevím, jestli autor předlohy zamýšlel tento román jako zábavnou sci-fi komedii, ale proč ne? Je jasné, že konzervativní jedinci budou mít problém s jakýmkoli remakem, mě Stepfordské paničky po Burtonovsku velmi baví. Nejlepší hláška: "...a já si pak přidělám jednu šišku k vibrátoru, abych si ty letošní vánoce fakt užila!"

plakát

Bez kalhot (2012) 

Chtělo by to méně komedie, více dramatu a autentičnosti a s tímto obsazením to mohl být výborný film. Vadí mi ta sterilita. Film o striptýzu a zcenzurovali i to, jak chlap pohladil ženské prsa. Škoda.

plakát

Pravdivé lži (1994) 

Od Camerona bych teda očekával víc. V komentářích se často objevuje, že jde o nejlepší film se Schwarzeneggerem. No není to těžké, při těch hrůzách, které má ve své filmografii. Dá se na to dívat, ale fakt, že na něho všichni pálí samopaly o sto šest a s ním to ani nehne a on se vždy trefí na první dobrou, celkovou úroveň filmu velmi strhává dolů.

plakát

Babel (2006) 

Napínavé a autentické.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Čím dál víc to vypadá, že Američné / Hollywood nemá pro filmové pohádky cit. Jsou výjimky, které potvrzují pravidlo, ale tento film mezi ně bohužel nepatří. Zloba má určitě pozoruhodnou výpravu, napínavý a nakonec i velmi svěží scénář a jednu z největších hvězd v hlavní roli. A dál? Je tam příliš kýče, zelených efektů a "avatarské nálady", nebo snad naopak málo citu, vtipu a poezie? Je to natolik sci-fi, že divák ztrácí pouto s realitou a tudíž film neplní to, co pohádky většinou plnily a sice jakousi výchovnou složku? Na pohádku se zcela jistě dá podívat a tu hodinu a půl (velmi chválím netypicky střízlivou stopáž) i docela slušně bavit, ale přes veškerou snahu to připomíná spíše pohádky na jedno použití z produkce Hallmarku, nikoli nesmrtelný film pro mnoho dalších generací.

plakát

Prime (2005) 

Jak mi tenhle film mohl unikat deset let? Velmi příjemný film s prvky dramatu a romantické komedie, ale trochu jinak než to bývá.

plakát

Madisonské mosty (1995) 

Je pravda, že troška dynamiky navíc by neškodila, nicméně své kouzlo to bezesporu má. Díky dlouhé stopáži, pomalému vyprávění, absenci humoru a také díky Meryl Streep v hlavní roli mi to silně připomnělo Cestu do Afriky.