Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (587)

plakát

Zlatíčka pro každého (2001) 

Vždycky jsem si o Zetě- Jones myslel, že je ve skutečnosti stejně "milá" jako její zdejší role. Teď už jsem o tom přesvědčený. Každopádně Julia opět udělala z průměrné komedie lehce nadprůměrnou.

plakát

Saló aneb 120 dnů sodomy (1975) odpad!

První film, u kterého jsem se regulérně pozvracel. Ať už tím tvůrci chtěli říct cokoli, zvolili velmi ubohý a nešťastný způsob.

plakát

Tajemství sexu (2001) 

Konverzační porno? Zní to docela zajímavě, ale ve skutečnosti, alespoň v tomto případě, je to dost velká nuda. Je tam ovšem několik světlých záblesků.

plakát

Dallas (2012) (seriál) 

Zajímavý návrat na Southfork. Největší devizou původního Dallasu byla autentičnost postav. Tady to trochu pokulhává, protože jestli do floutka, který intrikaří a pije jednu sklenku whiskey za druhou obsadí modela z plakátu, který soudě podle jeho figury musí strávit asi tak tři čtvrtě dne ve fitness centru moc autenticky nepůsobí. Herečky jsou krásné a taky jsou si podobné jako vejce vejci, takže je od sebe divák pořádně rozezná možná až tak na konci první řady. Přesto scénář předčil očekávání. Takže...proč ne?

plakát

Neslušný návrh (1993) 

Zezačátku to bylo docela slušně rozehrané, ve druhé části se to ale paradoxně nějak pokazilo. Takový film by si zasloužil podstatně větší erotickou jiskru. Filmy tohoto typu byly vždycky nejlepší za účasti Michaela Douglase.

plakát

Let's Dance (2006) 

Hezký tanec, hezký příběh, hezcí herci... Je to fajn. Žádný zázrak, ale příjemné. Průměr.

plakát

Bouřlivé víno (2012) (seriál) 

V oblasti česko-slovenských seriálů tohoto typu patří k tomu lepšímu.

plakát

Hudbu složil, slova napsal (2007) 

Opravdu jsem chtěl dát aspoň tři hvězdičky hlavně kvůli nesmírně sympatické Drew Barrymore, ale prostě to nešlo. Finále v Madison Square Garden mi silně připomnělo telvizní filmy pochybné úrovně. Všeho je ve filmu málo. Vtipu, emocí, nápadů. Vaření z vody. Škoda, potenciál tam rozhodně byl.

plakát

Jentl (1983) 

Příjemný film "z trochu jiného soudku". Výborná kamera. Na to, že byl natočen v 80.letech je až neobvykle nadčasový.

plakát

Carmen (2012) 

Jsem docela na vážkách. Pokud to bereme jako divadelní představení, pak je to nejlepší muzikál, jaký měl premiéru v ČR. Jde na něm jasně vidět, že ho nevytvořili Češi. Má veškeré atributy westendské nebo broadwayské show. Od hudby, výpravy, kostýmů, scény až po režii a v neposlední řadě dramaturgii. Lucie Bílá je trošku slabší v těch koketních pózách, v těch vážných je ale bezkonkurenční. Co se týká filmového záznamu, tam už to taková hitparáda není. Velká škoda špatných střihů, kdy v jednom záběru má Jose holé rameno, v dalším záběru má přes něj košili a v dalším má zase holé rameno. Takovými rušivými elementy je protkán celý záznam. 3D efekt se taky vůbec nepovedl, ale na české poměry jde stále o nejpodařenější záznam muzikálu, takže zaplať pánbůh aspoň za to. Každopádně oproti divadlu jde o poloviční, ne-li třetinový zážitek.