Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (28)

plakát

Vlkodlak: Noční lovec (2022) (TV film) 

Po dlouhé době se MCU povedlo vytvořit velmi originální snímek, který byl velmi povedený svým zpracováním. Tady někdo dostal volný ruce a je to vidět. Tohle mě baví a chci podobných počinů více. Zatím mě 4. fáze moc nenadchla. Kromě pár výjimek (Loki, Spider-Man No Way Home, Doctor Stranger 2). Snad se blýská na lepší časy (7/10).

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Jsem opravdu rád, že jsme se konečně dostali důstojného "pokračování" Predátora, které umí správně vykreslit tohoto lovce a atmosféru. Děj je zasazený do nové prostředí a představuje zajímavé nové postavy, které nenásilně zapadají do celkového lordu Predátora. Atmosféra se buduje postupně až do posledního závěrečného souboje. Po dlouhé době jsem uvítal, že tempo filmu netlačí na plyn a díky tomu vše tak dobře funguje. Asi se nejedná o nejlepší díl, ale důstojně navazuje na první dva povedené díly. Suma sumárum jsem nenašel žádné výrazné nedostatky, které by kazily celkový dojem filmu. Tenhle pokus vyšel. Za mě se jedná o skvělý díl. Doufám, že se do budoucna dočkáme podobných kousků, protože Predátor si to rozhodně zaslouží a má co nabídnout. Mimochodem odkaz na Predátora 2 jsem si náramně užil (8/10).

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Nevím proč, ale těm novým Star Wars filmům nemůžu nějak přijít na chuť. Han Solo je jen další nevýrazný snímek, na který během dne zapomenu. Děj filmu je nezajímavý, takže si vlastně říkám, proč to muselo vzniknout. Han Solo si určitě zaslouží důstojný příběh, který by byl osudový a šokoval by wow momenty. Největší problém, tak jako u všech nových SW, jsou postavy. Absolutně nevýrazný! Pravděpodobně mám velké očekávání, protože SW byly a jsou pro mě velkou událostí. Kdyby se mě někdo ptal, o čem je Hano dobrodružství, tak bych mu ani neuměl odpovědět. Naštěstí příběh rychle odsýpá, což hodnotím kladně. Cameo na konci si mohli klidně odpustit. Raději mohli vytvořit novou postavu, když píšou scénář na čistý list a nemusí se tak ohlížet na materiály ze starého kanónu.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Zase recyklace něčeho, co jsem uviděl! Jen v horším podání a vlastně hůř úplně všechno. Myslím si, že když v Disney plánovali budoucnost, tak vlastně nevěděli, jak dál pokračovat. Tak mi to tedy přijde. Jediný účelem Star Wars značky je ždímat peníze. Tenhle film zničil všechno, co miluju na SW. Chybí tam šokující děj, který tu sice byl, ale byl anti SW, WOW momenty, nosné postavy a zvraty. Za tu dlouhou stopáž jsem napočítal jen jediný nosný zvrat, což je dost málo. Tím jak je děj předvídatelný, nutný a prázdný se totiž hrozně táhne. Když už čekáte na ten zvrat, tak nedostane nic. Nic z toho, co jsem viděl, nezapadá do konceptu SW. Takhle to přeci nefunguju. Jedinými nosnými postavy jsou Kylo Ren s Rey. Jejich vzájemný vztah mě bavil a byl jsem zvědavý, kam vše bude ubírat. Největší průšvih je, že žádná z dalších postav není pořádně vykreslená, takže jim ani nemůžete fandit a bát se o ně. Stále mi tu chybí ten proces Jediho. Luke než se stal plnohodnotným rytířem, prošel 3 filmy. Tady jste dostali jediho už prvním filmu. I když to srovnám s novou trilogií, tak Anakin si prošel taky nějakým vývoj. VIII. díl navazuje hned tam, kde VII. skončil, takže o to je to horší. Prej nejzábavnější SW? Děláte si srandu? Ten tu vůbec nemá, co dělat. Vůbec mi tu neseděl humor. SW jsou pro mě vážná tématika a humor v předešlých epizodách fungoval velmi decentně. Tohle je moc! Co tu předváděli Luke a Leia k tomu se raději nebudu vyjadřovat. Jediným světlým bodem filmu je, že film vypadal na první pohled hezky. Koukalo se na to dobře atd. ,ale na film jdu přeci kvůli ději a postavám. Tohle už není SW pro mě. Zajímalo by mě, jak by George Lucas natočil novou trilogii. Vím, že by se mi líbila. Dnešní SW jsou cílené na úplně jinou skupinu lidí než jsem já. Mně se to nelíbilo (4/10).

plakát

Válka o planetu opic (2017) 

Starší filmy s opicemi jsem nikdy moc nemusel. Sám jsem byl překvapený, když jsem se dobrovolně podíval na „Zrození planety opic“ a dodnes toho nelituji. Tenhle film měl silně vybudovanou půdu pod nohami, takže poslední díl nemohl dopadnout špatně. Směřovalo to přesně tam, kam mělo. Jednotlivé dialogy mezi opicemi a lidmi byly strhující. Napětí mezi nimi rostlo až do konce. Děj Vás zasáhne a vyvolá emoce. Letos mě nejvíce zasáhl jen Logan, takže 5* dávám zaslouženě (9/10).

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

“Rogua One“ je ždímačka peněz značky Star Wars! Bohužel pro mě jako jako velkého skalního fanouška. Přišlo mi to jako něco vynuceného, co vůbec nemuselo vzniknout. Celý film čekáte na konec, který každý už dopředu zná, takže o překvapení méně (-1*). Mám rád všechny filmy ze světa Star Wars, ale po shlédnutí “Rogua One“ jsem si uvědomil, že všechno už znám, a nemám důvod to vidět znovu. (- 1*) Na Epizodu VII. jsem šel 2x! Na tohle už určitě nepůjdu. Proboha, proč nenatočili třeba ten spin-off s Boba Fettem, o kterém nevíme takřka vůbec nic. Já to fakt nechápu. Doufám, že ho natočí. I kdyby ho nenatočili, tak v záloze mají takový sortiment postav a potencionálních zápletek a oni si vyberou tohle. Nechápu a nepochopím. Celkově se na film kouká dobře, všechno vypadá dobře, ale chybí tam nějaká jiskra a něco originálního. V tom tkví krása Hvězdných válek, v originalitě, nápadu a něčem navíc. Žádnou postavu si nestačíte ani oblíbit, protože dostane tak málo prostoru, že vám jsou úplně, vy víte co. Na konci filmu mi bylo úplně jedno, že všichni umřeli. Doufám, že se povedou další spin-offy. Han Solo nesmí zklamat! (6/10)

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Určitě lepší než Batman vs. Superman! Celkově mi to nepřišlo, tak špatný, jak kritici píší. Neurazí to, ale ani nepotěší. Za mě asi jeden z těch horších filmů, kde nedostanete nic navíc, kromě většího bordelu a destrukce. Prostě průměr (6/10).

plakát

Zásilka (2013) 

Tématiku zombie apokalypsy mám rád. I když to má pouze 7 minut, tak se mi hlavní děj zamlouval. A vůbec bych se nebránil celovečernímu filmu s Martinem Freemanem. Za mě (8/10)!

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Provázaný svět Marvelu mám rád, takže jsem se a další přírůstek do sbírky těšil. Co bych k tomu řekl? Asi to, že moje očekávání bylo naplněno. Film se nese ve stejné duchu jako jeho druhé pokračování. To jsem samozřejmě ocenil. Návrat prvního Avengera dodnes považuji za nejlepší sólovku vůbec! Na rozdíl od Avengers 2 Age of Ultron, zde vše funguje přirozeně a správně, což jsem u Avengers 2 takový pocit neměl. Také jsem ocenil trochu odlišný příběh, kde se proti sobě střetnou jednotlivý hrdinové rozdělený do dvou táborů. Nebyl to klasický příběh ale Avengers 2.5. Rozhodně lepší než A2. Hlavní padouch Baron Zemo sice není tak výrazným záporákem, ale když vezmu v potaz, že jde o konflikt superhrdinů, tak mi to zas tak nevadilo. Komiksovou předlohu jsem nečetl (dosud). Sice ji mám nějaký pátek doma v poličce, ale tu radost jsem si schovával na tento moment. Asi největší radost jsem měl ze Spider-Mana, který boduje ve všech scénách. Doufám, že dostane důstojný samostatný film, kde bude famózní jako v Civil War. Přesně tato podoba mu sedne. Co se týče ostatních postav, tam jsem byl rovněž spokojený. Black Panther působil, že by jeho samostatný film mohl dobře fungovat a třeba i jít trochu jinou žánrovou cestou. Ze starý gardy mě nejvíce překvapil Ant-Man. Jeho působení zde mě víc bavilo než v jeho sólovce. Tímto mi dokázal, že není zbytečný, ale že dokáže v týmu lépe zapadnout. Tenhle svět má na kontě už desítky filmů, takže když vidíte už několik, je tendence je srovnávat a více je analyzovat. Jako celek mnohem lepší než Avengers 2, kde jsem viděl větší potenciál. Celkově jsem dostal skvělou podívanou, která mě jako fanouška uspokojila (8/10). Pokud dostanu v Infinite War stejnou podívanou, tak budu spokojený.