Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (263)

plakát

Toyen, baronka surrealismu (2022) (TV film) 

Výborný dokument, jen mě velmi udivilo, že paní režisérce nikdo neřekl, že číst komentář sama opravdu nemůže. Její "školácký" projev (jak například četla otázky) dokument velmi srážel, až k amatérskému pojetí. To samé Střítežští...

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Jedním slovem hrůza! Kam jste stopily ty pěkné scénáře, které přišli do ČT?

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Už několik let má Bebjak monopól na českém i slovenském filmovém území. Je fakt, že některé, zvláště televizní záležitosti má výborné (PPO, Devadesátky, Josef Mak, Zpráva, O odvážném Martinovi), některé zase velmi průměrné, kam patří i tato pohádka. Myslím, že je to čistě kvůli scénáři, který byl napsán velmi účelově a poslepován, jak se paní scenáristce hodilo. Hlavní představitelka fungovala velmi dobře i Krakonoš v podobě Davida Švehlíka měl ve filmu své místo, ale o pohádku se ve své podstatě nejednalo. Cením si koprodukce, místy i hudby (Dobrakovo violoncello se zase ozvalo), ale jako celek to na mě působilo velmi sobecky vůči divákovi i profesionálům.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Byť už nám tohle Svěrákovi všechno jednou už řekli ve Vratných lahvích, dala jsem si to s chutí ještě jednou.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Byť filmu chybí ostatní hodnoty, humor však nechybí. A přestože to scenáristicky, ani režijně není není kdoví jak nápadité, dynamický střih vám zajistí celkem slušnou filmovou podívanou i se špetkou dobrých herců.

plakát

Vyšehrad: Seryjál (2021) 

Místy velmi vtipné, škoda že tam zavazí Jakub Štáfek, nějak jsem k jeho osobnosti a herectví stále nenašla sympatie.

plakát

Sestřičky (2020) (seriál) 

Sympatický cyklus. Určitě stojí za pozornost.

plakát

Postoloprty 1945 - česká odplata (2022) (TV film) odpad!

Soudkyně Barbara na ČT2? Opravdu nechápu producenty České televize, že tento nepovedený a režijně naprosto směšný dokument tak avizují. Proboha, proč tady v ČT není nějaká umělecká rada? Ach jo... Je hezké a záslužné, že chce ČT tyto události připomínat, ale měli by to dávat tvůrcům, které mají alespoň některé filmařské a vůbec umělecké pojednání.